Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hammondka Tak to jsem ráda, že semnou komunikuješ. Právě když jsem si četla ten svůj příspěvek, tak jsem měla obavy, že vyzní jinak než je myšlený, ale líp mě to napsat nešlo.
Po přečtení tohoto Tvého příspěvku ti už rozumím.
Máme tři děti z toho jedno ve škole. A je to tak jak píšeš, čím je dítě větší, tím větší jsou náklady. Mimčo se dá pokud kojíš. My jsme od 3 měsíců na UM, takže naše mimčo „zadarmo“ nebylo, ale měsíčně kolem dvou tisíc.
Hypotéku splácíme a vím jak je to náročné, pokud nejsou dostatečné příjmy. Naše třetí bylo taky neplánované, ale já jsem o něm uvažovala. Na venek jsem rozhodnutá nebyla, ale uvnitř jsem po něm toužila. Takže myslím, že to třetí bych asi měla, ale rozhodně pozděj.
Všechno co píšeš zní rozumně a je to tak.
Já jsem nečekaně potřetí otěhotněla na konci loňského roku. Mezi druhým a třetím dítkem bude 16 měsíců. Já jsem třetí miminko chtěla, manžel spíš nechtěl.
Na miminko se těším. Bude to náročné, už jen proto, že manžel je pracovně velmi vytížen (plus daleko dojíždí), nicméně jsem rozhodnutá to zvládnout.
Na UPT jsem v tomto případě ani nepomyslela. Nikdy před tím jsem na něm ani nebyla. A myslím, že v mém životě (řekněme třeba od střední školy) nebylo období, kdy bych na něj byla rozhodnuta jít, pokud bych neplánovaně otěhotněla. A to jsem chodila 4 roky s ženatým mužem, který byl v týdnu se mnou a o víkendech jezdil za manželkou (která, jak se pak ukázalo, ho měla taky jenom na víkendy, no…).
Je to tvoje rozhodnutí a jak sama říkáš, nikdo jiný se do tvé aktuální situace vcítit neumí. Nicméně já za sebe si myslím, že se tři děti zvládnout dají (hi hi, zeptej se mě za pár měsíců) i za cenu větších úspor. Jo a bydlíme na větší vesnici v bytě 3+1 o vel. 56 metrů. Prarodiče nemáme, jsme tu a v nejbližším okolí (co se týče rodinného zázemí) úplně sami.
Ať se rozhodneš jakkoliv, držím ti pěsti a skoro se mi chce i napsat, abys svého rozhodnutí nelitovala.