Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@rozmary píše:
Tohle už mi sobecké příjdeProč by na tom nemohli být lépe?
neberou to, jako lepe. oni jsou spokojeni. a je to pro ne, jako by jim dite nekdo chtel zamerne naucit mluvit jinym jazykem, nez mluvi oni.
@AliTad píše:
Takže lepší být mrtvá než slepá? Nevidomí to určitě mají těžké, ale myslím, že plnohodnotný život mít klidně můžou, můžou pracovat (se mnou v ročníku na právech studovaly dvě nevidomé dívky), mít rodiny ( i tady na emiminu je jedna nevidomá maminka, pokud se nepletu je nevidomý i partner).
ano pro mě ano..vím o té starší že studuje gymnazium a to jen díky tomu že chodila do normalní školy..i když měli problém pro ni zakladku kde by ji vzali mezi zdravé dětí najít…já v tom odmala žiju mám v rodině postižené dítě..není slepé, ale plnohodnotný život žít nemůže..takže to beru tak že bych jsem nikdy nepřivedla na svět dítě, které by nemohlo žít plnohodnotný život..a kdyby jsem se to dozvěděla až po porodu tak bych jsem dala přednost sobě popř. už narozenému zdravému dítěti a postižené bych dala do ústavu
@anubis25 píše:
ano pro mě ano..vím o té starší že studuje gymnazium a to jen díky tomu že chodila do normalní školy..i když měli problém pro ni zakladku kde by ji vzali mezi zdravé dětí najít…já v tom odmala žiju mám v rodině postižené dítě..není slepé, ale plnohodnotný život žít nemůže..takže to beru tak že bych jsem nikdy nepřivedla na svět dítě, které by nemohlo žít plnohodnotný život..a kdyby jsem se to dozvěděla až po porodu tak bych jsem dala přednost sobě popř. už narozenému zdravému dítěti a postižené bych dala do ústavu
Tak to je hodně smutné… Neřeknu, když to někdo zkusí a po pár měsících či letech zjistí, že na to nemá, ale takhle… A co je pro tebe ta hranice, odkdy už je dítě postižené?
@Pudloslava píše:
neberou to, jako lepe. oni jsou spokojeni. a je to pro ne, jako by jim dite nekdo chtel zamerne naucit mluvit jinym jazykem, nez mluvi oni.
U nás žijí taky hluchoněmí, mají děti a ty normálně mluví, s rodiči se domlouvají znakovou řečí. Myslím, že je takhle ochudí o hodně kamarádů, ne každé dítě se chce učit znakovou řeč ![]()
@rozmary píše:
U nás žijí taky hluchoněmí, mají děti a ty normálně mluví, s rodiči se domlouvají znakovou řečí. Myslím, že je takhle ochudí o hodně kamarádů, ne každé dítě se chce učit znakovou řeč
Nemam osobnu skusenost, ale mozno to ti rodicia vidia tak, ze implantat vycleni dieta z komunity nepocujucich, ale do komunity pocujucich aj tak nikdy celkom uplne nezapadnu?
@rozmary píše:
U nás žijí taky hluchoněmí, mají děti a ty normálně mluví, s rodiči se domlouvají znakovou řečí. Myslím, že je takhle ochudí o hodně kamarádů, ne každé dítě se chce učit znakovou řeč
@Pudloslava píše:
- bacha na slovo hluchonemi - na to jsou alergicti, protoze nemy skoro nikdo z nich neni. Hluchy pry tolik neva
- mam kamaradku se sluchovym postizenim, ktera s hluchymi hodne pracuje (i manzel). toto vim od ni. Taky to povazuji za sobecke, i ona. Ale oni to takhle vnimaji. Maji vlastni svet, komunitu a to slysici dite jako by z neho bylo vytrhnute.
Tak to je smutné.
@AliTad píše:
Tak to je hodně smutné… Neřeknu, když to někdo zkusí a po pár měsících či letech zjistí, že na to nemá, ale takhle… A co je pro tebe ta hranice, odkdy už je dítě postižené?
tak tím že jsem dítě několikrát hlídala a jsem často s ním v kontaktu tak to beru tak že jssem to zkusila a vím co to je takže vím že na to nemám…když je dítě mentalně postížené (bez ruk, nevidí, nemluví (jen vydava skřeky) potřebuje doživotní pečí - nebude moci se odstěhovat a pracovat, jako to ho je hodně prostě když to dítě nemůže vést plnohodnotný život kdy má ruce, nohy umí mluvit dokaže se o sebe postarat. vidí atd..
Příspěvek upraven 15.08.14 v 12:04
Jinak je zajimave, jaka je pestrost nazoru.ja osobne zase povazuji za lepsi, dat postizene dite do ustavu, nez jit na potrat.
Otazka potratu postizenych se samozrejme odviji od otazky potratu jako takovych. kdo je pro potraty, je logicky pro potraty postizenych. Takovych, ktere jsou pouze pro potraty postizenych, ne zdravych deti, bude pomalu, pro ostatni diskuse o mire postizeni a plnohodnotnem zivote nema smysl.
@anubis25 píše:
děkuji za rychlejší odpověď a kratší než je mé vypisovaní
Já jsem tím myslela, jak moc postižené dítě bys dala do ústavu. Bez prstu ještě ne a bez ruky už ano?
@Jura007 píše:
@Fjodorka Prožij si vlastní zkušenost, pak budeš vědět.
Mám takovou zkušenost, že se mi letos ufetovala k smrti sestřenice, která nesčetněkrát vybílila ten byt nejen své vlastní matce, ale i babičce a tchyni, která vychovává její dítě (a přesto jí barák vykradla). To není o adopci ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Mala som za to, ze rodicia sa snazia, aby mali ich deti zivot co najlahsi. Ze rodic urobi aj vec, ktora je prenho tazka a bolava, ak tym zabezpeci lepsi zivot pre svoje dieta. Ze rodic dokaze obetovat cokolvek, len aby sa jeho dieta nemuselo zbytocne trapit.Priviest vedome na svet dieta bez ruk pre mna znamena dovolit, aby sa moje dieta zbytocne trapilo
Moc krásné. ![]()
@AliTad píše:
Já jsem tím myslela, jak moc postižené dítě bys dala do ústavu. Bez prstu ještě ne a bez ruky už ano?
to jsem ty psala a myslím si že zahazíš už do moc podrobnosti..to je podle toho co by mi řekli doktoří popř. při porodu co by mi řekli, ale ok odpovím..myslím si že kdyby dítě bylo bez prstu tak by to při těhotenství neodhalili ale až při porodu..kdyby mu chyběli članky prstu na jednom na dvou prstech tak bych jsem si ho asi nechala, ale kdyby měl ruku bez prstu asi ne..ale jdeš hodně do podrobnosti já jsem člověk, který se rozhoduje až daná situace nastane, ale doufám že nenastane, ale v případech, které jsem ty napsala bych dítě dala do ústavu