Podobně smýšlející rodiče sem - málo hraček, bez tabletu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
16.8.18 18:28

Mám ráda ty diskuze, kde se maminka, která má zatím maximálně miminko v kočárku dušuje, co a jak bude nebo nebude dělat. Protože už mám přece jen nějakou výchovu za sebou, tak co se týká hraček: je mi to jedno. Blikací a hrající hračky mají pouze podmínku, že jsou používány v dostatečné vzdálenosti od dospělých. Co je či není kultura, je velmi relativní otázka, zda je kulturou divadlo, nebo je kulturou výlet či sportovní akce, to bych nechala na každém, děti mají nejraději kulturu, při které se pořádně zabahní, zavřískají si, poperou se, proběhnou, přecpou se… Naše děti mají dostatek vjemů k tomu,aby dělaly i jiné věci, než čučely do nějaké obrazovky. Ale na druhou stranu nejsem elektrofobik a do jisté míry chápu i tlak okolí, takže se zuby nehty nebráním ani animované pohádce v tv, ani mobilu. A poslední, nejhorší je to, když někdo chce plamennou a jednosměrnou výchovu, ať už kterýmkoliv směrem. ;) Nechte ty děti taky dejchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.8.18 18:34

Taky si nemyslím,že elektronika je nejlepší zábava pro děti. Ale někdy jsem za ni vděčná.Přestože mám velmi hravé dítě, občas se ráda podívá na pohádku a já jsem ráda,že mám klid na domácí práce. Letos jsme dvakrát jeli osm hodin na dovolenou. Díky bohu za tablet. Nejsem nadčlověk,abych dokázala celou dobu aktivně bavit předškoláka.
A jak to chceš dělat ,až bude starší? Jak si myslíš,že v dnešní době zapadne bez telefonu a PC her do kolektivu ? Zajdi se někdy podívat o přestávce do ZŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
16.8.18 18:48
@VitHan píše:
Taky si nemyslím,že elektronika je nejlepší zábava pro děti. Ale někdy jsem za ni vděčná.Přestože mám velmi hravé dítě, občas se ráda podívá na pohádku a já jsem ráda,že mám klid na domácí práce. Letos jsme dvakrát jeli osm hodin na dovolenou. Díky bohu za tablet. Nejsem nadčlověk,abych dokázala celou dobu aktivně bavit předškoláka.
A jak to chceš dělat ,až bude starší? Jak si myslíš,že v dnešní době zapadne bez telefonu a PC her do kolektivu ? Zajdi se někdy podívat o přestávce do ZŠ.

Tak ve škole už to bude jiné, já myslela, dokud bude chodit do školky. Ve školce si myslím, že mobil nepotřebuje.

Malému jsou 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
16.8.18 19:04

@MarkeTha77 líbí se mne, jak to 4 měsíční dítě přesně ví, kolik hraček má a jaké. Ale jinak smyslim podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
16.8.18 19:12

Ahoj. My to tak doma mame. Televizi doma nevedem, hracek ma akorat a lasku ke kniham jsem pestovala od malicka. Ted je ji 2,5 roku a mame doma novorozene. Momentalne urocim veskery investovany cas do ditka…sama si vezme knizky a 2 hodiny o ni nevim…a ja mam cas vklidu se postarat o miminko (takze stejny efekt jako posadit ditko k TV, jen me to stalo ze zacatku vic energie). Kdyz cestujeme vlakem na dlouhe vzdalenosti, balime pastelky, knizky, oblibene hracky. Vim, je to objemnejsi v batohu, ale pak mi prijde smutny pohled na deti co s nami cestuji, sedi u tabletu a nevnimaji vubec cestu za oknem, zatim co nase mala kousek od nich komentuje kazdou reku, vetrnou elektrarnu, les, pole a co na nich roste. Nebudu kecat, ze treba po 10hod jizdy prijizdim uplne vystavena, zatimco maminka s ditkem u tabletu je odpocata, ale stoji mi to za to. Samozrejme to neznamena, ze na pohadky nekoukame…ma svoje oblibeny ale ma povoleny koukat na cca 1 pohadku tydne. Ve 2,5 letech mi to prijde adekvatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
16.8.18 19:51

