Podvádím ho?

Anonymní
23.4.22 11:09

Podvádím ho?

Zdravím, ráda bych se tady s něčím svěřila. Prosím o anonymitu, jsou tu lidé kteří mě znají..

Mám dvouletý vztah. Není to poslední rok vůbec ideální. Přítel se často z ničeho nic uráží, odchází pryč, nemluví se mnou.. Nepomáhá mi v domácnosti (bydlíme spolu) a před asi půlrokem mi byla diagnostikovaná sociální fobie a deprese a k tomu jsem nedávno měla podezření na rakovinu prsu. Byla jsem na tom velice psychicky špatně a pokusila jsem se o sebevraždu. Přítel mi bohužel nedokázal pomoci. Říkal, že neví jak. Problém je, že mě ani nechtěl vyslechnout a v hádce tyhle problémy používal proti mně. Byla jsem hrozně nešťastná, ale milovala jsem ho i tak.
Nedávno jsem se úplnou náhodou u psychologa v čekárně dala do řeči s jedním mužem. Je o 2 roky starší (mně je 22) a hodně mi pomohl v mých problémech. Prožil si něco podobného. Vyslechl mě, šli jsme na výlet a hrozně se mi zlepšilo mentální zdraví.. Trvá to asi 2 měsíce. Nic mezi námi nebylo, ale já mám z toho strašný pocit kvůli příteli. Přijdu si, jak kdybych ho podváděla. Přítel o tom ví a od té doby se chová ke mně ještě hůř.. Tvrdí, že ho podvádím. Cítím se hrozně špatně. Za celou dobu mého života jsem neměla žádné kamarády nebo kamarádky a teď jak jsem poznala tohoto muže se cítím mnohem lépe a i více sebevědomě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
23.4.22 11:12

Mít kamaráda není podvádění :) třeba jednou zjistíš, že ti je s ním lépe, jak s přítelem.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.4.22 11:12

Ne nepodvádíš.

Spíš se uzdravuješ a pomalu sbíráš odvahu odejít z toho vztahu, který ti ubližuje.

A takového kroku se pochopitelně bojíš, takže si to nechceš moc přiznat a raději se zaplavíš pocity viny za to, že se z toxického vztahu začínáš vymaňovat a děláš věci, které jsou pro tebe příjemné a zdravé.

tuhle knihu znáš?
https://obchod.portal.cz/…isle-vztahy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4493
23.4.22 11:17

V první řadě by ses měla rozejít a tím, se kterým nejsi šťastná a očividně vám to neklape. Dej se do kupy, užívej si (nemyslím tím jen sex) a pak uvidíš, kam té život dostane.
Ale rozhodně vím, že se budeš mít líp než s tím „přítelem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.22 11:18

Kopal bych „pritele“ do zadku a buď měla super kamaráda a časem, až se dáš dohromady, našla lepšího partnera, nebo to s kamarádem posunula dál. Já deprese a zdravotní problémy znám moc dobře. Člověk se musí naučit s tím žít a vytriskat že života co se dá. A to není žít s člověkem se kterým ti není dobře a chová se jako nepřítel, ne partner. Za to ani minuta tvého života nestojí. Jsi křehčí než jiní, tak musíš dbát o to víc, aby ses opklopovala tím v čem je ti dobře, co ti pomáhá, ne ubližuje. To bys s někým kdo se takhle chová chtěla strávit zbytek života? Mít s ním třeba děti jestli je chceš, aby jeho chování přijaly jako svůj vzor?

• Citovat
  • Upravit
6422
23.4.22 11:21
@Anonymní píše:
Zdravím, ráda bych se tady s něčím svěřila. Prosím o anonymitu, jsou tu lidé kteří mě znají..Mám dvouletý vztah. Není to poslední rok vůbec ideální. Přítel se často z ničeho nic uráží, odchází pryč, nemluví se mnou.. Nepomáhá mi v domácnosti (bydlíme spolu) a před asi půlrokem mi byla diagnostikovaná sociální fobie a deprese a k tomu jsem nedávno měla podezření na rakovinu prsu. Byla jsem na tom velice psychicky špatně a pokusila jsem se o sebevraždu. Přítel mi bohužel nedokázal pomoci. Říkal, že neví jak. Problém je, že mě ani nechtěl vyslechnout a v hádce tyhle problémy používal proti mně.Byla jsem hrozně nešťastná, ale milovala jsem ho i tak.
Nedávno jsem se úplnou náhodou u psychologa v čekárně dala do řeči s jedním mužem. Je o 2 roky starší (mně je 22) a hodně mi pomohl v mých problémech. Prožil si něco podobného. Vyslechl mě, šli jsme na výlet a hrozně se mi zlepšilo mentální zdraví.. Trvá to asi 2 měsíce. Nic mezi námi nebylo, ale já mám z toho strašný pocit kvůli příteli. Přijdu si, jak kdybych ho podváděla. Přítel o tom ví a od té doby se chová ke mně ještě hůř.. Tvrdí, že ho podvádím. Cítím se hrozně špatně. Za celou dobu mého života jsem neměla žádné kamarády nebo kamarádky a teď jak jsem poznala tohoto muže se cítím mnohem lépe a i více sebevědomě.

A proč s ním vůbec jsi, když to s ním nestojí za nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
23.4.22 11:30

V prvni řadě bych se rozešla s přítelem, on ti ve tvém stavu moc nepomůže, spíš naopak, sama se ze všeho budeš dostávat líp, než s někým, kdo tě táhne ke dnu. A kamarád není podvádění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
23.4.22 11:33

Holka ty si potkala člověka, se kterým se cítíš dobře! To je hodně důležité! Je vidět, že se pomalu začínáš dostávat z toho nejhoršího. Tak teď ten další krok a to je opustit stávající toxický vztah!!! S kamarádem se buďto posunete dál (ale v tom případě rozhodně nic neuspěchej, nejprve ho dobře poznej). Nebo zůstanete kamarádi a ty si už s jiným nastavením mysli najdeš nového partnera. Ale rozhodně je třeba ukončit tu hrůzu, kde teď žiješ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
23.4.22 12:18

Nepodvádíš. Je naprosto normální mít přátele. Je fajn, že máš člověka, který tě vyslechne, poradí, baví vás trávit spolu čas.
Přítelova reakce, pokud mu to vadí, by měla být mířena převážně k sobě, aby popřemýšlel, čím to, že on ti toto nenabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35925
23.4.22 12:23

Co na něm miluješ? Že tě nepodpoří, tvoje nejhorší chvíle použije proti tobě? No to je fakt miláček a chlap do nepohody. Vykašli se na něho, akorát te táhne ke dnu. Bez něj ti bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.4.22 12:30
@Anonymní píše:
Zdravím, ráda bych se tady s něčím svěřila. Prosím o anonymitu, jsou tu lidé kteří mě znají..Mám dvouletý vztah. Není to poslední rok vůbec ideální. Přítel se často z ničeho nic uráží, odchází pryč, nemluví se mnou.. Nepomáhá mi v domácnosti (bydlíme spolu) a před asi půlrokem mi byla diagnostikovaná sociální fobie a deprese a k tomu jsem nedávno měla podezření na rakovinu prsu. Byla jsem na tom velice psychicky špatně a pokusila jsem se o sebevraždu. Přítel mi bohužel nedokázal pomoci. Říkal, že neví jak. Problém je, že mě ani nechtěl vyslechnout a v hádce tyhle problémy používal proti mně. Byla jsem hrozně nešťastná, ale milovala jsem ho i tak.

Jestli je to kamarád, podvod to není. Ale příťa se cítí ohrožen. Tuší, že konkurence má pár bodů navíc. Nic tě s přítelem nepoutá, tak se přece můžeš rozejít a víc dát šanci tomu druhému. Nebo to nechat v rovině přátelství, jestlo o to druhý stojí. Ale pozor, asi ani jeden nejste úplně „opravení“, aby vám vztah fungoval. Dávala bych se přednostně do kupy se zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
23.4.22 15:38

Ty nemáš přítele, ale nepřítele!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie