"Podzim života" - chci domeček, ale přítel ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76085
21.7.23 09:08
@majuska852 píše:
Taky mě vždycky fascinuje, jak si lidi představují, že budou trávit ten čas s kafíčkem na terásce venku nebo u bazénku… To je pak dobrý si uvědomit, že v ČR je 75% roku hnusně a půl roku v podstatě tma a zima.

Tak třeba to je mi jedno - máme nevyhřívaný bazén, horký sud s jacuzzi pod širým nebem se zabudovaným topeništěm na dřevo, ve kterém se s rozkoší čachtáme klidně na Silvestra, vnitřní saunu, velkou 40 m2 prosklenou zimní zahradu a krytou, neprosklenou 50m2 terasu s pergolou.
Kolem baráků a v barácích nyny posezeníček hafo, můžem volit podle počasí, jak se nám zachce.
Ale je realitou, že si na nich válíme šunky nesrovnatelně míň, než kámoška, co bydlí v nájmu v pražské garsonce.
Ale to je jedno, pokud bych měla touhu po změně, klidně můžu prodat dům a nastěhovat se do garsonky ve městě (naopak to jde hůř).
Nicméně tu práci kolem domu, pokud člověk chce, aby to nějak fungovalo i vypadalo, prostě neokecáš. :nevim: Chce to zručné, ideálně hyperaktivní lidi, kteří finančně nejedou na krev.
Jinak je to, jak tu správně psal Kutil, spíš noční můra, než nějaká radost.

Příspěvek upraven 21.07.23 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 09:09
@Anik píše:
Pocházím z vesnice, z domku, takže klapky na očích nemám. V 18 jsem zdrhla do Brna do bytu. Ale teď, taky kolem 50, se mi chce zase zpátky. Koupila jsem chalupu, hypo jsem v poho dostala před 4 lety. Bydlím v obecním bytě, a v důchodu míním žít jak už tu padlo, a mám i takové sousedy…od jara do podzimu na chalupě, na zimu do tepla bytu. Když je vidím, úplně jim závidím a těším se už teď.

Jsem sama, takže úpravy na chalupě..vše firmy nebo známí a zaplatit, ale co se dá dělat. Práce na zahradě super, není to taková ta povinnost, co jsem měla jako dítě, je to rekreačně, neživí mě to. V tom důchodu bych chtěla víc, aby mě to živilo, ale zas tam budu vpodstatě denně, ne jako teď občas na víkend, tak budou lepší podmínky.
Chlap by se občas hodil, to je jasné, ale nechci, už bych si nezvykla.

Zakladatelko, tobě by stačila klidně chatka někde v zahrádkářské kolonii /těžko sehnat, vím/, když jsem kupovala chalupu, tak jsem šla původně tímto směrem, je to i levnější,,,jenže všechno je to na auto, které já nemám. Potřebovala jsem něco v civilizaci, kam jede vlak/bus. A není to většinou na celoroční bydlení,,,i když by se asi dalo. Nebo bych do toho hrábla, koupila tu chalupu, když budeš ručit chalupou a svým bytem, tak dostaneš klidně i 100% hypo /můj případ/, byt pronajímat. S chlapem bych nediskutovala, postavila ho před hotovou věc…a myslím, že třeba i rád půjde. Každopádně snu bych se nevzdávala,,,nechci Ti nijak ublížit, nevím jak to máš,,,já mám dceru, ta má ale zaječí úmysly do zahraničí, tak kdoví jak často ji v důchodu budu vídat, ty děti nemáš,,,budeme samy, tak aspoň tam, kde se nám bude líbit a kde chceme být…

Dekuji… ja sice auto mam, ale samozrejme se muze kdykoli neco stat a proto bych hledala neco bliz nebo aspon dostupne z vlaku… presne to je na co myslim, ze starnu a chtela bych byt vic v prirode. Jsem introvert a v byte trochu trpim. Nademnou bydli pani co si rada prihne a pak na balkone cele odpo huli a nahlas telefonuje i dve hodiny.. kazde odpoledne… 8o
Mam tam hodne kytek a ona trepe deku (uz jsem ji na to upozornovala) a vsechny kocici chlupy vybiram z truhliku…

• Citovat
  • Upravit
56275
21.7.23 09:11
@Anonymní píše:
No kdyz beru fakt volne penize bez investic a penzijka, tak okolo 200 tis.

A z čeho to chceš financovat? Prodáš být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 09:16
@jkra píše:
A z čeho to chceš financovat? Prodáš být?

Jezis, opravdu to musim znovu psat? Musela bych si pujcit na zahradku a v pripade maleho domku prodat byt… cele to tu o tom je… :roll:

• Citovat
  • Upravit
5683
21.7.23 09:16
@Anonymní píše:
Do prace chodi, je vedouci, ale moc nevydela… plati pul poplatku + nejake jidlo a samo alimenty na maleho, zbytek asi setri, netusim kolik, ale neco ma. Ven na jidlo nechodime, varime doma, on si nic moc nekupuje… Ja taky setrim, ale na zahradu za pul milionu to neni…

Pro me by to byli nemyslitelny, zit s takovym neakcnim chlapem a nechat ho zit v mem byte jen za pul poplatku.
Je mi jasny, ze blbe se takhle priteli naparuje platba co by najem, ale platil by tedy veskere rezie a platby souvisejici s bytem, ja bych platila jen pojisteni.
Rozhodne by ale nikfo neopotrebovaval muj byt a jeho zarizeni jen tak zdarma, jen za sve spotreby, a ze ma k tomu jeste servis v podibe vareni, prani, uklidu? No ty blaho, takhle fakt ne.
Tak snad alespon je schopen v byte neco opravit, zaridit, kdyz je treba? To jsi sle psala, ze na to je levej.
A svyho kluka miva teda taky u tebe? To uz nejdou spotreby napul ale.
Mohlas mit nasetreno vic, ale nemas, bo sponzorujes pohodlny netahlo.

Ale, deti nemas, jednu dobu jsi vydelavala+pronajimala byt, nejakych x stotisic bys ve strozoku mit teda mela. No ale asi jste s timhle tahem na branku a fin. gramotnosti oba na tom dost stejne;

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
21.7.23 09:20
@Anonymní píše:
Jezis, opravdu to musim znovu psat? Musela bych si pujcit na zahradku a v pripade maleho domku prodat byt… cele to tu o tom je… :roll:

Klid. A celkově, co si můžeš dovolit? 4,5mega? koupila bych menší domek, ideálne po rekonstrukci, v dobrém stavu. Je to reálné v místě, kde žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.7.23 09:24
@Kutil Tom píše:
Dobrej přísavka…

Zejo ;) K cemu to je vlastne bydlet s nekym takovym? Je s nim alespon fajn pokec? Vylety, dovolene? Nebo jen kvuli sexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 09:25
@Ahep píše:
Pro me by to byli nemyslitelny, zit s takovym neakcnim chlapem a nechat ho zit v mem byte jen za pul poplatku.
Je mi jasny, ze blbe se takhle priteli naparuje platba co by najem, ale platil by tedy veskere rezie a platby souvisejici s bytem, ja bych platila jen pojisteni.
Rozhodne by ale nikfo neopotrebovaval muj byt a jeho zarizeni jen tak zdarma, jen za sve spotreby, a ze ma k tomu jeste servis v podibe vareni, prani, uklidu? No ty blaho, takhle fakt ne.
Tak snad alespon je schopen v byte neco opravit, zaridit, kdyz je treba? To jsi sle psala, ze na to je levej.
A svyho kluka miva teda taky u tebe? To uz nejdou spotreby napul ale.
Mohlas mit nasetreno vic, ale nemas, bo sponzorujes pohodlny netahlo.Ale, deti nemas, jednu dobu jsi vydelavala+pronajimala byt, nejakych x stotisic bys ve strozoku mit teda mela. No ale asi jste s timhle tahem na branku a fin. gramotnosti oba na tom dost stejne;

Servis mu nedelam, doma vari, uklizi atd. To zase tak pitoma nejsem… lehci opravy taky zvladne. Ale v dome je to neco jineho.
Tam si myslim, ze by to nedal.
Ano, vydelavala jsem, ale taky zila sama roky v najmu a ten najem z garsonky padl na splatku Lisky. Neco mam, myslim, ze neznam moc samotnych zenskych v mem veku, co nejsou zatizene hypo nebo leasingem… takze uz si ty svoje nevkusne poznamky o fin. gramotnosti nechej od cesty…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.23 09:30
@Ahep píše:
Zejo ;) K cemu to je vlastne bydlet s nekym takovym? Je s nim alespon fajn pokec? Vylety, dovolene? Nebo jen kvuli sexu?

Tak jiste, ma i dobre stranky. Chodime na hory, jezdime na kole, jsme casto v prirode… doma se postara, uvari, uklidi… dovolene mame napul… Ma syna, ktery je zlaty… rozumime si v dost ohledech… politika, hudba atd.

• Citovat
  • Upravit
76085
21.7.23 09:32
@axlpol píše:
Nečetla jsem celé ale…trochu to znám. Moje matka si přála celý život domeček :nevim: na pokraji 70-tky si ho s otcem pořídili. (dříve měli jen chalupu na víkendy, byt atd)
I když novostavba, tak nezvládali uklid domu, zahradu a chodit do práce. A nepomohly ani pomocné vymoženosti. Ale prý super a neměnili by, pyšní na sebe, spokojeni.
Taky nepočítali, že zůstane jen jeden, že život není věčný a mění se. Takže po 15letech, po umrtí otce, je v domečku matka samotná. Chodí stále do práce, aby právě nebyla sama a nenudila se. Má svůj sen :nevim: a těžko říct, zda si ho užívá.
Jasně…lidé jsou různí a situace různé, ale je třeba zvážit co opravdu chci, co zvládnu a co nechci (co mě děsí, jak žít nechci).

Počkej, na pokraji sedmdesátky chodili do práce? :think:
To už bych spolu s údržbou a úklidem domu zřejmě taky nezvládala, mám co dělat teď. :roll:
Ježiš čtu dál…
Takže domeček si pořídili na pokraji 70, teď je to 15 let a maminka pořád chodí do práce? V 85+?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76085
21.7.23 09:34
@Anonymní píše:
Tak jiste, ma i dobre stranky. Chodime na hory, jezdime na kole, jsme casto v prirode… doma se postara, uvari, uklidi… dovolene mame napul… Ma syna, ktery je zlaty… rozumime si v dost ohledech… politika, hudba atd.

Hloupost opouštět ho kvůli domku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
21.7.23 09:38
@sirikit píše:
To už bych spolu s údržbou a úklidem domu zřejmě taky nezvládala, mám co dělat teď. :roll:
Ježiš čtu dál…
Takže domeček si pořídili na pokraji 70, teď je to 15 let a maminka pořád chodí do práce? V 85+?? 8o

Taky na to koukám 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.7.23 09:41
@sirikit píše:
Ježiš čtu dál…
Takže domeček si pořídili na pokraji 70, teď je to 15 let a maminka pořád chodí do práce? V 85+?? 8o

Ja tedy asi necetla dost pozorne, ale pochopila jsem to zas tak, ze v 70tych letech min.st. :mrgreen: Ale to je fuk, stejne, my v jejich botech nechodime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.7.23 09:52
@Anonymní píše:
Tak jiste, ma i dobre stranky. Chodime na hory, jezdime na kole, jsme casto v prirode… doma se postara, uvari, uklidi… dovolene mame napul… Ma syna, ktery je zlaty… rozumime si v dost ohledech… politika, hudba atd.

Takze je to obyc. drzgresle! Kdyz uz u tebe bydli zadarmo a tedy kolikrat i se svym synem, alespon tu dovcu by mel za tebe zatahnout, predpokladam, ze zo nebudou drahe destinace tipu Maledivy.
Nojo holka, moje poznamky bez obalu a na telo se ti samozrejme nelibi, ale holt kdyz ses rozhodla delat charitu a sponzorovat chlapa s deckem, tak pak ti to chybi samoze jinde a svym snum muzes udelat papa.

Vyse zminujes, ze nasetreno mas cca 200 tis. Kc+investice - tak si pomoct temi investicemi k zahrade?
Zahrady s nejakou malou spis provizorni chatkou se daji koupit i pod 200 tis.Kc, napr. Olomoucko, ale jaka je dojezdnost i bez auta, to uz jsem nezkoumala, ale nabidek je dost vsude a kdyz si za tim pujdes, nevidim to bez sance.

Jeho bych do toho netahala, ale zadarmo tedy nebydli nikdo, ty sis taky musela splatit hypo, nezilas jen za spotreby; on ti ani tu dovcu nezaplati, tak si to preber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
21.7.23 10:17
@majuska852 píše:
Taky na to koukám 8o

také jsem se tomu podivila? @axlpol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek