Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak choďte na nějaké cvičení s dětmi, tam se mi seznamovalo nejlíp. V té školce je to takové anonymnější..
A vy jste se přestěhovali? Jsi na RD? Co nějaké mateřské centrum, cvičení s dětma. Nebo máte nějaký koníček? Jestli jste na vesnici, tak tam je to snazší na seznámení.
Zacni delat nejakeho konicka - sport, muziku, chovatelstvi, cokoliv. Tam lidi jsou.
Nee jsme tu už dlouho, je to město, jak jsem začala pracovat tak už taky nemam tolik času někam chodit a seznamovat se tak ty kamarádky co ještě nepracují tak se druzí asi víc, děti už jsou skolkove a to už cvičení jsou většinou bez rodičů, centrum pro maminky tu v této části města není. Sem tam se jdu projít nebo zacvičit s nějakou "známou " ale to je jednou za čas a přímo kamarádky to nejsou. Měla jsem kamarádku kousek v jiné části města, ale našla si kamarádku přímo z baráku a setkávají se i s manželi a už se vídat nepotřebuje, zvu ji k nám i kdysi u nás byla, ale návštěvu neoplati a teď už ani nechce dojet. Vždy nějaká výmluva, když by chtěla tak si to zaridi. Tak už jí nezvu. Spíš mám asi fakt smůlu na sousedy a na to koho jsem doposud potkala. Nebo je to mnou, já nevím:(
Mám to stejně. Jsme dva roky přestěhvaní na vesnici a ačkoliv tu má manžel rodinu, tak jsem též skoro pořád sama. Vzathy s nimi jsou víc než složité a najít si na vesnici kamarádku je těžké, když se tu všichni znají prakticky od dětství.
Všechny kamarádky jsem nechala v původním bydlišti.
Držím palce, nejste v tom sama
Úplně vím jak ti je. Naprosto. Já se přestěhovala za manželem na vesnici. A myslela jsem si, že tu člověk najde fajn lidi. Ale bohužel.
Byla jsem zvyklá že svého rodného bydliště, že lidi byli srdecny, pomáhali si, dělali spolu věci atd.
A bohužel tady to tak není. A dost lidí je tu zlých a nepřejicich. Takže tu taky nikoho nemám a už ani nikoho tu nehledám. Jezdím hodinu do svého rodného bydliště, abych byla mezi milyma lidma. ![]()
U nás v Sokole třeba běží současně cvičení dětí a cvičení pro ženy.
Nebo zkus napsat odkud jsi, třeba někdo bude vědět něco zajímavého.
Nebo zkus najít kamarádku tady přes emimi. Loni jsem tu zakládala diskuzi, jestli si tu někdo našel kamarádku a celkem dost psalo, že jo
.
Díky všem, co pisi, ze to maji stejne za reakci. A pomáhá vám něco?? Kromě tedy jet za rodinou a přáteli někam mimo domov. Taky máme s manželem fajn kamarády až u rodiny.
Zdravím..podle mě normální depka a vyhoření ze všedních starostí…podvědomě se člověk obvinujě, že není štatstný..ikdyž by měl…a očekává se to…žena matka má být přeci spokojená..jenže ono to tak prostě vždy není… Na vesnici jsem se taky trápila..kor se synem když se narodil…nebylo kam jít…naštestí jsem šla dříve do práce..bylo to náročné, hektické, ale podrželo mě to…lidi na vesnice sou mnohdy zlí…teď bydlím ve městě a je to sto a jedna…nikdo se mi do ničeho neplete…synovi je 5 a je už super parták, tak mi už ani nevadí, že mám vlastně jednu kamarádku..která večně nemá čas..zase mám dobrou práci..myslím, že je důležité najít ten vnitřní klid a občas si odpustit, že jsme nespokojené a brát se takové jaké jsme…pak půjde vše líp ![]()
@mokkk píše:
Tak choďte na nějaké cvičení s dětmi, tam se mi seznamovalo nejlíp. V té školce je to takové anonymnější..
Souhlasím a doporučuji.
Ahoj jak se vyrovnat s tím že nemáme známé v okolí bydliště, lidi je tu hodně, ale asi nemám štěstí na ty správné kamarádky, děti si zatím kamarády že školky nenašly, sem tam se s někým potkám, ale musím to většinou iniciovat já, ale zas děti nemocné nebo mají lepší kamarádky s dětmi nebo nevím. O víkendu se vidět nikdo nechce už vůbec, s manželem samozřejmě podnikame sami něco s detmi nebo jedeme za prarodici, ale jsou daleko takže to tak 1× za měsíc víkend. Pořád si připadám sama
. Prijde mi ze se vsichni znaji a potkavaji a my nic
. Pracuju skoro pořád z domu a z práce se s lidmi nepotkavame ve volném čase. Jak to překonat a přestat to řešit, když mám fajn děti a manžela?? Přišlo to až na rodičovské dovolené, dříve jsem to neresila, ale asi jsme sem nenapadli no