Podobně smýšlející rodiče sem - málo hraček, bez tabletu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
17.8.18 21:46

Ahoj tvé názory se mi líbí, kdybych nemusela, nemám ani mobil. Bohužel je to nutnost i ten počítač. Děti na něm doma téměř vůbec nejsou (1× za měsíc, přes léto vůbec), jsou dva, takže se zabaví spolu, syn 5 let má dost bujnou fantazii a miluje dinosaury, zná i jejich názvy a prožívá s nimi své příběhy, občas se k němu přidá i dcera 7 let. Hrají si spolu s auty, kreslí si spolu, teď už mu i dcera čte knížky. Večer jim buď vyprávím pohádku, ale přece jen má paměť je omezená, a jejich zájmy širší, tak už si spolu čteme, dávám jim otázky k obrázkům. Venku jsme každý den. Syn teď zjistil, že se na kole bez koleček jezdí lépe než s kolečkama, tak chce drandit. Jsme na pískovišti a na průlezkách. Venku je to pro ně zábavnější a doma aspoň nemusíme tak uklízet. No a teď samozřejmě chodíme plavat. Hraček ale máme dost, jedna babička neví, co by jim koupila nakupuje hračky, místo toho, aby s nimi trávila chvilku času), druhá raději dává peníze. Jinak telefon nebudou mít, dokud nebudou chodit sami do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.8.18 21:55
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.8.18 14:24

@MarkeTha77 no já teda svým dětem dopřávám to co chtějí, vím že to není správné ale peníze na to máme tak proč ne a zase kdyby neměl mobil atd. Třeba by mezi děti nezapadal a tak protože dnešní doba je prostě jiná :* a nechci aby se jim třeba ostatní děti smáli že nemají ani mobil (znám hodně takových případů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.18 14:48
@Jinxie píše:
@MarkeTha77 no já teda svým dětem dopřávám to co chtějí, vím že to není správné ale peníze na to máme tak proč ne a zase kdyby neměl mobil atd. Třeba by mezi děti nezapadal a tak protože dnešní doba je prostě jiná :* a nechci aby se jim třeba ostatní děti smáli že nemají ani mobil (znám hodně takových případů

Tvé dítě nemá mobil. Ostatní děti se mu smějí, že nemá mobil, a PROTO dítěti mobil také pořídíš. Co se z této situace naučí tvé dítě? Že by něco jako: Musím mít to, co ostatní, abych zapadnul a nesmáli se mi. Musím být jako ostatní, protože kdo je jiný, tomu se smějí a není oblíbený. Výsměch ze strany ostatních je pro mě důležitý a ovlivňuje moje chování a rozhodování.

• Citovat
  • Upravit
2155
18.8.18 15:26

Take jsem mela podobna predsevzeti, jenze - rodice, 2×stari rodice, 2×teta, tj 5 obdarovavacu krat 3 (vanoce, narozky, svatek) - jento je 15 novych veci za rok, a to pocitam, ze kazdyda pouze jeden darek a nebude davat prilezitostne darky, drobnosti k velikonocum atd. Pakse trebas rusi rodicovska domacnost a k tobe dorazi kufr anglicaku po tatinkovi. Nenitosnadne, snazime sespis mnozit stavebnice typu lego apod., ale je to stejne hodne.
Ale mimochodem, batole, co si neumi hrat na pisku!u,neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.8.18 20:37
@pst007 píše:
Jo, taky mě baví tyhle teorie. A co jako zakladatelka udělá, až dítěti pár takovýš hraček babičky koupí? Vyhodí je? Jak to pak vysvětlí dítěti, až jednou zjistí, že mu celý léta vyhazovala dárky? My třeba dětem tecHniku nekupujeme, ale ona tak nějak zbyde po nás, protože kvůli úspoře času potřebujeme na práci kvalitni mobily a já tablet (jako můžu všude tahat těžkej notebook a kazit si záda, ale proč).
:think: Osobně bych řekla, že vyhodit dítěti dárek od babičky napáchá mnohem více škody, než přežít, že prostě občas něco zabliká. Navíc, když se to dětem tak líbí. :nevim: úplné kraviny dětem určitě nekupuji, ale od určitého věku si myslím, že je potřeba spíš ty děti s tablety, mobily apod seznámit. lepší než jim to zakazovat a zatajovat, protože si myslím, že je to dneska součást života téměř všech dospělých a dítě by se nemělo cítit, že je to nějaké tabu. Lepší mu nastavit pravidla bezpečného užívání, dobu, kterou může při hře nebo sjíždění videí strávit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.18 23:16

