Podobně smýšlející rodiče sem - málo hraček, bez tabletu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29337
19.8.18 13:25

@Makca87 tak malý má přístup na tablet od cca dvou. Čas a činnosti mu kontroluju a on sám má zájem se mnou sdílet pozornost u některých výukových programů nebo fotek. Mobil mi pro něj přijde zbytečný, když má tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 07:48

Ahoj zakladatelko, pokid tady jeste chodis. jak se ti dari dodrzovat Tve zasady vyse popsane? :-)

• Citovat
  • Upravit
1894
19.3.22 08:32
@MarkeTha77 píše:
Najdu zde podobně smýšlející maminky? :)

Mám určité názory, které praktikuji na výchovu a zajímalo by mě, zda se tu sdružují podobně smýšlející maminky - případně na kterých facebookových skupinách se nacházíte?

1. Nemám ráda moc hraček ve výchově. Občas mě překvapuji, když si čtu, co mají už malá miminka za hory hraček. Já v tomhle směru razím heslo „míň je víc“. Sama vidím, že děti s mnoha hračkami je často pouze rozhází po pokoji, stejně se nudí, hraček si neváží, kvičí, že chtějí novou a pak stejně si s ní nehrají. Naopak díky poznatkům z dětské psychologie praktikuji, že když má dítě méně věcí, o to hlubší k nim má vztah, učí se věcí si vážit.

Mám alergii na mluvící, blikací či automatické hračky, blbosti z Číny atp. Jsem dost proti tomu. Moje dítě má jen několik hraček a ví přesně kolik jich má a jaké. Líbí se mi divadýlko, pár, ale jen málo plyšáků, třeba Míša, kostky, stavebnici, gumové a dřevěné figurky zvířátek či postaviček, panáčků, pak pro kluka nějaké to auto pro holku panenka.

Celkově je mi ale blízká filozofie školek bez hraček či lesních školek, kde si děti hrají bez hraček a rozvíjí fantazi, hrají si v přírodě.

1. Nechci synovi pořídit tablet a mobil, dokud nebude chodit do školy. TV nemáme. Nechci, aby se bavil online hrami, chci, aby se naučil lásce ke knihám, k vyprávěným pohádkám. Samozřejmě pouštím i pohádky, ale nechci, aby jedinou zábavou byly ty hrané.
  1. Chci brát synka do divadla a za kulturou
  1. Chci vést syna k lásce k přírodě, ke skromnosti a k pokoře, nemám ráda komerci, takže značkové oblečení, mobily, kupa hraček, ale radovat se z maličkostí.

A ne, nedělám to z finančních důvodů :* :P Naopak synkovi chci dopřát dost dovolených,, cestování, koníčků, učit ho na nástroj, jazyk, soukromou školu. I kdybych byla milionář tak tohle dělám z přesvědčení.

Touhle diskuzí chci spojit podobně smýšlející maminky jak vychovávají děti. Chápu, že někdo se mnou nesouhlasí a vychovává děti jinak a já to plně respektuji a nechci se tu s nikým hádat o své či jiné pravdě. :hug:

To je sranda 😄 😄 😄 😄 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect