Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mumisek79 píše:
@martina.se ta ryma je fakt sloboucka, spis od zubu nez z nejakeho nachlazeni@Saroya jj vim, mam to v planu
jo, ale je to rýma, dítě je oslabené ![]()
Holky a jeste otazka, vcera jsem se zapomnela zeptat - kdy je preockovani tydle vakciny? a kdyz ditko nastupuje do skolky tak musi mit vsechny ( nevim estli jsou tri nebo…)
@mumisek79 cca za půl roku nebo později s obě mít nemusí, naše měla jen tu první. A jinak já bych do ZOO klidně šla.
Ahoj ja bych nesla ja tedy vzdy po kazdem ockovani nechavam malou v klidu i klidne tyden a tyden ored ockovanim taky aby nikde nic nechytla treba budu vypadat za blazna, ale zase mala nikdy nemela zadnou reakci a snasela to v pohode.
@mumisek79 píše:
Holky a jeste otazka, vcera jsem se zapomnela zeptat - kdy je preockovani tydle vakciny? a kdyz ditko nastupuje do skolky tak musi mit vsechny ( nevim estli jsou tri nebo…)
Za 6 až 10 měsíců, a už jen jedna. Ale je možné, že se očkokalendář změní, a přeočkování bude až v cca 7mi letech. Podle posledního zápisu z jednání národní imunizační komise.
@mumisek79 Po tomto očkování se očekává reakce kolem devátého dne (teplota, vyrážka). Do té doby by mělo být dítko v klidovějším režimu. Jde o živou vakcínu, tudíž ani slabá rýma by být neměla. Přeočkování po půl roce, ale nikam nespěchej. Jde o nemoci, které jsou víc nebezpečné v pubertě než teď, je dobré to druhé posunout.
Holky, moc vam vsem opravdu dekuji ![]()
a kdyz nebude mit MMR doockovane tak muze nastoupit do skolky?
@mumisek79 zeptej se na to pediatra, jestli ti potvrdí potvrzení do školky, je to individuální - každý doktor to má jinak.
@mumisek79 Já potvrzení v pohodě dostala, druhou dávku jsme očkovali až ve školce.
Ahojky holky v pondeli jsem byla na ockovani s malou je ji 15 mesicu a a ockovani bylo proti spalnickam priusnicim a zardenkam. nevim jestli tam ma byt nejaka reakce ale mala mela asi 3 nebo 4 den horecky 38,5 a do toho ma kasel a rymu tak ja nevim, vecer ma vysoky horecky davam ji cipky a sirup na snizeni teploty, je to normalni? cetla jsem s pritelem co to ockovani je, a ze muzou nastat nezadouci ucinky. Dekuji za odpovedi ![]()
@Silvie 87 Tak horečka může být nežádoucím účinkem, rýma a kašel spíše ne… těžko říct, může to být od očkování, ale taky nemusí, přesně to, co popisuješ měla teď moje taky a na žádném očkování jsme nebyli.
Ja jsem si zrovna cetla pribalovy letak a priznaky po ockovani tak je ma… zitra asi zajdu k doktorce a poresim to sni… to bude asi nejlepsi…
Vzhledem k tomu, že s lehkou bych nenechala očkovat, tak bych do zoo klidně šla. Ve vašem případě je potřeba klidový režim a vyhýbat se kolektivu, aby něco nechytil. Ale to vám doktorka určitě řekla. Stejně tak i to, že vedlejší účinky se mohou dostavit i víc jak za týden.