Po upadnutí protáčí oči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.10.14 01:42

8o 8o 8o nechápu ženy (matky) které se vypisují na internetu a nejednají, dle vážnosti situace. Dítě spadne odpoledne! a paní ho tak nechá a pak v noci se ptá co má dělat, že dítě protáčí oči… To je provokace, hloupej vtip nebo je opravdu tak blbá? :?

Moje dcera si minulý týden sedla do krabice s nádobím, které jsem třídila a rozřízla si ukazováček v ohybu u dlaně. Určitě jsem neměla ani pomyšlení, že bych si sedla k počítači a psala si o radu co mám dělat a zda se to někomu také stalo.
Sedli jsme okamžitě do auta, tak jak jsme byli, ručičku jsem ji ovázala a jeli jsme na chirurgii. Má dva stehy. Pořád si to vyčítám, že jsem byla neopatrná a nedala na ni větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
13.10.14 05:11

To je snad blby vtip 8-o Když se dítě praští do hlavy a pak se nechová normálně, jako kdykoliv jindy, tak okamžitě přece volám 155. To některým ženským mateřství úplně vymylo mozek? :nevim: Se divím, že tu ještě povinne nezavedli kurz první pomoci, je evidentní, že by lidem vůbec neuškodil :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.10.14 06:12

Tezko rict, cosetim protacenim mysli a proto bych radeji tez doporucila odebrat se urychlene k lekari.

Narozdil od ostanich si nemyslim, ze je potreba zakladatelce vynadat. Dokonce jsem toho nazoru, ze to je kontraproduktivni a v konecnem dusledku to muze ublizit diteti. Stejne veci se proste ruznym lidem nezdaji stejne jasne a namiste je poucit, nalehavost se da zduraznit bez urazek.

Mimochodem-vzdycky jsem si myslela, ze to jsou moje vlastni chyby, ktere me delaji empatictejsi k chybam druhych. Ted jsem se ale v nejakem casopise docetla, ze naopak. Ze nejvic brutalni k chybujicim jsou ti, kteri sami chybuji a svou chybu si museli z hlavy vytesnit, distancovat se od ni. Podobne jako exkuraci jsou nejmilitantnejsi nekuraci.
Takze damy, ktere mate potrebu kdome rady jeste zakladatelce zduraznit, ze je blba…to mate asi na svedomi par mrtvolek, ze jo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
13.10.14 06:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
13.10.14 07:52

@Pudloslava :think: zajimava uvaha. Ja vzdycky sleduju jak zacne jedna uzivatelka byt ostrejsi a pak uz je to, jak lavina. Efekt davu

• Citovat
  • Upravit
43035
13.10.14 08:03

Uz jsem tu studii dokonce nasla : http://dash.harvard.edu/…e-kettle.pdf?…

chvilku to budu nosit v podpisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.10.14 08:30
@merde píše:
@Pudloslava :think: zajimava uvaha. Ja vzdycky sleduju jak zacne jedna uzivatelka byt ostrejsi a pak uz je to, jak lavina. Efekt davu

Jo, zajímavé, tady se člověk občas dozví i něco užitečného ;)
Já tomu říkám klovací efekt :) jedna si klovne a další se přidají.

A zakladatelce, jela bych k doktorovi.

Příspěvek upraven 13.10.14 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.10.14 08:30
@Pudloslava píše:
Uz jsem tu studii dokonce nasla : http://dash.harvard.edu/…e-kettle.pdf?…chvilku to budu nosit v podpisu

zkracenou interpretaci jsem cetla ted v casopise DM :-) Uz jsem pochopila vsechny mistni damy hlavne v diskuzich o velmi mladych tehotnych, soc. prispevcich, kojeni/nekojeni a nevere :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.10.14 09:15
@AniNevim píše:
zkracenou interpretaci jsem cetla ted v casopise DM :-) Uz jsem pochopila vsechny mistni damy hlavne v diskuzich o velmi mladych tehotnych, soc. prispevcich, kojeni/nekojeni a nevere :P

jo taky jsem to nasla tam, dohledala jsem si tu studii, protoze jinak by to nebylo verohodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
13.10.14 09:20

Těžko říct, co se protáčením očí myslí?? Někdo tu četl objevný článek a v rámci novátorského pohledu na chování davu či chybujících jedinců dokáže super pozitivně nahlížet na situaci, kdy se nechá dítě po ráně do hlavy a nestandardním chování bez lékařské pomoci od odpoledne do půlnoci. Myslím, že to s „klovacíma“ diskuzema, kdy o nic nejde, nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
13.10.14 09:21
@Pudloslava píše:
Tezko rict, cosetim protacenim mysli a proto bych radeji tez doporucila odebrat se urychlene k lekari.

Narozdil od ostanich si nemyslim, ze je potreba zakladatelce vynadat. Dokonce jsem toho nazoru, ze to je kontraproduktivni a v konecnem dusledku to muze ublizit diteti. Stejne veci se proste ruznym lidem nezdaji stejne jasne a namiste je poucit, nalehavost se da zduraznit bez urazek.

Mimochodem-vzdycky jsem si myslela, ze to jsou moje vlastni chyby, ktere me delaji empatictejsi k chybam druhych. Ted jsem se ale v nejakem casopise docetla, ze naopak. Ze nejvic brutalni k chybujicim jsou ti, kteri sami chybuji a svou chybu si museli z hlavy vytesnit, distancovat se od ni. Podobne jako exkuraci jsou nejmilitantnejsi nekuraci.
Takze damy, ktere mate potrebu kdome rady jeste zakladatelce zduraznit, ze je blba…to mate asi na svedomi par mrtvolek, ze jo? :-)
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
13.10.14 09:37

Také si myslim, ze jakýkoliv nezvyklý projev v obličeji i jinak pohybove po nárazu do hlavy urcuje nutnost okamžité návštěvy lékaře…a jsem nazoru, ze nečinnost a zalozeni diskuse oprávněně vede k rozhořčení toho, kdo si to přečte…a ještě navíc po te, co se na taková závazná témata začalo tady na emiminu nejapne zertovat!

Snad to dobře dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.10.14 10:01
@Agnesita píše:
Těžko říct, co se protáčením očí myslí?? Někdo tu četl objevný článek a v rámci novátorského pohledu na chování davu či chybujících jedinců dokáže super pozitivně nahlížet na situaci, kdy se nechá dítě po ráně do hlavy a nestandardním chování bez lékařské pomoci od odpoledne do půlnoci. Myslím, že to s „klovacíma“ diskuzema, kdy o nic nejde, nemá nic společného.

nekdo, kdo cetl ten objevny clanek je clovek (asi nemam moralni pravo prozrazovat profesi), co ma na svem profilu perfektni navod, co vsechno a jak! sledovat u ditete po padu na hlavu. Ovsem tentokrat jsem tento navod ani nemohla doporucit, protoze tak zavazny projev pro matku min. trech deti by mel byt automatickym signalem k navsteve lekare nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
13.10.14 10:21

8o 8o to je snad blbý vtip :?: to snad žádná máma nemůže myslet vážně. Už se vidím jak zakládám diskusi :roll: :roll:
Seděla bych už na pohotovosti. No, tak dopadne dobře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.10.14 10:34

@Agnesita @AniNevim prave protoze jsem se opakovane setkala s tim, ze to, co se zda podle zjednoduseneho popisu jako zavazny priznak, se nakonec pro podrobnejsim rozboru ukaze jako bezna vec -prtoto to relativizuji. Psala jsem az rano, nemela jsem moznost se maminky online zeptat podrobneji. (Nedavno tu byla diskuse „dite krouti ocima“ a slo o normalni fyziologicky jev pri zavirani oci).
Mam zkusenost, ze maminky obvykle budto dobre odhadnou situaci a zavaznost priznaku, nebo spise padi k lekari kvuli kravine.

Nicmene v te same vete maminku k lekari posilam, tak prosim nevytrhavat z kontextu.

Tentokrat jsem znovu nerozebirala to, co pokazde - pokud chci u matky docilit nejake konkretni jednani, ktere ma pomoci jejimu diteti, potom nesmim tu matku urazit a nastvat. Kdyz se urazi, mozna najust k lekari nepojede.
Cili kdo zakladatelce vynadal do dobytka, jednal PROTI ZAJMUM DITETE. Budto mu to nedoslo, nebo se neovladl (neni diplomat) a nebo je takovy narcis, ze uprednostil nutnost zviditelnit svoje rozhorleni, pred tim, aby zakladatelka dite vzala a k lekari odvezla. V kazdem pripade je to spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák