Plnohodnotný život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
15.8.14 22:19
@Bábi Zlopočasná píše:
A Ty predpokladas, ze ja som to myslela akoze kvoli druhemu? Toz to potom kazda vychadzame z uplne opacnych predpokladov a potom je jasne ze sa nemozeme dohodnut, ked ja na pravom brehu ukazujem odbocit doprava a Ty na lavom prekladas ze do lava.

ja predpokladam, ze kdyz sepuku tak vis proc a jak a kvuli cemu. Jestli tvoje sepuku je totalne nesepuku, tak proc to tak nazves a pouzivas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.14 22:20
@janine24 píše:
ja predpokladam, ze kdyz sepuku tak vis proc a jak a kvuli cemu. Jestli tvoje sepuku je totalne nesepuku, tak proc to tak nazves a pouzivas?

sepuku je vzdy kvuli druhym, v ucte, kvuli ucte a jen pro blaho druhych, jinak by to nedelali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.14 22:24
@Bábi Zlopočasná píše:
Mna by fakt zaujimalo ako si dosla k tomu „kvuli druhemu“… ale pretoze si k tomu dosla, tak doslo mne, ze pouzivame kazda iny vykladovy slovnik a nemame sancu si porozumiet.

sepuku je ritaulni sebevrazda, kterou svym cinem napravuju svoje vedome chyby a chranim a ocistuji druhe, me nejblizsi.. S timhle nesouhlasis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.14 22:25

@janine24 nechaj to byt… mozno som mala pouzit sprofanovanejsie harakiri… mozno ma len nasralo ze moje presvedcenie ze rodic urobi vsetko co moze aby usetril dieta povazujes za pokrytectvo. Ale necudujem sa Ti. Tu sa totiz razi heslo „stastna matka - stastne dieta“. Mna totizto doma naucili razit „stastne dieta - stastna matka“

Pod mi radsej poradit s tymi frivolitkami, zatial som objavila len otazky bez odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.14 22:27
@Bábi Zlopočasná píše:
@janine24 nechaj to byt… mozno som mala pouzit sprofanovanejsie harakiri… mozno ma len nasralo ze moje presvedcenie ze rodic urobi vsetko co moze aby usetril dieta povazujes za pokrytectvo. Ale necudujem sa Ti. Tu sa totiz razi heslo „stastna matka - stastne dieta“. Mna totizto doma naucili razit „stastne dieta - stastna matka“Pod mi radsej poradit s tymi frivolitkami, zatial som objavila len otazky bez odpovedi.

harakiri je tak sproste, ze vic sproste slvo nrmuze byt… Napisu sz, abych neplevelila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.8.14 22:29
@janine24 píše:
to neni konfrontace, jen dalsi info k tematu. Tak to emocne nehrot ty

fraze uvozena frazi „fajn, a vis i to dalsi?“ mi ponekud konfrontacne zni. Kdyztak tedy priste pouzij frazi „jenom doplnim ze…“ kvuli nam precitlivelym hysterkam, diiiiky :* :* :*

ale myslim, ze uprimnejsi by bylo, kdybys tedka napsala „sorry, blbe jsem te pochopila“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.8.14 22:35
@Pudloslava píše:
fraze uvozena frazi „fajn, a vis i to dalsi?“ mi ponekud konfrontacne zni. Kdyztak tedy priste pouzij frazi „jenom doplnim ze…“ kvuli nam precitlivelym hysterkam, diiiiky :* :* :*ale myslim, ze uprimnejsi by bylo, kdybys tedka napsala „sorry, blbe jsem te pochopila“

blbe jsem te nepochopila, jen mozna vic chapu, jak to vnimaji… Jak dlouhodobe skoro neslysici reaguje na naslouchatko a proc ho nechce nosit a proc stejne nechteji neslysici, aby jejich deti meli tuhle operaci… Je to stejne, proc Cech nemuze 100%?pochopit zkusenosti nekoho, kdo je pro Cechy prilis x narodnost a pro x prilis Cech. Ani pro jedny nejsem partner a obe skupiny me 100% neprijimaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.8.14 23:14

Letmo jsem přelítla diskuzi. Z některých příspěvků mě mrazí, ale mám pár postřehů.
1. chápu ženu, že chce vlastní dítě. Zažít si těhotenství, porod, miminko, hormony. To je prostě člověku dané, ať má či nemá ruce.

2. předpokládám, že to zvážili, jestli na to mají dost sil psychických i fyzických a podle těch fotek nevypadají nešťastně

3. Trochu mi to kázání o tom, kdo může a nemůže mít děti připomíná nacismus a vybranou rasu, kdy se likvidovali tisíce lidí pro své postižení. Takhle bychom mohli pokračovat, aby děti neměli kuřáci, s IQ pod 80, nevidomí, cholerici, alkoholici atd atd.

4. Nedokázala bych dát novorozeně do ústavu hned v porodnici. To dítě jsem nosila 9m, porodila a prostě je moje (a muže). Je to miminečko, které potřebuje lásku, cítit teplo maminky atd. Chápu všechny nesnáze života s postiženým dítětem, ale NĚCO ty lidi k tomu vede, když si ho nechají. Viz rodina s Vojtíškem, který zůstal postižený kvůli porodu.

5. Pokud by se v průběhu života stal dítěti, muži úraz a zůstal postižený, tak bych neuměla ho dát do ústavu. Viděla bych v něm to miminko, batole, které se mnou vyrůstalo a starala bych se dál.

• Citovat
  • Upravit
43035
16.8.14 07:28

@janine24 ale me nejde o obsah sdeleni, me jde o to, proc jsi to psala tak jakoby nastvane. Jako bys myslela, ze pisu „ti hnusni hlusi nechteji davat detem kochlearni implantaty“. Ale ja napsala strohy fakt, ktrery jsem v nasledujicich prispevcich rozvedla v jejich prospech. Blbe jsi pochopila to, ze je chapu a neodsuzuji, coz, uznavam, nebylo z prvniho prispevku zrejme.

ale to uz je jedno, zapomenme na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.8.14 18:58
@neila píše:
@Gina108 prosim te, co je to za srovnani? :zed:@Big boss mas zkusenost s nejakym vlastnim vaznym handicapem, ze tak odvazne prorokujes? Nekdo s podobnym osudem tady psal, ze zit s handicapem neni ani nahodou plnohodnotny zivot, tak nevim zda je spravne tvrdit, ze vedome porodit postizene dite je v poradku :nevim: To, ze se s tim nauci fungovat, neznamena, ze zije plnohodnotny zivot…

Co je plnohodnotný život podle tebe? Pro někoho je život bez nohy plnohodnotnější než život třeba bez práce. Znám ženu co nemá nohy a nevím o tom že by si někdy stěžovala anebo litovala toho že je na světě. Víc práce než se zdravým dítětem s ní teda rozhodně nebylo. Tu paní o které píšeš si pamatuju, psala o tom že má těžce postižené dítě- ležáka, to je trochu rozdíl.
Myslím že není na místě tu ženu soudit a moralizovat. Pokud se o dítě dokáže postarat je to čistě její věc.
Plnohodnotnost je velmi subjektivní pocit, nebo spíš jen dojem co vytvořili zdraví lidé. Ani lékařská etika v těchto případech nemá jasno, pochybuji že to rozsekne e-mimino- jako třeba: většina se shodla že přivést takto postižené dítě na svět není normální tak ta paní prostě není normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.8.14 20:59
@Jura007 píše:
A co se týká adopce - a i pěstounské péče - zkuste zvážit možnost, že se vám dítě, které přijmete do své rodiny, takříkajíc „nepovede“. Může se stát, že v pubertě se svým „kamarádem“ vám vybílí byt a ukradené věci skončí v zastavárně. A váš osvojený miláček je na útěku a chce za každou cenu do své bio rodiny, i když tam se třeba nic dobrého nenaučí. Diskusí na toto téma tady máte dost.

Jenže tohle ti udělá klidně i tvoje dítě, tohle teda je důvod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
16.8.14 21:45
@araw píše:
Jenže tohle ti udělá klidně i tvoje dítě, tohle teda je důvod :lol:

Jj, tohle se stalo známým. Kluk adoptovaný nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
17.8.14 10:18

@Big boss já jí nesoudím, jen vyslovuji svůj názor :nevim: nechci polemizovat o tom, co je pro mně plnohodnotný život, protože to je velice subjektivní. Nikdo z nás to nemůže posoudit, pokud to sám nezažije. Můžeme pouze vyslovit svůj názor a vyslovit to, jestli bychom se rozhodli stejně jako dotyčná paní, nebo jinak ;)
Jinak obdivuji a smekám před každou ženou, která přivede na svět postižené dítě (víc tedy před těmi, které to neudělají vědomě) a dokáží se o něj postarat :hug: Neumím si představit jak jim to občas musí drásat srdce, a přeci v sobě najdou sílu jít dál. Ale neodsuzuji ani takové, které to nezvládnou a dítě dají do ústavní péče, protože každý nemá tak silnou náturu, aby to zvládl (a často ani možnosti a podporu) :nevim: Asi se neshodneme, ale já opravdu nevidím nic hrdinského na tom, že někdo vědomě dá život dítěti, o kterém ví, že bude těžce postižené :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.8.14 10:33

@neila Míra postižení dítěte se velmi těžko určuje a zřídka uslyšíš od lékařů 100% jistotu, jak moc se dané postižení u dítěte projeví. Někdy ti lékaři řeknou, že dítě bude mít pravděpodobně ten a ten problém, ale že je možné, že problém zvládne dobře a má šanci plnohodnotně žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
18.8.14 20:38

@neila .

Příspěvek upraven 23.08.14 v 23:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...