Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Nenašla jsem tu podobné téma, tak mě to zajímá, kdy jste otěhotněli? Já jsem brala prášky(antikoncepci) jen v 15letech od te doby ne, druhy měsíc se snažíme s přítelem o miminko, snažím se na to nějak nemyslet ( četla jsem že to pak jde hůř
) jinak ještě abych dodala je mi 25 let, a teď mám takové zvláštní příznaky nevím jestli je to možné už cítit nebo ne, ms mám většinou nepravidelnou vždy tak o 2 dny, buď dříve nebo později, ale teď už týden jsem nemocná mám podle všeho asi virózu, byla jsem u doktorky a rikali ji že fakt jen ležim a řekla jsem ji co mi je a ona jestli nejsem těhotná a já že je brzo na to abych to věděla, ms mám dostat až za 11dní, a vždy mě pomáhal paralen grip, teď jsem ho dobrala a je mi pořad zle imunitu mám úplně nula, bolí mě bedra, prsa mám větší a nateklé, u všeho plaču jsem taková hodně citlivá, horečky jsem neměla ale hodně jsem se potila nebo naopak jsem měla zimnice, nemám teď poslední 3 dny vůbec chuť na jídlo, takovou nechuť k jídlu, jsem extrémě unavená, pořad bych jen spala, myslite si že je to ta viróza nebo mužu byt těhotná? Vim že je nejlepší si počkat do ms
ale jen mě zajímá jestli jste neměla některá podobné příznaky ještě před ms? ![]()
To může být asi leccos
pokud máš 11 dní před menstruaci, musela jsi otěhotnět před třemi dny, a na priznaky je ještě brzy. Takže bych tipovala že to, jak ti je teď, má souvislost s tou nemocí. Ale to samozřejmě neznamená, že těhotná nejsi, samozřejmě být můžeš, jen je ještě příliš brzy na to, aby se to poznalo. Jinak k názvu diskuse, já u všech tehotenstvi otěhotněla na poprvé.
@Teik310
Právě že i já jsem to říkala doktorce že je brzy, ale není možné že jsem mohla otěhotnět dříve? Než při ovulaci?
Jeee tak to jsi měla štěstí
![]()
Spis si to vsugerovavas, mas uplne vsechny priznaky pocatku tehotenstvi, pritom i kdyby jsi otehotnela tento mesic, tak jeste nemuzes mit hladinu hcg takovou, aby zpusobovala takove priznaky. Pokud se zpozdi menstruace, udelej si test, jinak se nepozoruj, hrabne ti z toho ![]()
@Arasr píše: Více
No jindy než když je ovulace se otěhotnět nedá
podle mě je to spíš virózou
Asi tě zklamu - kdykoliv jsem měla nějaký výše popsaný „příznaky“, tak jsem těhotná nikdy nebyla. ![]()
Antikoncepci jsem nebrala nikdy, začali jsme se o dítě snažit v mých 22 letech a podařilo se až díky umělýmu oplodnění po třech letech. Vim, není to zrovna pozitivní příspěvek, ale i taková je realita. ![]()
Nemuzes otehotnet “drive nez pri ovulaci”
Kdyz jsem byla tehotna priznaky nebyly, kdyz jsem nebyla tak skoro vzdy neco bylo ![]()
Otehotnela jsem v 35 letech skoro presne po roce. Manzel mel spatmy spermiogram. Horm. ant. jsem brala od 16 let s dvema rocnima pauzama.
@Arasr píše: Více
Ne, to opravdu možné není. Před ovulací není vajíčko, které by spermie mohla oplodnit.
Ty příznaky souvisí s největší pravděpodobností s tvou nemocí.
Leda bys byla těhotná už z minulého cyklu (výjimečně se to stává, že žena je těhotná a přesto menstruuje).
@vedma007
Děkuji za odpověď, no bohužel to bude všechno asi ta nemoc no, to asi nebude z minulého cyklu po minule menstruaci jsem si dělala test( měla jsem takové zvláštní ms) ten byl negativní. Takže to bude všechno jen ta nemoc bohužel ![]()
Já bych si fakt počkala do menses. Může to být jen ta viŕoza. Já jsem třeba také před menses byla plačtivá, a neměla jsem chuť k jídlu. Každá své cykly prožíváme jinak. Jak dlouho se snažíte? Já bych na tvém místě si ohlídala kdy máš ovulaci, dále nějaké vitamíny a až pak bych se nechala vyšetřit. My se snažili 7 měsíců. Žádné vitamíny jsem nebrala, a antinu také ne. U té antiny je to dost složitější. Tělo se musí přizpůsobit nové situaci. Nechvátej na něj. Pro tvůj klid se nechte klidně vyšetřit jestli můžete mít dítě a případné problémy včas řešit. Nemusíš čekat ten všude zmiňovaný rok.
Potraty nepočítám..první a druhé po měsíci snažení, třetí po 2mes.,u dalších nějak po 3mes.,nejdéle to bylo u posledního šestého dítka 5mes. a to ještě s pomocí léků…obezita dělá své…
@Lu66
Děkuji za odpověď 😊 ano sleduji ovulaci, a snažíme se krátce 2 měsíc teprve (takže dvě ovulky), ted se nám ale stalo že jsme se mazlili a potom jsem měla trochu krve no byla to taková růžová barva, a vlastně je to týden od oplodnění ![]()