Po laparoskopii se nepodařilo, co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15290
26.10.12 11:03

@chatline - promin, ale 3 roky se snažíte a máte ani ne půlku vyšetření… oba jste v pořádku, ale nejde to, takže tecnicky dohromady neplodní jste… jak píšou holky, může být problém v genetice, imunologii, štítné žláze… věřím, že by Vám v CAR pomohli a opravdu se to vyplatí než se trápit oba doma! existují i jiné metody než umělé oplodnění stimulované injekcemi např. již zmíněná inseminace (v den ovulace se fouknou do dělohy spermíci) nebo i IVM, což je minimálka, kdy se např při normálním cyklu nebo cyklu podpořeném clostilbegtem odebeou 2-3 vajíčka a ty se pak oplodní (ale to už je finančně trošku náročnější) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
26.10.12 11:27

@lilia81 souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31410
26.10.12 11:56

Chyba lávky…neplodní jste (primární sterilita je definována jako neschopnost otěhotnět 1 rok pravidelných pohlavních styků), dokonce pro to má medicína vlastní název a kód, tzv. idiopatická neplodnost (nezjištěné příčiny)

jinak že „všichni“ otěhotní po laparoskopii, to vůbec není pravda…já taky neotěhotněla a vlastně znám jen asi 2 páry, co ano, ostatní ne.

určitě bych se objednala do CARu a nechala další postup na nich, pro začátek navrhnou určitě pouze IUI, to není finančně ani fyzicky náročné; a potom se prostě uvidí, co dál.
@chatline píše:
Jo, do toho bych šla, ale vůbec nevím, kde to hledat, co a jak jim mám říct atd. Tohle jsou přece centra pro neplodné, ale my podle výsledků plodní jsme oba… :nevim: :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
26.10.12 14:13

Ahojky necetla jsem diskuzi, jen pisu ze mne se nepovedlo po laparoskopii otehotnet tak jsme sli na ivf :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí