Podmínky pro dosažení sterilizace

Anonymní
25.5.12 07:29

Podmínky pro dosažení sterilizace.

Z celkem vážných důvodů o tom uvažujeme.

1. absolutní nesnášenlivost HA (po třetím pokusu jsem skončila v nemocnici)
  2. alergie na latex a záněty po sexu s kondomem
  3. pharmatex u nás nefunguje, otěhotněla jsem přes něj
  4. tělísko nechci - vzhledem k tomu, co mi dělá HA tomu opravdu nevěřím

Dlouhodobě jsem spokojená s jedním manželem, žádné změny neplánujeme, děti máme, další nechceme a ani bychom si je nemohli nenechat. Potrat by však byl samozřejmě velkou zátěží…

Je nějaká šance toho dosáhnout, když ještě nemám 30 a mám jen dvě děti?

NESTOJÍM o řeči typu, že jsem mladá a budu litovat. Prosím toto si ušetřete, není to předmětem otázky. Ptám se na možnosti dosažení tohoto zákroku.

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.5.12 07:31

Zkus se zeptat u dr, je to na indivindi posouzení, pokud máš zdravotní problémy, mohli by Ti to udělat. Jinak ofiko podmínky 35 let, 3 a více dětí nebo právě závažné zdrav důvody, např to, že by Tě těhotenství mohlo ohrozit na životě. Obrátila bych se na toho doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonimní
25.5.12 07:33

Od 1. dubna letošního roku je jediná podmínka dosažení věku 21 let.
Taky o sterilizaci uvažuju.

• Citovat
  • Upravit
72725
25.5.12 07:33
@Anonimní píše:

Acháááá, tak to jsem netušila, tudíž omluva. V tom případě se obrátit na doktora, co je třeba zařídit a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.12 07:37
@Anonimní píše:

Tyjo, to nevím, díky za info!!! Mně se do toho nechce, ale když si přečteš výše uvedené a přidáš k tomu fakt, že máme sex rádi, ale já otěhotním jen kouknu na trenky + k tomu dvě malý a náročný děti a vědomí, že po HA končím do dvou týdnů ve špitále, po jednom jediném sexu s kondomem do dvou dnů u gyn. nebo na pohotosti a po Pharmatexu do měsíce s těhuprůkajdou, tak si asi dokážeš představit, že je to dost nápor na budku :mrgreen: :oops:.

• Citovat
  • Upravit
Anonimní
25.5.12 07:37
martina.se píše:
Acháááá, tak to jsem netušila, tudíž omluva. V tom případě se obrátit na doktora, co je třeba zařídit a pod..

Omluvy netřeba, ví se o tom málo, protože je to novinka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pěkný článek tady : http://www.novinky.cz/…oncepce.html

• Citovat
  • Upravit
Anonimní
25.5.12 07:39
Anonymní píše:
Tyjo, to nevím, díky za info!!! Mně se do toho nechce, ale když si přečteš výše uvedené a přidáš k tomu fakt, že máme sex rádi, ale já otěhotním jen kouknu na trenky + k tomu dvě malý a náročný děti a vědomí, že po HA končím do dvou týdnů ve špitále, po jednom jediném sexu s kondomem do dvou dnů u gyn. nebo na pohotosti a po Pharmatexu do měsíce s těhuprůkajdou, tak si asi dokážeš představit, že je to dost nápor na budku :mrgreen: :oops:.

Taky o tom právě přemýšlím a to zdaleka takový problémy nemáme.

• Citovat
  • Upravit
5052
25.5.12 07:43

Domlivila bych se DR na přerušení vejcovodů pokud se jednou rozhodneš mít další dítě tak budeš moct přes IVF. Je to jen tvoje rozhodnutí. Dělá se to laparoskopicky cca tři dny v nemocnici.Pak asi týden doma Mám to tak od devatenácti , jen já to nechtěla mněla jsem velký zánět. Děti mám přes IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.12 07:47

Teď jsem pročetla ten článek.. je to fajn, že má člověk konečně trochu možnost volby.. Já to zvažovala tak 3 roky zpět, ex chtěl mermomocí druhé dítko, já věděla, že s nim určo nee, prášky mi nedělali dobře, alergie na latex taktéž a tělísko nechci, známá po něm otěhotněla :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonimní
25.5.12 07:49

Jo a ještě mám jeden extratip - vyžeňte na to chlapa, je to jednoduší, protože se mu nemusí lézt do břicha.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 07:51
@Anonimní píše:
Jo a ještě mám jeden extratip - vyžeňte na to chlapa, je to jednoduší, protože se mu nemusí lézt do břicha. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to můj by si nechal lézd klidně do břicha, ale obávám se, že jak by mu někdo chtěl lézt „pod břicho“, tak by zařval a utek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
25.5.12 07:52

Já si myslím, že by ti to měli normálně povolit. Znám ženskou, co šla na sterilizaci čistě z antikoncepčních důvodů a bylo jí asi 29 myslím, tenkrát a žádný problém. Ona má sice 4 děti, ale i tak. Pokud si rozhodnutá, tak není co řešit. Kdyby tě někdo otravoval, třeba i doktorka, blbýma kecama, že budeš litovat, tak to ignoruj. Vzhledem k okolnostem si myslím, že je tohle řešení docela na místě, když se nemůžeš vůbec jinak chránit. BTW tělísko bych taky nechtěla, navíc je docela drahé. Ať ti to dopadne. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
25.5.12 07:55
@Anonymní píše:
Tak to můj by si nechal lézd klidně do břicha, ale obávám se, že jak by mu někdo chtěl lézt „pod břicho“, tak by zařval a utek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Můj současnej říkal, že by aji šel, ale bojí se, aby to nemělo vliv na chuť na sex a pod :mrgreen: Navíc bolestínek, tak nwm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
25.5.12 07:56

Ahoj já jsem četal že za to chtějí 12000kč?Zdarma to je jenom pouze ze zdravotních důvodů..já sama jí mám.nNechala jsme si jí udělat po 2 císaři mám nepravidelné cykly,HA taky mít nesmím a 3 dítě fakt také nechci…takže díky mé cukrovce mi rádi vyhověli!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.5.12 07:58

Ja jsem treba netusila, ze se to musi nejak specialne povolovat, otazku antikoncepce taky zrovna trochu resim a to zadne zdravotni problemy nemame, tak muzu v podstate cokoliv, ale ani jedno se mi moc nelibi a tohle by treba casem mohlo byt taky jedno z moznych reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová