Plod zmizel z ultrazvuku

21
30.8.21 14:11

Plod zmizel z ultrazvuku

Zdravím všechny,

Jsem v 8. Týdnu těhotenství. Již před dvěmi týdny jsem měla lehké krvácení ( spíše špinění). Beru utrogestan, tak jsem měla chvilkukli, pak zase špinění a tak dokola. U Dr. Na ultrazvuku před týdnem bylo. vsechno. v pořádku. Bylo vidět i srdíčko, které tlouklo. O 6 dní později jsem začala špinit více a už to.melo.i červenější barvu, ale nebylo to pořád nic extrémního(prostě po utreni a výtěru bylo vidět málo krve), ale i přes to jsem raději jela na pohotovost (neděle večer) a tam.mi bylo řečeno že plod není vidět a že mám čekat na další návštěvu OG.
Stalo se vám to někomu, že plod zmizel a nešel vidět na ultrazvuku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.8.21 14:14
@Petula.011 píše:
Zdravím všechny,Jsem v 8. Týdnu těhotenství. Již před dvěmi týdny jsem měla lehké krvácení ( spíše špinění). Beru utrogestan, tak jsem měla chvilkukli, pak zase špinění a tak dokola. U Dr. Na ultrazvuku před týdnem bylo. vsechno. v pořádku. Bylo vidět i srdíčko, které tlouklo. O 6 dní později jsem začala špinit více a už to.melo.i červenější barvu, ale nebylo to pořád nic extrémního(prostě po utreni a výtěru bylo vidět málo krve), ale i přes to jsem raději jela na pohotovost (neděle večer) a tam.mi bylo řečeno že plod není vidět a že mám čekat na další návštěvu OG.

Ne. Mam za sebou 2 ZT a vzdy slo zamlkly plod videt a za par dni potrat. Potrat by jsi poznala, kdyz uz byla srdecni akce, je to vetsi, jak to vyklouzne ven pres cipek je ro citit, ale casto se to stane pri tlaceni na stolici.

• Citovat
  • Upravit
35420
30.8.21 14:16

Nejspíš má tvoje gynekoložka kvalitní ultrazvuk, a na pohotovosti ne.
Zavolej si na obvodní gynekologii. Lékařka by tě měla vyšetřit. Plod nemůže jen tak beze stopy zmizet. Buď došlo k potratu, ale to nevypadá podle popisu :think: A nebo je v děloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
30.8.21 14:18
@Petula.011 píše:
Zdravím všechny,Jsem v 8. Týdnu těhotenství. Již před dvěmi týdny jsem měla lehké krvácení ( spíše špinění). Beru utrogestan, tak jsem měla chvilkukli, pak zase špinění a tak dokola. U Dr. Na ultrazvuku před týdnem bylo. vsechno. v pořádku. Bylo vidět i srdíčko, které tlouklo. O 6 dní později jsem začala špinit více a už to.melo.i červenější barvu, ale nebylo to pořád nic extrémního(prostě po utreni a výtěru bylo vidět málo krve), ale i přes to jsem raději jela na pohotovost (neděle večer) a tam.mi bylo řečeno že plod není vidět a že mám čekat na další návštěvu OG.

Nestalo, ale přijde mi to divný :think: potratila jsem v 8.tt a myslím že bys to poznala. Zavolala bych své doktorce ať to radši zkontroluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.8.21 14:27

@Fiducia @Jaaanča k OG mám jít právě ve čtvrtek a volala jsem tam, jestli to opravdu stačí ve čtvrtek a prý ano, že kdybych náhodou začala více krvácet, tak mám hned volat

Děkuji vám všem… To čekání je hrozný a nechci si dělat úplně plané naděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
30.8.21 14:39

@Petula.011

Ahoj,

ne nikdy se mi tohle nestalo. Ale stalo se mi, že muj gynekolog měnil stroj UZ a sám mi říkal, že se s ním musí naučit. V tu dobu mi oznámil, že se mu něco nezdá na srdíčku (tu formulaci už přesně nevím, ale něco jako špatná echogenita plodu) a poslal mě s tím do Podolí. Tam mi řekli, že doktor si jen nastavil špatné rozlišení na UZ, zasmáli se tomu a vše bylo OK - já týden infarktové stavy… :roll: Takže TŘEBA, MOŽNÁÁÁÁ to bylo také nastavením přístroje, nebo nezkušenost lékaře, apod.

Držím pěsti, dej pak vědět jak to dopadlo :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.8.21 14:44

@chs.jasmin :já byla v nemocnici a přímo u primáře, proto mě to děsí asi trochu více… Ale říkal, že se třeba plete, ale za něj je to neprosperující těhotenství a vnitřním ultrazvuku viděl jenom prázdnou bublinu :zed:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
30.8.21 14:56
@Petula.011 píše:
@chs.jasmin :já byla v nemocnici a přímo u primáře, proto mě to děsí asi trochu více… Ale říkal, že se třeba plete, ale za něj je to neprosperující těhotenství a vnitřním ultrazvuku viděl jenom prázdnou bublinu :zed:Děkuji

Tak to je jiná. To není nic. Prostě v děloze „něco“ zobrazil. Prosperitu těhotenství neovlivní ani primář, bohužel. A s tímto opravdu nemá smysl letět na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
30.8.21 15:24

Já potratila tuším v 7. týdnu, odbyla jsem si to doma za jedno odpoledne, ale byl to masakr jak jsem nestíhala vyměňovat vložky. To co popisuješ Ty, mi na potrat nesedí, ale ani není dobrý, že takto krvácíš. Zvlášť pokud utíráš červenou krev- je čerstvá. Pokud by odcházel starší výron, byla by krev hnědá.. Ať Ti vše dobře dopadne :hug:

edit: každý jsme jiný, je možný, že Ti bohužel probíhá potrat. Vzpomněla jsem si, že před tím, než se mi potrat rozjel, krvácela jsem asi od 4. týdne- nepravidelně a taky to bylo jen malinko na papír.. Držím pěsti, ať to tak u Tebe není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
30.8.21 15:48

Stalo se mi, že bylo slyšet srdíčko, ale doktor nemohl najít kde je ten prcek schovaný, nakonec byl v nejzadnějším rohu dělohy… otázkou je, jestli byla slyšet alespoň ta srdeční činnost, pokud ne a předtim už tam byla, tak to nevidim moc dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.8.21 15:52

@Nickjmeno srdeční činnost byla vidět… Doktorka nepouštěla, že je to pro plod celkem namáhavý nebo jak to říkala 🤷 to bylo před tím týdnem… Na pohotovosti to ani nezkoušel bylo to celkem rychlé vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
30.8.21 16:12

No logicky. Krvácela jsi a plod na UTZ nebyl vidět. Tak co bys řekla, že to asi bylo?
Vím, že chceš slyšet, že se stal zázrak, ale pravděpodobně nestal.
Potratila jsi. Je mi líto.
Progesteron jen oddálil nevyhnutelné, těhotenství nebylo založeno správně a tělo plod vyloučilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
30.8.21 16:20
@Petula.011 píše:
@chs.jasmin :já byla v nemocnici a přímo u primáře, proto mě to děsí asi trochu více… Ale říkal, že se třeba plete, ale za něj je to neprosperující těhotenství a vnitřním ultrazvuku viděl jenom prázdnou bublinu :zed:Děkuji

Aha, to jsi nepsala… To me mrzí, ale asi to opravdu nebude se štastným koncem, ačkoli bych ti ho velice přála. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.8.21 16:22

@MamculeVerca neříkám že se to nestalo, jsem připravená na nejhorší, ale protože jsem nekrvacela, tak jak všude popisují ( v diskuzích apod.) u potratu, proto jsem se chtěla zeptat, zda s tím nemá některá zkušenost, že 6 dní před tím bylo na ultrazvuku vše v pořádku a bez nějakého extrémního krvácení plod zmizel… No ve čtvrtek budu chytřejší… Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
30.8.21 16:34

@Petula.011
Krvácení může přijít po vysazení Progesteronu, nebo až s dalším menstruačním cyklem. Někdy může žena krvácet a plod zůstává a někdy je potrat provázen pouze odloučením plodového vejce. Zvlášť, pokud je v těle progesteron, fungují zde principy, kdy se tělo zbavuje cizí tkáně. Pokud byl plod na UTZ vidět a teď není, tak tam plod byl a teď už není.

Stává se, že je plod nalepený na děložní stěně a na UTZ je přehlédnutelné. Vlastně podle Einsteina se může stát všechno, co si dokážeš představit. Jenže situace, kterou popisuješ, včetně předepsaného Progesteronu a ZMIZEJÍCÍHO plodu jde o potrat.

Já jsem zažila tolik potratů, že už mě nemůže překvapit vůbec nic. Ten poslední proběhl bez špinění, bez krvácení. Pouze odešlo plodové vejce. Které jsem pak držela v dlani.

Tělo to prostě vyřešilo po svém. Špatně založené těhotenství. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty