Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem to tak měla. Na první kontrole 6+5 sedělo vše jak mělo i srdce bylo slyšet a na další kontrole o moc nevyrostlo a nakonec ve 11 tydnu to bylo zt. Přeju ti aby to tak nebylo.
Holky vím, ze to je tady stokrát propirane, ale stalo se někomu ze na kontrole v 5+4 mimi odpovídalo 4+6? Jsem poprvé těhotná v 38 letech a takhle brzo musím byt pozorovaná kvůli špatne srazlivosti krve ![]()
@Loyli píše:
Holky vím, ze to je tady stokrát propirane, ale stalo se někomu ze na kontrole v 5+4 mimi odpovídalo 4+6? Jsem poprvé těhotná v 38 letech a takhle brzo musím byt pozorovaná kvůli špatne srazlivosti krve
stalo se mi to několikrát. vždy bylo výsledkem zdravé dítě, jen trochu mladší. Termín by ti měli posunout podle ultrazvuku.
@Loyli ano,o 10 dní, do 12 týdne se to srovnalo za týden mám TP ![]()
@pe-terka píše:
stalo se mi to několikrát. vždy bylo výsledkem zdravé dítě, jen trochu mladší. Termín by ti měli posunout podle ultrazvuku.
Dekuji
děsí mě to, protože chodím do genetu, kde maj mít špičkový ultrazvuk a sama Dr mi řekla ať se neraduju zatím a je víc negativní než ja ![]()
@Petule095 píše:
@Loyli ano,o 10 dní, do 12 týdne se to srovnalo za týden mám TP
@Loyli : a ty jsi po ivf? Nebo víš 100% přesně kdy byla ovulace? A ano, u syna na první kontrole ó 4 dny, na druhé ó 8 dní mladší a na utz ve 13 týdnů ó 1 den starší
, v tuto dobu stačí 1mm a už je z toho 5 dní. Neboj a věř, že to bude v pořádku.
@myskalucka píše:
@Loyli : a ty jsi po ivf? Nebo víš 100% přesně kdy byla ovulace? A ano, u syna na první kontrole ó 4 dny, na druhé ó 8 dní mladší a na utz ve 13 týdnů ó 1 den starší, v tuto dobu stačí 1mm a už je z toho 5 dní. Neboj a věř, že to bude v pořádku.
Přirozené otěhotnění s podporou Duphastonu v druhe půlce cyklu. Mám cykly krátké, ale tento lék to vyrovnává na 28dni a díky tomu jsem otěhotněla. Dr používá stejnou kalkulačku jako já mám aplikaci a oboum nám vyšlo, ze jsem prave 5+4 a ona viděla jen gestacni a žloutkový vacek a mimi malinký 4+6. Já bych to ani nehrotila, ale odborník je ona a nebyla pozitivní.. ovu jsem měla 14.den, cítím to na sobě.
@Loyli U druhého dítka skoro o 14 dní, u třetího o týden… Ve 12tt. oba seděli. V tom začátku je to naprosto normální. Ono to měření je totiž dost nepřesné. Stačí nepatrný klik vedle a jsou z toho 3 dny rozdíl jen to fikne. Důležité je měření kolem 12tt.
@Loyli mne take řekli že je o 4 dny mladší než dle MS, přitom byl styk 13DC a dle Mudr. vychází oplodnění 17DC moc se mi nechce věřit, že by spermie čekali tak dlouho
, ale nic jsem nikomu nevyvracela. U prvního to bylo to samé. Zatím neplas
@Fima píše:
@Loyli U druhého dítka skoro o 14 dní, u třetího o týden… Ve 12tt. oba seděli. V tom začátku je to naprosto normální. Ono to měření je totiž dost nepřesné. Stačí nepatrný klik vedle a jsou z toho 3 dny rozdíl jen to fikne. Důležité je měření kolem 12tt.
Dekuji ![]()
Já jsem těhotná v 18.týdnu podle menses v 17.týdnu podle ultrazvuku. Takže se mě bere podle ultrazvuku. Prý jsem měla pozdě ovulaci, proto ten týden rozdíl.
@Mallorka píše:
@Loyli mne take řekli že je o 4 dny mladší než dle MS, přitom byl styk 13DC a dle Mudr. vychází oplodnění 17DC moc se mi nechce věřit, že by spermie čekali tak dlouho, ale nic jsem nikomu nevyvracela. U prvního to bylo to samé. Zatím neplas
Muzou cekat i tyden
I kdyz samozrejme je to spis vyjimka, ale ne nemozne.
@Loyli : ja tak brzy na kontrole nebyla, ale treba pri prvnim screeningu jsem mela rozdil v terminu podle ovulace a podle utz asi 5 dni a to jsem ovulaci vedela (snad) presne podle mereni BT…a pak mi ty terminy byly stejne k nicemu, pac se syn narodil o mesic driv
Drzim palce, at to dobre dopadne.
@Loyli píše:
Dekujiděsí mě to, protože chodím do genetu, kde maj mít špičkový ultrazvuk a sama Dr mi řekla ať se neraduju zatím a je víc negativní než ja
nenech se vystresovat - někteří lékaři by měli dostat lekci z psychologie a empatického přístupu. Ber to tak, že ted už je to v moci osudu - 100% jistotu nemáme nikdo nikdy a v ničem. To bychom se z těch životních nejistot museli zbláznit. Takže si zachovej optimismus, ptž varianta, že je plod mladší (pozdější ovulace) je nejpravděpodobnější. Nejprůkaznější je to kolem toho 10 - 12tt a termín porodu by ti měli upravit dle velikosti plodu na ultrazvuku. Tak hodně štěstí ![]()