Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, není tu někdo kdo naletel jako já a poslal peníze předem na ucet 3210586007/6800 za zboží které nedorazilo. Paní vystupuje na FB a na marketplacu pod jménem Dagmar Janáková, nebo Dáša Dášková, práve jméno odhaduji že nejspíš bude jine. Poslala jsem ji předem přes 2000kc za dětské lehátko, které nedorazilo a paní nekomunikuje. Chystám se jí nahlásit na policii. Máte někdo zkušenost co se s tím dá ještě dělat?
Je nefér to tady veřejně psát. Jak máme vědět, že podvodnice nejsi ty?
@Anonymní píše:
Dobrý den, není tu někdo kdo naletel jako já a poslal peníze předem na ucet 3210586007/6800 za zboží které nedorazilo. Paní vystupuje na FB a na marketplacu pod jménem Dagmar Janáková, nebo Dáša Dášková, práve jméno odhaduji že nejspíš bude jine. Poslala jsem ji předem přes 2000kc za dětské lehátko, které nedorazilo a paní nekomunikuje. Chystám se jí nahlásit na policii. Máte někdo zkušenost co se s tím dá ještě dělat?
na PČR nechoď, není to přes 10 000,– Kč sepíší s tebou protokol, poučí tě, že jsi neměla nikomu nic posílat.
Toto se řeší přes soud
@Anonymní píše:
proč to řešíš na tomto webu, když se ti to stalo na fb, řeš si to tam, ale jistě víš, že tam se pomoci nedovoláš, tak je lepší psát sem, že
@Anonymní píše:
Nejúčinnější pomoc je sehnat další poškozené a podat TO společně (pokud se částka vyšplhá nad 10tisíc), takže chápu, že to řešíš takhle. Spíš bych se ale zkusila poptat na tom FB ![]()
@DanielaD píše:
na PČR nechoď, není to přes 10 000,– Kč sepíší s tebou protokol, poučí tě, že jsi neměla nikomu nic posílat.
Toto se řeší přes soud
Proč by nešla na policii? Co když je podvedených více a celková suma se nasčítá? Pokud nezná pravé jméno, těžko může dělat cokoliv jiného. Ona nemá pravomoc zjistit, kdo je majitelem účtu, kdežto policie ano. Přece nad tím nemávne rukou a nevyhodí dva litry jen tak oknem ![]()
Zakladatelko, ponaučení pro příště je, že člověku, kterého neznáš, neplatíš předem. Buď osobní předání (to je nejlepší) a nebo se dohodnout, že pošleš předem částku za poštovné a on ti pošle zboží na dobírku. Sice to taky není bez rizika, ale škody nejsou tak velké.
@Murka píše:
Proč by nešla na policii? Co když je podvedených více a celková suma se nasčítá? Pokud nezná pravé jméno, těžko může dělat cokoliv jiného. Ona nemá pravomoc zjistit, kdo je majitelem účtu, kdežto policie ano. Přece nad tím nemávne rukou a nevyhodí dva litry jen tak oknemZakladatelko, ponaučení pro příště je, že člověku, kterého neznáš, neplatíš předem. Buď osobní předání (to je nejlepší) a nebo se dohodnout, že pošleš předem částku za poštovné a on ti pošle zboží na dobírku. Sice to taky není bez rizika, ale škody nejsou tak velké.
Kamarádka si objednala dětské značkové oblečení, zaplatila pouze předem za poštovné a jakmile zaplatila na poště dobírku, tak otevřela krabici, kde byly staré, roztrhané hadry. Kdo chce podvádět, tak bohužel bude tak jak tak.
@Klopotkova píše:
Kamarádka si objednala dětské značkové oblečení, zaplatila pouze předem za poštovné a jakmile zaplatila na poště dobírku, tak otevřela krabici, kde byly staré, roztrhané hadry. Kdo chce podvádět, tak bohužel bude tak jak tak.
A jak se to řeší když to zjistíš už na té poště? To ti na přepážce vrátí hned peníze když jí to nahlásís?
![]()
@Krista 1 píše:
A jak se to řeší když to zjistíš už na té poště? To ti na přepážce vrátí hned peníze když jí to nahlásís?![]()
Udajně ne. A stejně je zvláštní, že není dovoleno zaplatit dobírku až po otevření krabice a zboží si zkontrolovat, zda je v pořádku, ale asi by s tím byly spojené další komplikace.
@DanielaD píše:
Toto se řeší přes soud
Zaprvé: Není pravda, že pod 10 tisíc nemá chodit na policii. Pokud toho má podvodník víc, tak se to sčítá. Například Denis Vinček napálil zhruba 20 tisíc obětí, od kterých vybral po 300 Kč. Kdyby žádnou z těch obětí policie neřešila, protože tři stovky jsou pakatel, tak ten podvodník nepůjde sedět dodnes.
A zadruhé: Jak to může řešit přes soud, když neví, kdo ji napálil, jaká je jeho skutečná identita a jaká je jeho skutečná adresa? A jak má vědět, kdo ji napálil, jestli si s podvodníkem psala jen přes Facebook? Jestli nekomunikovala i přes poskytovatele poštovních služeb na adresu, tak skutečná identita a adresa podvodníka může být fake a policie ji může zjistit jen podle čísla účtu, na který šly peníze. Takže případný civilní soud přichází v úvahu až tehdy, když se dozví, čí byl ten bankovní účet.
@foxtauri píše:
Nejúčinnější pomoc je sehnat další poškozené a podat TO společně (pokud se částka vyšplhá nad 10tisíc), takže chápu, že to řešíš takhle. Spíš bych se ale zkusila poptat na tom FB
K podání TO nepotřebuje shánět další poškozené. To je práce policie.
Tak jsem paní napsala že jdu dnes na policii na ni podat trestní oznámení a peníze mi naštěstí vrátila, ale pro mě velké poučení pro příště a navždy konec s nákupy na bazarkach…
@Anonymní píše:
Tak jsem paní napsala že jdu dnes na policii na ni podat trestní oznámení a peníze mi naštěstí vrátila, ale pro mě velké poučení pro příště a navždy konec s nákupy na bazarkach…
Tak super, stačilo pohrozit.
A co Ti napsala na to, že jdeš podat trestné oznámení? Omluvila se aspoň nebo vyjádřila se k celé situaci nějak?
Omluvit se vůbec, spíš se mi vysmála, zjistila jsem že je to známá bazarova podvodnice na kterou je už podáno několik trestních oznámení a víc jak rok dál vesele okrádá na bazarech..
@Anonymní píše:
Omluvit se vůbec, spíš se mi vysmála, zjistila jsem že je to známá bazarova podvodnice na kterou je už podáno několik trestních oznámení a víc jak rok dál vesele okrádá na bazarech..
Tak buď nakonec ráda, i když Tě to stálo spoustu nervů a času, že Tobě ty peníze vrátila, jiní takové štěstí neměli.