Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, jak už vypovídá název tématu, chci upozornit na podvodnici s tímto nickem Janouskova-s90. Na bazaru nabízela kočárky plus další věci okolo miminek. Stejné inzeráty měla na Sbazaru. Tam jsem se s ní domluvila na prodeji kočárku Cybex Callisto. Na kočárek jsem docela spěchala, takže jsem jí důvěřivě poslala částku 1.800 Kč s tím, že ona obratem kočárek pošle. Samozřejmě se tak nestalo a já se můžu s penězi rozloučit. Pokud má někdo z vás stejnou zkušenost s touto paní, napište prosím, zvažuji udání na Policii.
Toto je stejná paní - prodává teď ještě na bazoši, uvádí tam telefonní číslo ale asi je smyšlené http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?… komentáře tomu odpovídají ![]()
Tak možná že by si s paní manžel domluvil koupi jako nový zájemce osobní předání a vysvětlil jí, že se podvádět nemá. I když ona na osobní předání určitě reagovat nebude…
Každopádně bych takovým urazila ruce.
Možná bych jí ještě napsala, že pokud nevrátí peníze do konce týdne, spojíš se s dalšími podvedenými a podáte hromadné trestní oznámení pro podvod + vypsat paragrafy. Podvod a nezákonné obohacení
![]()
@Melakim píše:
Dobrý den, jak už vypovídá název tématu, chci upozornit na podvodnici s tímto nickem Janouskova-s90. Na bazaru nabízela kočárky plus další věci okolo miminek. Stejné inzeráty měla na Sbazaru. Tam jsem se s ní domluvila na prodeji kočárku Cybex Callisto. Na kočárek jsem docela spěchala, takže jsem jí důvěřivě poslala částku 1.800 Kč s tím, že ona obratem kočárek pošle. Samozřejmě se tak nestalo a já se můžu s penězi rozloučit. Pokud má někdo z vás stejnou zkušenost s touto paní, napište prosím, zvažuji udání na Policii.
Jestli se mohu zeptat, peníze jste posílala na adresu, nebo na číslo účtu?
@Otakar Z. Na účet, právě že nic jiného než emailovou adresu a to číslo účtu nemám ![]()
@Melakim dejte sem číslo účtu, aby to našli i ostatní podvedení. Nedávno jsem tady taky řešila jeden podvod.
Zdravím @Melakim,
moc nás mrzí negativní zkušenost. Prosím vložte uživatelce @janouskova-s90 hodnocení. Už jedno negativní má. Uživatelku kontaktujeme přes e-mail, její účet jsme totiž už zrušili.
Prosím napište za týden, zda se situace nějak pohnula či nikoliv. Kdyžtak se obrátíme dál na Policii.
Držím palce,
Monika
Před týdnem jsem si od této osoby zakoupila iPhone 4s na sbazar.cz. Poslala jsem jí předem 2590,–Kč (2500,–Kč telefon a 90,–Kč poštovné). Dnes je to týden a telefon stále nikde. Napsala jsem jí nejméně 3 emaily během dneška + 2 sms na telefonní číslo, které jsem našla na bazoši, ale reakce žádná.
Vím, že se toto téma týká bazoše, ale jedná se o stejnou osobu, proto bych byla ráda, kdyby se našel někdo, kdo jí také naletěl na sbazaru, nebo pokud bude možnost a rozhodnete se obrátit na policii, přidám se k dalším poškozeným.
Peníze pravděpodobně zpátky nezískám, ale nepřeji si, aby paní usínala s klidnou hlavou a nepoctivě získanými penězmi na účtě…
Příspěvek upraven 04.08.15 v 22:26
@denisa1212 Když máš číslo, nezkoušela jsi zavolat? Zkus to třeba zítra a třeba i z jiného čísla, které ještě nezná. Zajímalo by mě, jestli ten telefon vůbec zvedne ![]()
Jo a obávám se, že email, tel. číslo natož číslo účtu se tu zveřejňovat nesmí. Tak možná ti ty údaje admini smáznou.
@Petule030 píše:
@denisa1212 Když máš číslo, nezkoušela jsi zavolat? Zkus to třeba zítra a třeba i z jiného čísla, které ještě nezná. Zajímalo by mě, jestli ten telefon vůbec zvedne
Jo a obávám se, že email, tel. číslo natož číslo účtu se tu zveřejňovat nesmí. Tak možná ti ty údaje admini smáznou.
Nezkoušela jsem volat, zatím jsem psala 2× sms, ale zítra vyzkouším. A děkuji za upozornění. Údaje jsem už odstranila…pořád přemýšlím, jaká je možnost řešení.
@denisa1212 Chápu, jak se musíš cítit bezmocná a oklamaná. Držím vám holky palce, ať svoje peníze dostanete zpět ![]()
@denisa1212 ja sem poslala taky pres sbazar platbu za kocarek 1800kc, tak se muzem spojit ale bylo by lepsi kdyby se nasel jeste nekdo aby to bylo nad 5.000kc
Dobrý den, jsem jedna z podvedených na sbazaru. Poslala jsem „pouze“ 650 Kč. Dnes jsem podala trestní oznámení, prosím každého kdo byl podveden udělejte to také, když bude částka přesahovat 5000Kč bude věc přebírat kriminálka a ta má prý větší páky na dořešení podvodu než klasická policie
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.