Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V této situaci nemůžeš dělat moc nic. Taháš za kratší konec provazu. S malým dítětem se špatně odchází středem, tuplem, není-li ani kam. Musíš to pojmout jako službu v armádě nebo tak nějak, prostě něco, co je na dobu určitou, po kterou se budeš připravovat (psychicky i materiálně) na odchod. Pokud tedy on neodejde dřív.
Je to těžké a těžké to ještě bude.
Ideální postup ![]()
Oprostit se co nejvíce od emocí a reálně si říci možnosti, což je extrémně těžké.
Pokusit se promluvit si vážně z manželem, což taky nebude jednoduché a nejspíš bude zapírat a zapírat než mu dojde, že je opravdu zle. Ale malá šance na obnovu vztahu určitě je.
A podle výše uvedeného potom začít dělat další kroky. Připravovat se na rozvod, změnit fungování vztahu. ![]()
Jediné co vím, že žádná kaše se nejí tak horká jak se uvaří.
On odejít nechce, furt poslouchám jak ví, že to podelal ale rád by to napravil. U mě byl nejakej zlom ten vecer a místo toho abych se rozbrecela tak jsem se spíš nastvala a poprve mu i třiskla. Nemám chuť ho vidět.
Nejvíc mě ted děsí to, že kauce, první nájmy vše je tak prepalene a sama netuším za jak dlouho na to dosahnu.
Jen doplním, že mě moje horka hlava donutila napsat i te se kterou si vola denne. Teď se i trošku stydím podívat se sama na sebe ![]()
@Anonymní píše: Více
Je to tezke, ale do mobilu lezu az ve chvili, kdy jsem schopna resit jakekoliv nasledky. Tzn. odchod, rozchod..jinak je to ciry masochismus.
Asi bych mu dala nůž na krk, nebo večer mimino, ať nemá prostor na jančení…
A jinak si asi dělej finanční polštář z vašich společných peněz, zkus si nějak přivydělávat na materšké, či peníze investovat nebo nějak zhodnocovat, aby jsi byla co nejdříve nezávislá…
V pořádku, člověk, který lustruje cizí telefony, si nevěru plně zaslouží.
Teď to chce klid, pokud nemáš, kam jít. Šetřit bokem každou kačku, ideálně v hotovosti, odklánět co to jde. Doma fungovat jako spolubydlící (a dát mu to jasně najevo), jet si po své ose. Jakmile to bude trochu možné, odejít, nechat si stanovit výživné na sebe i dítě. Už teď se můžeš poohlédnout třeba po sdíleném bytě s jinou maminkou v podobné situaci. To mi přijde jako fajn řešení - pomůžete si, vzájemně třeba pohlídáte děti, abyste se vystřídaly v práci a překlenuly tak to nejtěžší období.
no a co jsi jako jiného měla dělat? Asi nejsi typ, co jen čučí a sklopí hlavu…a to je na jednu stranu dobře. Ono dělat jakoby nic někteří lidé nedokáží.
A jinak teda souhlas - důkazy se hledají až ve chvíli, kdy vím, co bych s nimi udělala. Ty nemáš v podstatě co udělat a tím ses dostala do veeelmi nevýhodné pozice. Co takhle najít si na večer brigádu, aby chlap doma hlídal a nemohl se pelešit jinde? Win-win situace, našetříš a osamostatníš se, plus on si vybuduje návyky na péči o dítě a do budoucna bude moct mít větší podíl na péči v běžném životě.
Emoce ![]()
Což je pochopitelné, ale horká hlava je špatný rádce.
Pokud má vůli to napravit, měl by dostat šanci. ![]()
@Zumpa píše: Více
A co teprve když řeknu, že toho nelituju
bohužel ikdyz ví, že je zle tak mi lze do očí. Do telefonu mu jinak vůbec nelezu ale už mi došla trpělivost
@rencina píše: Více
Kolikrát by bylo lepší dělat, že se nic neděje. Ale to jsou stále příchody v 1 v noci. Mesic měl volno a furt byl pryč. Telefon všude sebou a přede mnou hned zamknout
A to i poté, co se dušoval, že už to dělat nebude a že to mezi vámi chce napravit??
![]()
Ahoj, nevím jestli bych potřebovala radu nebo se jen svěřit.. jsme spolu s partnerem 4 roky, máme miminko.
Partnerství jako takové se mi zdálo v pořádku ( krom sníženého mazlení ale to jsem si říkala, že kvůli stresu)
Poslední večery tráví pryč s tím, že prý jezdí za kamarádem. No.. v noci jsem se mu podívala do mobilu a našla jak se denně aspoň 3× volá s nějakou ženskou kolikrát jen prozvaneni.
Aktivní účet na amaterech kde ženský tahá na kafe.
Udeřila jsem na něho a teď nevím co dál. S miminkem, nemožnost jít k příbuzným.. netuším co mám teď dělat. Byla jste některá v podobné situaci a nevěděla si rady co dál? Doplním jen že před těhotenstvím(asi v raném pocatku) si taky vypisoval docela prasarny s nějakou takže to neni poprve. Do mobilu mu jinak nelezu ale měla jsem tak špatně tušení, že mi to absolutně nedalo