Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, brzo-maminky a snažilky, chtěla jsem se zeptat vás, protože na internetu už mi z toho jde hlava kolem, jestli máte zkušenosti s nějakou dobrou terapií po potratu nebo nějakým osvědčeným typem pomoci. Je mi 25, potrat v 9tt jsem prodělala teď v lednu a už probíhá snažení, já se ale psychicky pořád cítím mizerně a hrozně se na další těhotenství upínám, že už se sebou ani sama nemůžu vydržet. Normálně na terapii nikam nechodím a ráda bych se s někým zaměřila jen na tohle téma, kdybyste měly přímo nějaký konkrétní tip v Praze, tak budu moc vděčná
Díky a moc nám všem držím palce ❤️
@eena12 píše: Více
Ahoj. Moje terapeutka už nebere, ale určitě někoho najdeš i online.
Terapie je určitě super krok i kdybys nepotratila, ve spoustě věcí tě posune a otevře oči.
Doporučuji si hledat terapeuta nějak online, číst blog, pokud nějaký na webu má.
Já k terapeutce chodila i před potratem a musim říct, že je to zas takový, že ty starosti, co jsem s ní vyřešila a překonala před snahou o mimino, jak kdyby najednou neexistovaly..A objevily se nový.
Já mám zas hrůzu z toho, že otěhotnim a bude se scénář opakovat..Už se ani neupínám na mimino, mám pocit, že jen překonat první trimestr je nad moje síly, a když si představim, co se může pokazit dál v těhotenství, je mi ještě hůř… ![]()
@pokemonka Moc díky za reakci a radu
a tvůj strach úplně chápu, na jednu stranu se chci co nejdřív vrátit do tehotnyho „normálu“ a na stranu druhou už vidím ty tuny stresu, co to budou provázet, že se to bude opakovat a nastanou všechny možný komplikace, o kterých jsem se i díky sp dozvěděla. Teď jsem příteli navrhla, že bychom možná měli aspoň měsíc snažení nechat, než to budu schopná prožívat s trochu chladnou hlavou, ale když s tím souhlasil, tak mě to zas strašně mrzelo
Blázinec, jediný, za co jsem docela vděčná, je právě větší povědomí o celým tom procesu, že není zas tak normální, že vše proběhne hladce, což jsem si totálně naivně myslela předtím.. Teď ten strach nějak zpracovat no a naordinovat si jít do toho po hlavě, ale pak budem o to silnější
![]()
@eena12
Hele přítel asi prostě jen souhlasí s tím, protože prostě chce, aby bylo dobře tobě
nechce na tebe tlačit asi
terapie ti určitě pomůže, když ne s timhle, tak s něčim jinym..co si zkusit dát nějaký jiný cíl než to mimčo a upnout se k němu? Mně pomáhá fitness ![]()