Ahoj, tvá idea je strašně hezka, třeba To zvládneš a tvé dítě bude stejně smýšlející a pochopí to, ale Vem si to z druhé strany, budou mít všichni ve škole mobily, tablety, budou hrát hry na PC, sice tvé dítě bude znát. 6 letech Vltavu, ale zamyslela bych se zdá nebude kvůli tvému přesvědčení chudák a jednoduchá oběť šikany… Nejsem zastáncem,, pařit pc do zblbnuti,, ale od všeho trošku… Ano chceš hrát, zahraj si, ale hodinu pak jdem ven atp… Přirovnal bych k to k jedné své známé, jako dítě mohla jen zeleninu, ovoce, jedla jen zdravě, matka si nepřála, aby jedla cokoli s umělým sacharidem… A jak to dopadlo? Ve chvíli kdy zacla dostávat kapesné, tak nakupovala a jedla jen sladké, byla po tom lacna, vydrželo ji to do dospelosti, ji sice jakž takž, ale sladké pořád, sama říká, že Toma z toho, že to nemohla… Takže můj názor je najít zlatou střední cestu… Ne striktně moje dítě nikdy nedostane Nerfku, jak mu bude, když ji budou mít všichni a matka lesana mu ji nekoupí. Chudák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.8.18 20:12
@VikiRiki píše:
Ahoj. My to tak doma mame. Televizi doma nevedem, hracek ma akorat a lasku ke kniham jsem pestovala od malicka. Ted je ji 2,5 roku a mame doma novorozene. Momentalne urocim veskery investovany cas do ditka…sama si vezme knizky a 2 hodiny o ni nevim…a ja mam cas vklidu se postarat o miminko (takze stejny efekt jako posadit ditko k TV, jen me to stalo ze zacatku vic energie). Kdyz cestujeme vlakem na dlouhe vzdalenosti, balime pastelky, knizky, oblibene hracky. Vim, je to objemnejsi v batohu, ale pak mi prijde smutny pohled na deti co s nami cestuji, sedi u tabletu a nevnimaji vubec cestu za oknem, zatim co nase mala kousek od nich komentuje kazdou reku, vetrnou elektrarnu, les, pole a co na nich roste. Nebudu kecat, ze treba po 10hod jizdy prijizdim uplne vystavena, zatimco maminka s ditkem u tabletu je odpocata, ale stoji mi to za to. Samozrejme to neznamena, ze na pohadky nekoukame…ma svoje oblibeny ale ma povoleny koukat na cca 1 pohadku tydne. Ve 2,5 letech mi to prijde adekvatni.

Co koukat na krajinu,malovat, cist a pak chvili na tabletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
16.8.18 20:45

@MarkeTha77 Což o to, já ti to přeju. A pokud plánuješ mít jedno dítě, tak je to celkem lehce proveditelné. Těžší je, kdy za 3 roky přijde bráška, a jeho starší sourozenec dostane v 6 letech do ruky tablet, tak jej mladší 3 roky nedostane? A když se za dva roky na to narodí ségra, ta bude taky čekat do šesti let? No, držím palce… ;)

@VikiRiki Třebas ty ostatní děti tudy cestují již dvacátýkrát, to taky nebaví každého pořád jásat nad jednou elektrárnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.8.18 20:58

@VikiRiki Máš můj obdiv. Deset hodim bavit dvouleťáka, na to nemám sílu.
Na druhou stranu: k nám do party se přivdala podobná maminka. Na každém výletě jdeme všichni dospělí daleko od ní, protože celou cestu poslouchat o kytičkách a ptáčcích nikdo starší dvou let nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.8.18 21:18

Možná to vyzní jako rýpání , ale jenom by mě zajímalo, tvůj věk a věk dětí.. Upřesním proč, aby si někdo nemyslel, že to nějak je myšleno ironicky..
Já jako mladá za začátku mateřství a plná elánu měla podobné iluze, co bych pro dítě chtěla, ale prostě jak dítě rostlo , tak se třeba stávalo, že přišla baabička nadčené dala jako dárek blikající blbost , a já prostě neměla srdce, vzít a hodit do popelnice, když jsem viděla jak malý je z toho hotový a babička natešená.. Ono se to všechno dobře plánuje, ale život to pak hodně mění..
Já mám kluka v prosinci mu bude 10 let a druhého v říjnu 5 let a můžu říct, že u toho druhého jsem povolovala už víc, protože kdybych se zaměřila pouze na takový seznam, tak nedělám nic jniého jak se s někým dohaduju a řeším a prostě jsem napjatá, že to a to neni.. a nebo mělo být..
Každopádně ten mobil tablet starší měl od školy , mladší bohužel vidí, ale hry nepaří a sem tam- třebas hodinku s edívá na pohádky. Možná bych před lety šílena, dnes dám, a pak třeba si udělám práci a třeba mám víc času a jdu sním ještě něco dělat, za tu dobu co mi dal jakoby klid na práci :mrgreen: a mám uděláno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
16.8.18 21:23

@MarkeTha77 Já s Tebou v podstatě souhlasím. Ale člověk míní, život mění. Napiš nám za pár let, jak jste na tom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.8.18 21:38

@Tejule s tím souholasím, jak mám už staršího chlapce, tak za ním chodí kamarádi a ti co měli odpíráno, tak nejvíc chtějí..
Maminky znám, tak můžu porovnat co bylo před xxx lety, jak viděly výchovu a co zakazovaly..
Ty co jely , žádné sladké a nic, tak když můžou tak je vidím, že běží s pytlíkem brambůrků a nebo nějakého sladkého , kdy si sami koupí- našeho by to ani nenapadlo tak nějak pomalu každý den si chodit něco kupovat..
To samé tablet. Neříkám, pařit od rána do večera, ale dva kamaradi měli přístup sem tam jako předškoláci i náš, a pak jeden co se dostal až okolo druhé třídy a ten je stahuje nejvíc..Přijde k nám a už slyším:,, budme doma u vás, nechodme ven,.. takže u druhého kluka jsem opravdu to dělala tak, že jsem povolila, ale když tablet tak chvilku a ven, když sladké tak ano, ale trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
16.8.18 22:10

@jannina1 pro me je to zatim dvousecna zbran. Ted si neuvedomuje, ze by ji mel tablet chybet, tak ho ani nevyzaduje. Kdyz ho ale povolim na jedny ceste, uz si o nej bude rikat porad. Zatim jsem toho nazoru, ze na to ma cas.

@J_Doe píše:
@MarkeTha77 Což o to, já ti to přeju. A pokud plánuješ mít jedno dítě, tak je to celkem lehce proveditelné. Těžší je, kdy za 3 roky přijde bráška, a jeho starší sourozenec dostane v 6 letech do ruky tablet, tak jej mladší 3 roky nedostane? A když se za dva roky na to narodí ségra, ta bude taky čekat do šesti let? No, držím palce… ;)@VikiRiki Třebas ty ostatní děti tudy cestují již dvacátýkrát, to taky nebaví každého pořád jásat nad jednou elektrárnou…

No my tu trasu mame taky projezdenou dost, protoze mame cast rodiny v zahranici. Jde jen o to kolik ma clovek energie a kde si nastavi hranice. A taky netvrdim, ze muj pristup je ten jediny spravny. Taky nevidim do hlavy ostatnim rodicum a asi maji svy duvody, proc dvouletakovi strcit na nekolik hodin neprerusene tablet do ruky. Jen mi to proste prijde divny, ze ditko je nekolik hodin ve svym tabletovym svete a ten pravej velkej svet se mu miha za oknem nepovsimnuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
16.8.18 22:16

@VikiRiki Myslím, že svět není jenom černobílý (dítě na tabletu s odpočatou maminkou vs. ty vyfluslá s dítětem, co komentuje všechno). Uprímně, 10 hodin se věnovat jenon dítěti bych nedala, mám s takovou to cestou zkušenost a byla jsem ráda, že děti chvíli spaly, podívaly se na pohádky, kreslily si. K čemu jim je vyfluslá matka. Navíc mám děti dvě, ty jen jedno, jak by ses takto věnovala rovnoměrně oboum dětem na cestě? Razím i filozofii, že se dítě má umět zabavit samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
16.8.18 22:22

@MarkeTha77 me se teda zda, ze to je docela obvykly postoj maminek, minimalne je to docela casto jejich ideal, nez se jim dite narodi, nebo nez doroste do veku prislusnych hracek, tak nejak nevidim duvod utvaret nejakou skupinu.
Ostatne ikdyz takove nazory mas, ze zkusenosti si myslim, ze je lepsi je praktikovat a nevykrikovat, protoze takovych, co nechteji doma televizi, ale deti nakonec znaji vsechny ty serialy z youtube (pocitac preci neni televize, ze ne…), takovych uz bylo.....

ale zalozte si tu skupinku a vydrzte v ni treba 10 let, pak se tam rada podivam, jak jste hodnotove pevni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí