Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co je to tady za hysterii?
![]()
Já jsem si říkala,že bych po druhém dítěti do toho asi taky šla. ![]()
Jsem na tom podobně jako zakladatelka.Dvě by myslím budou stačit,nechci mít 5 dětí a upřímně nejsem zvědavá na mimino ve 40
![]()
Je to každého věc. ![]()
tyjo to je mazec zase ![]()
@lekno myslím, že zrovna lcineeccka by se ze saracenčiných příspěvnků moc nedělala. Rozhodně by z nich neudělala velblouda.
Myslím, že sar. se tu jen snaží nastínit odvrácenou stranu ze své vlastní zkušenosti. Což taky není k zahození, pokud se člověk o tom rozhoduje. Samozřejmě vážné zdravotní důvody jsou jiná věc.
lekno píše:
@lucineeccka buď ráda ,žes tu nebyla hned ráááno…ale paní radilka už všechny své příspěvky, kde nás od tohoto odrazovala slovy typu: Nikdy nevíte co se může stát, nikdy nevíte, kdy budete litovat, přeji vám abyste ani jediný den nelitovaly, co jste to provadly - smazala
No to byly od sar fakt útočný a hustý příspěvky, někdo se z toho mohl zhroutit, někdo po*rat ale pár holkám tady jen ruply nervy.
![]()
@Anonimní píše:
No to byly od sar fakt útočný a hustý příspěvky, někdo se z toho mohl zhroutit, někdo po*rat ale pár holkám tady jen ruply nervy.![]()
![]()
@lekno píše:
@Vera111 No jo, ale když mám na něco opačný názor - o který zakladatelka evidentně nestála, tak ho projevím nanejvýš v jednom příspěvku nebo popíšu svůj příběh, ze kterého by si někdo možná něco vzal…ale navážet se do každého, kdo tu něco napíše, že toho bude určitě litovat, tak to je trochu moc…
no pokud by se do někoho navážela, tak by to určitě správné nebylo, to fakt ne. Já to jako navážení nepochopila
Ale tak chápu že někdo je citlivější…
@Vera111 píše:
no pokud by se do někoho navážela, tak by to určitě správné nebylo, to fakt ne. Já to jako navážení nepochopilaAle tak chápu že někdo je citlivější…
Sledovala jsem to od začátku a žádné navážení to nebylo. Jen varování před ukvapenými kroky ![]()
A pokud na to někdo reaguje takhle přecitlivěle, tak o to víc bych zvážila, jestli je to ta správná cesta (opět nemám na mysli zakladatelku s jejími zdravotními problémy).
@lekno píše:
@jenny.fields Myslím, že anonymní zakladatelka ve svých příspěvcích jasně píše, že jí se to dotklo a jak vidíš podle reakcí, několika dalších včetně mě taky…takže je varování a varování…
No to je přesně o tom, pokud se mne dotkne slušně napsané varování z vlastní zkušenosti, tak až se uklidním, tak se zamyslím proč. Třeba proto, že si myslím, že mě se nikdy nemůže stát, že bych se rozešla s partnerem a podobně.
Ale to je jedno, je krásné dopoledne, nebude takové vedro, tak proč se rozčilovat.
Jak psali v tom článku, součástí přípravy na zákrok je i poučení lékařem a to bude asi obsáhlé. Každý musí své rozhodnutí udělat sám.
Já čekám druhé, další nechceme a přesto bych na sterilizaci nešla, protože prostě nikdy nevíš, co se v životě stane a ještě mám pár let před sebou, kdy bych mohla další dítě mít. Ale až mi bude nějakých 42-44, tak už se nad tím vážně zamyslím. ![]()
Zatím si budeme dávat pozor, protože žádná antikoncepce pro nás z různých důvodů nepřipadá v úvahu. Pouze počítání plodných a neplodných dnů, což by mělo jít velmi dobře, moje ovulace byla jak hodinky a hlásila se vždy velmi hlasitě.
Pokud by se i přesto omylem zadařilo, tak bychom si dítě samozřejmě nechali.
@lekno píše:Jistě, třeba takovéhle varování před náboženskou fanatičkou je naprosto v pořádku.
@jenny.fields Myslím, že anonymní zakladatelka ve svých příspěvcích jasně píše, že jí se to dotklo a jak vidíš podle reakcí, několika dalších včetně mě taky…takže je varování a varování…
@lekno píše:
@saracenka Takže náboženská fanatička? Tak tos nám tu fakt chyběla![]()
Myslím,že Anonym dal jasnou otázku a nemá zájem o nějaké další rozebírání něčeho co má už dávno vyřešené a je to jenom její rozhodnutí.Určitě víc co to znamená a jaký následek to bude mít,ale je to její věc a spíš by se jí mělo poradit o to co žádá.
Anonymko..nevím jak je to dneska,ale moje máma o to taky žádala,ale udělali jí to myslím až po 35letech a to,že jí podvázali vaječníky,ale neměla problémy jako ty a být tebou tak si o tom pohovořím s nějakým lékařem.Máš děti..žádné už nechceš tak v dnešní době by to zase takový problém být neměl a kdyby náhodou jsi se pak rozhodla na stará kolena jinak tak je možnost ivf.
můžete spokojeně pokračovat