Podvod s kanalizací

Anonymní
8.9.11 17:55

Podvod s kanalizací

Mám dotaz úplně jiného rázu než tady jste zvyklé. Potřebuji radu nejlépe od nějakého právníka.
Bydlíme na vesnici a kope se tady kanalizace.Samozřejmě, že to vyhrála firma, která si účtuje za 1m výkopu 2000,– a to je tady i firma, která by se vešla do 1000,– Dobrá, to je věc města, ale prý si nesmíme sami vykopat připojky na svém pozemku, ale musí nám to vykopat také ta firma 8-o Mají na to právo nám nakázat nechat si všechno na našem pozemku vykopat od té předražené firmy? To si to opravdu nemůžem vykopat sami??? Proč máme dávat takové peníze firmě, když to manžel může udělat sám? Mě to přijde dost nepochopitelné. 1000,– si hradíme sami a 1000,– přispívá město.Za jímku chtějí 7500,–.Takže my bysme jen za vykopání měli dát skoro 30000,–, než bysme si to udělali sami??Mají na to právo? Nebo kam bychom se s tím mohli obrátit?? Děkuji za jakoukoli radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
8.9.11 18:03

Nařídit vám to nemůžou, ale pokud je v tom i projekt a povolení, tak se to možná vyplatí.

Jinak nás stála teď přípojka 26.000,– , byla to teda přípojka, kdy se musela rozkopat a pak dát do kupy silnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.9.11 18:07

na vašem pozemku si vy můžete vykopat vše sami, hlavně aby to splňovalo normy, ale napojit by to měla na přípojku firma, která vam dá revizní správu. Teda alespoň tak jsme to měli mi a niikdo s tím problém neměl. A přípojka od města by měla končit na hranici pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.11 18:10

No atk my se připojovali na stávající kanalizační síť, museli jsme mít projekt, povolení, souhlasy, vytyčení sítí, pozvat vodárny, aby na místě odsouhlasili stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No tady se jedná jen o to vykopání bagrem 8-o 8-o 8-o A takové peníze.A ještě nám to na projektu namalovali špatně.Jednu jímku nám dali na úplně blbé místo, kde nemáme žádné odpady :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13119

my jsme si vše, co bylo na našem pozemku museli vykopat sami, pak dorazila firma a připojila to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.11 18:11
mag píše:
No atk my se připojovali na stávající kanalizační síť, museli jsme mít projekt, povolení, souhlasy, vytyčení sítí, pozvat vodárny, aby na místě odsouhlasili stav.

My tady nemáme žádnou kanalizaci.Prostě se město rozhodlo, že se udělá po celé vesnici a teď na nás vychrlili takové dardy :-?

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
8.9.11 18:12
Anonymní píše:
mag píše:
No atk my se připojovali na stávající kanalizační síť, museli jsme mít projekt, povolení, souhlasy, vytyčení sítí, pozvat vodárny, aby na místě odsouhlasili stav.
My tady nemáme žádnou kanalizaci.Prostě se město rozhodlo, že se udělá po celé vesnici a teď na nás vychrlili takové dardy :-?

No nemusíte si to nechat od nic dělat, ale pak si celou přípojku prostě budete muset zařídit sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.9.11 19:08

Tak tak. A možná vás dodatečná kanalizace vyjde ani ne na polovinu ceny… Chce to počítat a počítat.
Zjistěte si ale od „místních“, jestli vás podle nějaké vyhlášky nemůžou třeba pokutovat za to, že k určitému datu nejste připojeni na obecní kanalizaci.

No místní vyhlášky bývají „roztomilé“… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.11 19:11
Jura007 píše:
Tak tak. A možná vás dodatečná kanalizace vyjde ani ne na polovinu ceny… Chce to počítat a počítat.
Zjistěte si ale od „místních“, jestli vás podle nějaké vyhlášky nemůžou třeba pokutovat za to, že k určitému datu nejste připojeni na obecní kanalizaci.No místní vyhlášky bývají „roztomilé“… 8-o

Ale vy mě asi nechápete. Já řeším jen to, proč si nemůžem sami na svém pozemku vykopat výkop pro ty trubky! My se o žádnou kanalizaci nikoho neprosili.Prostě nám ji tady nakázali a hotovo a ještě si to nemůžem vykopat na svém pozemku sami?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.11 19:12
Anonymní píše:
Jura007 píše:
Zjistěte si ale od „místních“, jestli vás podle nějaké vyhlášky nemůžou třeba pokutovat za to, že k určitému datu nejste připojeni na obecní kanalizaci.No místní vyhlášky bývají „roztomilé“… 8-o
Ale vy mě asi nechápete. Já řeším jen to, proč si nemůžem sami na svém pozemku vykopat výkop pro ty trubky! My se o žádnou kanalizaci nikoho neprosili.Prostě nám ji tady všem / celé vesnici / nakázali a hotovo a ještě si to nemůžem vykopat na svém pozemku sami?
  • Citovat
  • Upravit
18305
8.9.11 19:17

Zakladatelko, chápu tě moc dobře. Jenomže ty žiješ asi v představě, že před úředníkama musíš stát v pozoru… Nemusíš. Vy jste majitelé pozemku. A pokud někdo bez vašeho dovolení vnikne na váš pozemek, nedej bože na něm začne kopat, tak se podle mého názoru dopouští trestného činu neoprávněného vstupu na cizí pozemek. (Nebo aspoň před nějakým časem toto jako trestný čin bylo bráno…) Kamarád úředníček s kamarádem majitelem stavební firmy prostě zkoušejí, co vy jako občané ještě zkousnete. Pokud se vám to nelíbí, nedejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.11 19:17
Anonymní píše:
Jura007 píše:
Ale vy mě asi nechápete. Já řeším jen to, proč si nemůžem sami na svém pozemku vykopat výkop pro ty trubky! My se o žádnou kanalizaci nikoho neprosili.Prostě nám ji tady nakázali a hotovo a ještě si to nemůžem vykopat na svém pozemku sami?

No nemusíš mít kanalizaci, to tě nikdo nemůže nutit, ale musíš vodárnám na požádání vykázat likvidaci splašků.
A opakuju, můžeš si vykopat tu díru sama, ale může se stát, že pak obec řekne, že to nebu něják půlit a nepřipojí vás a budete si muset přípojku (budete-li jí chtít a já bych jí chtěla) zrealizovat celou (tedy od hlavního řadu)sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.11 19:31

Takže zpět, obec vám rozhodnutím v přenesené působnosti může nařídit zřídit přípojku, je-li to technicky možné.

viz ust. § 3 zákona č. 274/2001 s., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích)

(8) Obecní úřad může v přenesené působnosti rozhodnutím uložit vlastníkům stavebního pozemku nebo staveb, na kterých vznikají nebo mohou vznikat odpadní vody, povinnost připojit se na kanalizaci v případech, kdy je to technicky možné.

Ale určitě vám nemůže nutit způsob provedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
8.9.11 19:32

Manzel (architekt s razitkem) rika, ze prej je to blbost - mohou vam maximalne vnutit vykop po revizni sachtu, ktera se dela metr za hranici pozemku a pak uz je to pry vase vec, muzete si s tim delat co chcete. Nicmene podotyka, ze jestli mate mit kanalizaci treba 4 metry hluboko, tak je 1000/m jeste docela dobra cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová