Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím, proč bych měla zvládat SP nebo narození mrtvého dítěte bez žádných dramat jenom z toho titulu, že jsem žena. Nenechám si diktovat, jak se u těchto záležitostí mám cítit. A když budu potřebovat pomoc, tak ji vyhledám.
Zakladatelko, ať jsi brzo fit. ![]()
Dobrý den.
@MamculeVerca, tohle bylo fakt nutný?
![]()
Poprosím o konverzaci s respektem ke druhému. Nesouhlas se dá vyjádřit i slušně…
Dejte si na to pozor, prosím…
Petra
Přesně to se stalo mě od 6+3 jsem špinila.. brala utro a ascorutin.. 6+6 diagnostikovali zřejmě neprosperující těhotenství a byla jsem odeslána na příjem kde mi sdělila doktorka že by čekala. Kontrola 8+0 s tím že jsem stále špinila. Opět čekací doba na srdíčko zda se objeví. 9+3 slabé krvácení + kontrola u OG a ta mi řekla že se omlouvá ale bohužel už tam nic není pouze gestační vak už nepravidelného tvaru. Říkala že špinění je takový malý potrat než se rozjede dočištění ![]()
@Petula.011 píše:
Tak děvčata plod se nakonec našel, ale srdeční akce už nebyla. Tak jsem se objednala na revizi, ale nakonec jsme ji zrušila a rozhodla se že to nechám na přírodě. Máte někdo s tím zkušenosti? Jsem v kontaktu s jednou dobrou dulou, tak mě celkem uklidňuje a doufám, že to zvládnu
Ahoj,
reaguji pozdě, ale - kamarádka také nechala na přírodě. Trvalo to asi dva dny, silnější krvácení, užuž přemýšlela nad nemocnicí, ale pak vyšel „cucek“. Kamarádka se rozloučila a uložila na zahradě pod oblíbený strom.
Mrzí mě to
přeji, aby příště již vyšlo ![]()
@MamculeVerca Jak můžeš být tak zlá? Pokud dítě nechceš, tak to ani nezkoušej a nepiš nám sem svá moudra. Ty jsi evidentně nevyrovnaná a zlá a měla bys nastoupit minimálně na psychologická sezení, protože ty máš evidentně nějaký psychický problém, ne zakladatelka. Je pochopitelné, že řeší svůj stav. Já jsem taky zažila ZT, nyní se zotravuji a rozhodně to není žádný med, rovněž jsem podstoupila ECUI (šetrnější operace oproti revizi) a taky mě to zasáhlo, protože to bylo mé první těhtenství a snažili jsme se s přítelem přes rok, než se zadařilo a teď se stalo toto. To, že je to člověku líto, je úplně normální a pokud tobě je jedno, že potrácíš pravidelně, je ale tvůj problém, protože normální to není. Ano, přijít o dítě třeba ve 4. či 5. týdnu, to opravdu žena většinou nijak neprožívá, protože to spíše přičítá zpožděné menstruaci a obvykle o svém těhotenství ani neví, protože test si dělá až později. Ale nezlob se na mě, ale nevědět, že je 8 týdnů těhotná? To přeci ví každá žena, protože každá správná žena si eviduje, kdy menstruuje, to je naprosto normální a pokud to ty neděláš, tak se dostatečně nezajímáš o svůj zdravotní stav. Zamysli se tedy nad sebou a nad tím, jak bagatelizuješ potrat jiné ženy. Být tebou, tak navštívím opravdu nějakého odborníka, se kterým si to můžeš probrat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.