Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Renula5 u me ne, jako deti mám ráda, materskej cit tam je, asi jsem v tomto sobec, ale ja rikala, ze kdyby byl problem a nemohla jsem mit deti, tak radeji zadny, pro me by bylo prostě cizi… Ale obdivuju ty, co si vemou i tim tem detem pomuzou, maji stastnou rodinu, ale pro me to není no.. Ale drzim palce, at vam dela prolka jen radost ![]()
@Zarmilka Ahojky, tak jak to s tebou dopadlo? Naposledy jsi o sobě dala vědět 12DPO se skoro dvěma čárkama na testiku ![]()
@Stessi Ahoj s náma to vypadá skvěle Dnes jsem 6+4. Ve čtvrtek (6+2) jsem byla na výstupním ultrazvuku v CARu, srdíčko nám tluče a ťuk ťuk vše vypadá dobře. Jak pak to dopadlo u vás???
@Zarmilka No teda
To je skvělé
Moc gratuluju
u nás první pokus selhal a včera jsem byla na druhém IUI, tak snad se také ještě dočkám takhle krásného UZ jako máš ty ![]()
@Stessi Děkuji
Přeji vám aby tento pokud vyšel
Dej mi vědět jak jste dopadli
Budu na vás myslet
Drzim palečky.
@Zarmilka to je ale řádné držení palecků
moc děkuju
snad se nám zadaří
já jsem teprve 4tý den po IUI
Ten čas vůbec neutílá
Můžu se zeptat, na kolikáty pokus IUI se vám takhle krásně zdařilo? ![]()
@Stessi Nám se zadařilo hned na poprvé. Je to spíš malý zázrak. Všude jsem četla, že se podaří až 3 pokus, tak jsem stim nepočítala
Neutíká, každý den se vleče neskutečně rychle no ![]()
@Stessi nevím, jestli přímo toto pomohlo, ale pila jsem 5 dní před ovu 3-5dcl odšťavněného grepu. 5 dní po IUI jsem jedla denně plátek čerstvého ananasu. Babské rady
Ale je možné, že byl i toto důvod toho krásného výsledků ![]()
@Zarmilka Téda, tak to je skvělé, že se vám to povedlo takle krásně na první pokus
Ještě jednou moc gratuluju
Pokud by se nám ani tento druhý pokus nevydařil, dám na tvé rady a pustím se do ovoce
A jak se vůbec cítíš? Není ti po ránu třeba špatně? ![]()
@Stessi Ještě jednou děkuji
Určitě se vám povede, držím palečky a hlavně dej vědět, jak jste dopadli
Ráno je mi dobře, ale už pár dní mi to začíná odpoledne a je to až do té doby než usnu. Takže já zvracím jen odpoledne
U prvního těhu jsem to neměla, takže si těžce zvykám
Doktorce v CARu se zdálo, že tam vidí dvojčátka jednovaječné. Zítra jdu ke svému gynekologovi, tak se bojím, že tam dvě vážně budou ![]()
@Stessi Ahoj
Jak se daří??? Už víš výsledek? Pořád na tebe myslím a držím palečky ![]()
Dobrý den ráda bych se k vám přidala…myslela jsem že toto témě nebudu asi nikdy řešit. Jsem máma tří dětí, které mám z prvního manželství. Holčička 10let a dvojčata kluky 7 let kteří byli počati přirozeně. Těd s nynějším partnerem se snažíme půl roku o mimčo…vím není to dlouhá doba ale dnes byl v HKv Sanusu na odběr spermii kde mu po hodině volali výsledky:teď abych to nepopletla prý v pruměru chlap má 15mil spermii on má abnormalitu 19mil ale bohužel pomalé a k ničemu jen max 1% schopných oplodnit vajíčko. Po telefonu doporučili objednat se do ambulance na konzultaci.Tam jsme hned volali a kvůli korona nám řekli že nás vidět nepotřebují ať nasadí dostupně prodejné vitamíny na dva měsíce…víc nic. Přítel by si strašně moc miminko přál je z toho zdrcenej…chtěl by nejraději umělé hned jenže to není tak. Volala jsem i k sobě na gyndu prý na to nemáme myslet a počkat po tom jak zareaguje přítel na vitamíny popřípadě kontrolni spermogram. Dívala jsem se na internetu že iui lze podstoupit i jako samoplátci můžu vás poprosit jak to chodí nebo jestli máte takovou zkušenost podobnou? je šance otěhotnět přirozeně nebo po iui když měl tak špatný spermogram?
@barus.mackova AHOJ
pokud ma jen pomale, zkuste vitaminy. Nam se zlepšilo spermio po selzinku
pokud se mu nezlepsi, tak nema smysl podstupovat ani iui.. I kdyz mas ty 3 deti, bylo by fajn, jit na vsechny odbery, at vite na cem jste.. Mohlo se za tu dobu ppno věcí zmenit
drzim palce a sance prirozene je vzdycky iu lidi co maji papir ze otěhotnět nemohou ![]()
@Landyška tak to je asi jinak 4% pohyblivé a 1% funkční
teď mi to upřesnil přítel on ke v pract na odpolední tak mi to před tím do telefonu řekl tak jak ksem psala před tim
@barus.mackova neves hlavu, at zobe nejakej cas vitaminy a udelejte si spermio znova, pak uvidite jesi to je lepsi a verte doktorum v CARu. Me sama primarka rekla, ze spermiogram neni staly, ze ho ovlivnuje hromada veci.. U vstupni prohlídky mel manzel spermiogram tabulkovej.. Pak kdyz se slo na prvni IUI tak nam bylo doporuceno nedelat, ze je spatnej(byl nachlazenej), ale udelalo se, vse bylo pripraveno a staci jedna mrska-no nevysel. Na druhy pokus i kdyz nebyl tabulkovej mame cacorku. ![]()