Omlouvam se za anonym ale pisu o pribuzne a nechci aby si me spojila s nickem pokid sem chodi.

Moje deti 10 a 7 let maji tablet i mobil. A proc? Protoze ze skoly chodi sami a musi se mi hlasit. Jinak bych byla ve stresu jestli jsou ok. Na tabletu maji spousty her. Ale…ted pres leto jsou porad venku. Behaji s kamarady,hraji spolecne ruzne hry (na policajty a zlodeje,schovku, a ruzny co si ten den spolecne vymysli). Domu je volam vecer. Padnou do posteli a na PC,tablet apod si ani nevzpomenou…

Ale…ma pribuzna ma syna na prvnim stupni…od malicka sla cestou zadna tv (maji ji ale zapinaji az vecer) zadny mobil pro dite ani tablet a PC. Proste „pravek“. Dokud byl ve skolce,vse ok. S nastupem do skoly obrovske problemy v kolektivu. :,( proc je tak jinej a divnej…proc nema to a tamto. Jakto ze nezna ten a ten serial nebo pohadku…a kdyz prijede k nam,odmita si hrat nebo jit ven ale chce byt u PC. Nevnima a jen fascinovane zira…posledni navsteva dopadla tak,ze jsme pc museli vypojit ze zasuvky :? Teprve pak si vsimal i jinych deti v byte. Nejaka sladkost? Neexistuje…jenze kazde ditko dostalo sacek haribo medvidku a co udelal? Narval to do pusy vsechno najednou aby mu to maminka nevzala…a pak mu bylo blbe samozrejme…zbytek deti si proste vzalo ze sveho sacku par bonbonu,ale vedeli ze muzou,tak nemeli potrebu to s prominutim sezrat behem par vterin vsechno.....

Zlata stredni cesta.....proste moderni technologie pouzivat,ale rozumne…nejit ode zdi ke zdi…

• Citovat
  • Upravit
43039
19.8.18 07:53
@Anonymní píše:
Tvé dítě nemá mobil. Ostatní děti se mu smějí, že nemá mobil, a PROTO dítěti mobil také pořídíš. Co se z této situace naučí tvé dítě? Že by něco jako: Musím mít to, co ostatní, abych zapadnul a nesmáli se mi. Musím být jako ostatní, protože kdo je jiný, tomu se smějí a není oblíbený. Výsměch ze strany ostatních je pro mě důležitý a ovlivňuje moje chování a rozhodování.

myslim, ze trochu bojujes proti lidske prirozenosti. Lidska spolecnost fuguje do jiste miry tez na zaklade toho, ze nektere veci delame stejne, jinak jsme podiviny, ktere toleruje jen nekdo. Dobre prijeti ve spolecnosti je podstanou slozkou pocitu pohody u vetsiny lidi. Jsme socialni tvorove. Deti jsou deti, maji vsechno vyhrocene na 300%. Zdrava mira individualismu se lepe hleda v dospelosti pri dobrem sebevedomi a ukotveni ve spolecnosti, nez nejistemu decku, ktere to ani nema ze sebe ale naridila mu to maminka.

Umeni vychovy dnesni doby neni jit proti proudu a decku vsechno zakazat, ale ukocirovat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.8.18 11:47

My třeba tablet nemáme, jen dotykáče, ale ty dětem nedáváme, i když je sami používáme.Nemají potřebu to vyhledávat, nechybí jim to, ani se jim nikdo nesměje. A minimálně do 6-ti let to tak zůstane. Mě třeba vadí děti školkového věku, nebo dokonce batolata, která mají v rukách taková zařízení :roll: :oops:

• Citovat
  • Upravit
30994
19.8.18 12:04
@Makca87 píše:
My třeba tablet nemáme, jen dotykáče, ale ty dětem nedáváme, i když je sami používáme.Nemají potřebu to vyhledávat, nechybí jim to, ani se jim nikdo nesměje. A minimálně do 6-ti let to tak zůstane. Mě třeba vadí děti školkového věku, nebo dokonce batolata, která mají v rukách taková zařízení :roll: :oops:

A čím ti ty děti vadí? Nějak té ohrožují, obtěžují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.8.18 12:06
@Cuddy píše:
A čím ti ty děti vadí? Nějak té ohrožují, obtěžují?

Vadí mi v mnoha věcech. Už jen svou nepřítomností, i když sedí vedle mě ;) .

• Citovat
  • Upravit
30994
19.8.18 12:15
@Makca87 píše:
Vadí mi v mnoha věcech. Už jen svou nepřítomností, i když sedí vedle mě ;) .

To je zase nějaká paušalizace. Je problém si s tím vedle sedícím batoletem, u kterého ti vadí jeho nepřítomnost, si začít o tom programu, kterému se na tom tabletu věnuje, povídat? Pokud jsou to písničky, tak zpívat s ním, pokud pohádky, tak průběžně komentovat, ptát se? Nebo mas opravdu kolem sebe batole, které kouká hypnotizované do tabletu a nevnímá svět okolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.8.18 12:25
@Cuddy píše:
To je zase nějaká paušalizace. Je problém si s tím vedle sedícím batoletem, u kterého ti vadí jeho nepřítomnost, si začít o tom programu, kterému se na tom tabletu věnuje, povídat? Pokud jsou to písničky, tak zpívat s ním, pokud pohádky, tak průběžně komentovat, ptát se? Nebo mas opravdu kolem sebe batole, které kouká hypnotizované do tabletu a nevnímá svět okolo?

Ano, překvapivě mám a rodičům to absolutně nevadí. Někteří ani nepozdraví. Když se chci zapojit do písní, nebo nějaké hry, tak mě ,, pští„, či nahodí výraz jako ,, teto nekecej mi do toho“ . Dokonce jsou i tací rodičové, že když přijde někdo na návštěvu, vrazí dítěti tablet do ruky a vyženou ho do pokojíčku. Nepaušalizuji ;) .

• Citovat
  • Upravit
30994
19.8.18 12:43
@Makca87 píše:
Ano, překvapivě mám a rodičům to absolutně nevadí. Někteří ani nepozdraví. Když se chci zapojit do písní, nebo nějaké hry, tak mě ,, pští„, či nahodí výraz jako ,, teto nekecej mi do toho“ . Dokonce jsou i tací rodičové, že když přijde někdo na návštěvu, vrazí dítěti tablet do ruky a vyženou ho do pokojíčku. Nepaušalizuji ;) .

Tak to v pořádku není, ale pak existují i batolata prohlížející si s dospělým na mobilu/tabletu fotky, videa, zvířata, která vidí v zoo, písničky, které si pak s rodičem zpívají… Naše dvouleté batole je občas (ne každý den a jen pár minut) jak na mobilu, tak tabletu, ale vždy za aktivní účasti dospělého. Proto nemám ráda to pausalizovani, technika nemusí být jen zlým panem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.8.18 12:48

@Cuddy a taky uvedu příklad, když má známá dávala od 3 let synovi tablet na pohádky, nebo hry. Napřed to bylo 20 minutek, pak 2 hodiny, …Teď má kluk 7 let, svůj již druhý dotykáč a první co je, když někam vleze, tak ho zajímá heslo k Wi-Fi :think: . Moc komunikativní není.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML