Po rozvodu mám averzi na děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5978
21.9.24 16:46
@Anonymní píše: Více

V podstatě se vám rozbil vztah a odnesou to děti. On si je nevezme a ty je nechceš. Chudáci děti, jsou vám oběma na obtíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15622
21.9.24 16:52
@Kipa22 píše: Více

Napadla mě hláška z Kameňáku : Já jsem rozvedená. Teď už se jen s manželem soudíme o děti. On je taky nechce. :roll:

A to měl být vtip. Ale jak je vidět, tak je to těžká realita …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8718
21.9.24 16:52

A proč s nimi nechce otec trávit více času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
21.9.24 16:55
@Šmoulice píše: Více

No, je to strašné. Staly se z nich nechtěné děti a matka se na nich mstí za nevydařený vztah. Zatím jim jen koupila hnusné hadry a sebe obdarovala pěknou novou garderóbou, ale otázka je, jak to bude pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
21.9.24 16:57

Tyjo, a proč do zakladatelky rypete, ona ty děti nenechala před dveřmi a snaží se… narozdíl od tatínka. Jako být sama na tři děti není procházka růžovým sadem a ona si problém uvědomuje… :nevim:. Zakladatelko, taky se přikláním změně medikace, třeba aspoň nemocenská ( pokud si můžeš dovolit). Odpočineš si, když budou děti v institucích a dělat tu dobu něco co tě baví (kniha, puzzle, procházka…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 16:58

@izabe Tak řekl, že by děti měli mít jen jeden domov. Ale já myslím, že jemu to maximálně vyhovuje, jak to má teď. S novou partnerku si užívá, znovu se věnuje koníčkům, které kvůli dětem nechal, cestuje. Dětem o víkendu dělá jen zábavu, žádné povinnosti. A když si s nimi povídá po telefonu, tak jen slyší jak dětem chybí, co dělali atd. Když jsem ho požádala, aby s nimi udělal úkoly, tak to prý nemá čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.24 17:01

@Sue2008 Moc děkuji, budu řešit tu změnu, chci aby se to zlepšilo, zatím u sebe bohužel nevidím žádné pozitivní pokroky, je to pořád stejné..

• Citovat
  • Upravit
30991
21.9.24 17:07

Jak se to jejich štěstí projevuje? Nenamlouvej si, že nic nepoznaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
21.9.24 17:53

Dle mého jsi jen unavená. Taky jsme doma zvyklí se o děti starat oba a vypadnout mi najednou chlap, tak toho na mě bude taky moc. Ty děláš všechno a prostě nestíháš. Určitě si o tom promluv s psycholožkou, ony dokážou skvěle poradit co udělat líp, že něco jde vypustit a prd se stane a tobě to může pomoc. To, že jsi jim koupila oblečení z bazaru si nevyčítej, ale příště zkus radši sekáč, kde si můžete vybrat. Já tam beru děti sebou, ať si vyberou sami pokud je něco zaujme a nemám problém jim věci na lítačku, které to stejně ta chvíli odnesou nakoupit i obchode ala čína, vietnam. Protože to řešíš a uvědomuješ si problém, tak děti ráda máš. Kdybys je ráda neměla, tak to neřešíš a chováš se k nim hnusně a je ti to buřt. Drž se a určitě bude líp, ale musí si vše sednout. A zapoj do práce děti, nevím kolik jim je, ale jak se blíží 10 rok, tak už toho hodně zastanou, ale musí se to říct a někdy znova říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
21.9.24 17:56

Začni dupad po jeho vyšší pěci, tak potřebuješ čas pro sebe a ne být na všechno sama! Ždný vikendový strýček, ale otec jak se patří.
Naprosto chápu, proč si vyhořela :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.9.24 18:22

Prožila jsi životní otřes, zhroutil se ti svět a občas se prostě stane, že se člověk začne chovat nepochopitelně a jeho špatný pocity se obrátí úplně jiným směrem. Navíc tvůj drahý ex je pěkný hajzlík, protože zdrhnul před odpovědností a všechno ti hodil na hrb. Za sebe ti můžu doporučit kineziologii jako terapii. Je to trochu “ezo”, ale kupodivu to na taková zranění funguje hodně dobře. Taky funguje se z toho vypsat nebo vykecat. Ne psychologovi, ale jen tak si sednout v prázdným bytě a nahlas pojmenovat všechno, co tě štve, klidně mluvit tak, jako by s tebou ex byl v místnosti. Nepotlačovat svoje pocity, když to jde, tak brečet, vztekat se, řvát….cokoliv…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
21.9.24 18:34

@izabe protože si tatík pravděpodobně s tou novou a úžasnou láskou chce udělat zcela nové a úžasné děti, a ty stávající ho holt už tak neberou, klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
21.9.24 20:13

To je ale de.il :zed: upřímně jak to řešit neporadím, ale je mi to líto. Určitě je na vině psychika, jak radi ostatní - změna medikace + psycholog terapeut. Asi to pro tebe byl takový otřes, že ti to ovlivnilo pocity celkově. Ta hospitalizace by možná nebyla od věci, tatík by se postarat musel. Ale bála bych se, aby to nemělo nějaký podstatný vliv na „kádrový profil“. Skoro bych se zkusila nechat hospitalizovat s bolestma břicha nebo něco podobného. To teda radím podvod, ale nevím, jak jinak legálně zmizet a nechat otci vlastní děti, aniž by se na to koukalo jako na hrůzu. Je šílený, že máma ani na blbou dovolenou nemůže odjet. A on si cestuje :pocitac: btw kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22187
22.9.24 09:35

@Liška32 zhroucení, vyhoření…je úplně normální věc, každý jsme jinak psychicky odolný a na každého dopadne konkrétní situace jinak.
Je hloupost to vytěsňovat kvůli nějakým hlupákům, kteří z toho budou dělat atrakcí a na člověka koukat povÿšeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
22.9.24 21:54

Někdo to tu již psal… mně odejít manžel, tak při čtyřech nezletilých dětech, budu asi taky dost solidně v háji. Ne-li rovnou v pr… Zakladatelko, tvůj muž si to - bohužel pro tebe - zařídil velice dobře. Minimum starostí, jednou za čas víkend, srandičky. Na tobě je všechen ten zbytek. Pokud jsi byla zvyklá to dělat alespoň rámcově napůl (tzn. nebýt na to sama), naprosto chápu, že to je teď šok. A že tě prostě se** úplně všechno, včetně dětí. Upřímně - děti to určitě cítí a vnímají (byť to třeba nemusí umět pojmenovat). Takže je nasnadě si to s otcem dětí urychleně vyřídit - a delegovat na něj buď fyzickou odpovědnost (péči o děti), nebo ve větší míře tu finanční (viz dále).

Jak se muž choval před tím? Rozešli jste se v dobrém či ve zlém? Odešel on za aktuální partnerkou? Jaký k nim měl vztah? Dělal s nimi tehdy i povinnosti?

Jako první mě napadá, nebylo by možné nechat děti v bytě, že byste se u nich střídali Vy? Tím by odpadla nutnost měnit jim zázemí, a on by měl jak se patří prostor se o ně postarat (tzn. odpadla by výmluva). Pravděpodobně by to znamenalo mít nějaký další, menší byt… Ale i to je varianta a znám páry, kde to je funkční.

Další varianta, pokud s ním není rozumná domluva, není možné se domluvit alespoň na vyšší výši alimentů? Jako nějaké odškodné trochu - plácnu, že by místo toho, co platí, platil třeba aspoň o polovinu či jednou tolik více? On má pohodičku, klid, může si cestovat, má koníčky, děti nechal na starost tobě (i když se dříve taky staral, tzn. musí vědět, jak náročné to je - a právě od toho utekl), vypadá to, že bejval rozumný, takže bych na to šla takhle.

Takže něco na způsob - odešel od rodiny, oukej. Ale děti si pořídil stejně jako ty. Neměla by z něj spadnout odpovědnost. Přece si je vědom, jak to bylo náročné ta péče o děti a jestli si myslí, že je to takto opravdu spravedlivé a jestli si to jako žena a matka, manželka, zasloužíš.

Zajímavé by taky mohlo být prostě děti zabalit, říct jim, že budou mít bojovku a prostě je postavit muži před dveře. Na týden. Aby zjistil, že to fakt není prča. A třeba by pak byl svolnější k nějaké diskuzi a dělení si povinností a útrap, které jsou s výchovou dětí spojené.

Snažila bych se na to jít smírčí cestou, apelovat na zdravý rozum, lásku k dětem a nějakou elementární slušnost a respekt k druhé osobě - byť k bývalé manželce. Pokud se dřív staral, mohl by mít ještě někde kousek rozumu a mohl by ho vzít do hrsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová