Plnohodnotný život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mi24
15.8.14 15:36
@SáraW píše:
@anubis25Já chápu lidi, kterým se narodí dítě, který je jen ležící, nemluví, nechodí, nenají se a později to nezvládnou a dítě dají do ustavu, ale dávat dítě hned při jakýmkoliv postížení do ustavu, to mi přijde spíš, že potřebujete mít vše dokonalé :think: ono se může stát něco i dítěti, které se narodí zdravé a co pak :nevim: to samozřejmě ne že bych vám přála :mavam:

tak ono samozřejmě každý k tomu má jinej postoj, ale kdo v tom aspoň nějak žije má názor jinej než ten kdo ne..vše dokonalé zas ne, ale dítě o kterém mluví má některé problémy, které tady píšete sice chodí, ale s pomocí taktež s jídlem a nemluví..už to je pro mě něco co já bych nezvladla a dala bych jej do ústavu..aspoň nějak v tom žiju a vím jak se musí vše točít kolem toho dítět (nemohou jit tam kam by chtěli nemohou se celá rodina projet na kole atd.. jen pár věcí co nemohou dělat je toho samozřejmě víc) a těch lidí, v rodině kteří víme co to je těch je víc co říkají že by to taky nedali…jinak bavili jsme se tady o dětech narozeních ne o dětech, kterým se něco stane když už jsou naživu, a jak jsem psala sama doufám že tohle nebudu řešít, ale např. klučina, který se malem utopil v bazenu se školou..nejsem a snad nebudu v této možností, ale to co jsem viděla ve zpravách a co říkala jeho maminka ano asi bych jsem to nezvladla a dala jej do ústavu.
Vám přijde asi strašně divné že jsem schopna říct svůj názor a to že já bych byla schopna dát dítě do ústavu, ale asi jste v něčem takovém nebyla takže nevíte jaké to je..až budete mít takový případ v rodině pak se budeme moci bavit jako 2 lidé kteří ví o co jde

• Citovat
  • Upravit
23847
15.8.14 15:40
@Pudloslava píše:
neberou to, jako lepe. oni jsou spokojeni. a je to pro ne, jako by jim dite nekdo chtel zamerne naucit mluvit jinym jazykem, nez mluvi oni.

Tak ono to má také nějaká rizika, ne? O tohle se blíže nezajímám, ale četla jsem, že to také ne každému sedne a může mít problém např. s bolestmi hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.8.14 15:45

Tak třeba tohohle chlapíka jsem viděla na živo http://www.hnutimacou.cz/ a tak živej, plnohodnotnej život jsem dlouho neviděla :mrgreen:

že dítě bude trpět odlišností, jednak je to spíš problém společnosti a jednak bude mít vzor v matce, jak se s tím vypořádala

dcera je ve školce s integrací a děti samy o sobě s postiženými problém nemají, ten vytváří mentální mapy dospělých

no a ještě mám švagra s Downovým syndromem a o plnohodnosti jeho života nemám nejmenší pochyby, jen vnímám obavy tchýně, co by kdyby umřela jako první. takže tam se zajistili předběžně už teď.

Mě fascinuje kdo si osobuje právo posuzovat hodnotu života druhých, to mě přijde víc než sobecké, to mě přijde eugenika v praxi, čištění genofondu, jak tu kdosi psal, z toho mrazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.8.14 15:55
@SáraW píše:
Tak tadyto nechápu, jako chápu, že je někdo proti potratům a jejich názor jim neberu, ale lepší dát dítě do ustavu než jít na potrat??? A co kdyby vám přišly na vadu, která není slučitělná se život tak ani tak by jste na potrat nešla :nevim:

ono to z meho vyjadreni nevyplynulo jasne, ja nevim, co bych udelala. Jedna vec je mit nejake predstavy o moralce, jina vec je dodrzet je.
Dat do ustavu opravdu povazuji za lepsi reseni, nez potrat, nejlepsi je samozrejme si dite nechat a pecovat o nej. Ale ten problem jsem nemusela nikdy resit. Nevim, jestli bych v te zkousce obstala, nebo selhala a jak. myslim, ze dulezitou roli v rozhodnuti zeny tak nebo onak hraje podpora rodiny. prosadit si postizene dite propti vuli manzela, to chce koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.14 17:44
@kate02 píše:
Jenže to, že okolí se chová hnusně podle mě je problém hlavně výchovy těch ostatních dětí. Bohužel… (Ono je to vidět i v téhle diskuzi. :think: )

Prostě pro tu matku očividně to, že nemá ruce, není takovým problémem, aby měla potřebu kvůli tomu „nemít děti“. A to je pro mě osobně směrodatný. Protože ona jediná ví, jaký měla dětství, jak žije svůj život bez rukou. To prostě člověk, co ruce má, nedokáže posoudit.

Je to pro mě podobný, jako bych řekla, že lidi s IQ pod 110 nemůžou žít plnohodnotnej život a že by neměli mít děti, aby po nich to IQ nezdědily… :nevim: Že je nezodpovědnost… :think:

O to mi jde, co to je ten „plnohodnotnej život“, kterým se všichni ohání, ale jehož definici vlastně nikdo není schopnej dát „dohromady“. Ona totiž neexistuje. Pro někoho je plnohodnotným životem to, že děti jdou do školky/školy, on jde do práce a víkend prosedí doma/u televize… Pro někoho je plnohodnotným životem to, že může sportovat, ale pro někoho jinýho je sportování „za trest“ a radši bude hrát na nějakej hudební nástroj… A mohla bych pokračovat do nekonečna…
Obézním dětem se taky děti smějou, nemůžou dělat to samý, co dělají „normální“ děti. Dost často mají obézní rodiče i obézní děti, ale málokdo asi řekne, že by obézní lidi děti mít neměli. :think: :nevim: A o to mi jde. Kde je ta hranice?

Ten klučina totiž bude nejspíš vést relativně normální život, bude mít obrovskou výhodu v mámě, která si s velkou pravděpodobností prošla tím, čím si projde v životě i on (možná před x lety ještě horšíma reakcema), může mu poradit co a jak a naučit ho to… :nevim: Takže má (podle mě) relativně dobrý předpoklady pro to, aby vedl „normální život“… Nebude z něj člověk, co bude celej život odkázanej na pomoc druhých ležící na přístrojích… :nevim:

Souhlasím s tím, že když se někdo chová k někomu hnusně pro to, že je „jiný“ je o výchově, jenže bohužel se vždycky najdou rodiče, kteří neučí své děti toleranci k ostatním. A takové děti pak mohou tomu klučinovi udělat ze života peklo. Znám to na vlastní kůži, taky jsem se z určitého důvodu trochu odlišovala a díky tomu bych na základku nejraději zapomněla…
Tu dotyčnou paní obdivuju, jak se s tím poprala, jak to zvládá, ale to neznamená, že když to zvládla ona, že to zvládne i její dítě. Co když si nebude myslet, že vede „normální“ život? Co když bude nešťastný? Jestli mohu soudit podle sebe, tak já bych takový život nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.8.14 18:18
@Vertiline píše:
Souhlasím s tím, že když se někdo chová k někomu hnusně pro to, že je „jiný“ je o výchově, jenže bohužel se vždycky najdou rodiče, kteří neučí své děti toleranci k ostatním. A takové děti pak mohou tomu klučinovi udělat ze života peklo. Znám to na vlastní kůži, taky jsem se z určitého důvodu trochu odlišovala a díky tomu bych na základku nejraději zapomněla…
Tu dotyčnou paní obdivuju, jak se s tím poprala, jak to zvládá, ale to neznamená, že když to zvládla ona, že to zvládne i její dítě. Co když si nebude myslet, že vede „normální“ život? Co když bude nešťastný? Jestli mohu soudit podle sebe, tak já bych takový život nechtěla…

Bezva, potom by bylo vhodné utratit všechny děti, co nosí brejle, protože ty bývají celkem často terčem posměchu a mohly by být nešťastné a vést nenormální a neplnohodnotný život, nemluvě o tom, že budou blbě vidět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.14 18:32
@Gina108 píše:
Bezva, potom by bylo vhodné utratit všechny děti, co nosí brejle, protože ty bývají celkem často terčem posměchu a mohly by být nešťastné a vést nenormální a neplnohodnotný život, nemluvě o tom, že budou blbě vidět :think:

Ale tak to vůbec není :? Nemůžeš srovnávat nosit brýle a být bez končetin, ne? Celou dobu je tu řeč o genetických vadách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.8.14 18:44

Když se narodíte bez rukou a nic jiného neznáte nepřijde Vám to že jste o něco ochuzené. Je to jako když je člověk od narození slepý, nikdy nepoznal jaké je to vidět, nezná nic jiného a je to pro něj přirozené tak jako zrak pro zdravé lidi, s těma končetinama je stejné. Nečetla jsem celou diskusi, ale stačila mi prví strana. Člověk od narození bez končetin má uplně stejný život i pohled na svět jako zdraví lidé.
Je uplně v pořádku porodit vědomě díte bez rukou, nikdy nebude litovat že žije, stejně jako zdraví lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.8.14 18:46
@Vertiline píše:
Ale tak to vůbec není :? Nemůžeš srovnávat nosit brýle a být bez končetin, ne? Celou dobu je tu řeč o genetických vadách…

Tak srovnávat. Dočetla jsem se tady, že jeden dva články prstu by ještě tak nevadily, ale chybějící celá ruka, to už je důvod dát dítě do ústavu :poblion: Stejně tak máš různé zrakové postižení. By mě zajímalo od kolika dioptrií by ta dotyčná volila ústav :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
15.8.14 18:46

Mozno je stastnejsia ako mnohe z vas, to dieta sa mohlo narodit aj uplne zdrave… uz vas vsetky co tu kritizujete vidim ako na jej mieste nemate dieta, mozno 20% z vas by boli natolko sile aby sa dietata vzdali a zbytok by to riskol a nadejal sa ze dieta vadu nezdedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.14 18:52

@mimoza666 takze Tvoj svagor pojde po smrtimamky do ustavu, alebo ho dostanete vy ako sucast dedicstva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.8.14 18:55

@Gina108 prosim te, co je to za srovnani? :zed:

@Big boss mas zkusenost s nejakym vlastnim vaznym handicapem, ze tak odvazne prorokujes? Nekdo s podobnym osudem tady psal, ze zit s handicapem neni ani nahodou plnohodnotny zivot, tak nevim zda je spravne tvrdit, ze vedome porodit postizene dite je v poradku :nevim: To, ze se s tim nauci fungovat, neznamena, ze zije plnohodnotny zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
15.8.14 18:55
@Gina108 píše:
Tak srovnávat. Dočetla jsem se tady, že jeden dva články prstu by ještě tak nevadily, ale chybějící celá ruka, to už je důvod dát dítě do ústavu :poblion: Stejně tak máš různé zrakové postižení. By mě zajímalo od kolika dioptrií by ta dotyčná volila ústav :roll:

To vážně? 8o :poblion: Já od první stránky dál diskuzi nečetla, takže tohle jsem tu neviděla. Kdyby se mi takové dítě narodilo (což se i narodilo, s metabolickou vadou, doktoři říkali max rok života, šíleně moc vyšetření a modlení se, aby ti tvé dítě nezemřelo, nakonec se to srovnalo úplně do normálu), tak bych ho nikdy nikam nedala, i kdyby mu chyběla půlka těla :nevim: Tady celou dobu byla řeč o vadách, o kterých se vědělo dopředu, jako např Downův syndrom, nebo tohle s těma rukama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.8.14 18:59

@rodinka4 tak pokud si necham udelat testy, ktere jasne prokazou vysokou procentualni pravdepodobnost vyvojove vady, nepremyslela bych ani chvilku. Od toho ty testy jsou a tim nemyslim bezny screening. Jsou uz jine moznosti. Prijde mi to mnohem ohleduplnejsi vuci cele rodine, kterou pripadne postizene zasahne a hlavne vuci tomu diteti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.8.14 19:03

@Vertiline no je fakt, že tahle paní dopředu věděla, že dítě bude mít tu samou vadu, ale nikde v článku nepsali s jakou pravděpodobností. A že někdo počne dítě s DS? Takovou šanci myslím mají všichni stejnou :nevim: tedy ten věk tam hraje roli, ale přesto mívaj ženy dítě i po 35 roce. A ohl. potratů - to zas souhlasím s Pudloslavou - furt lepší dát dítě do ústavu než ho nechat zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí