Pohádala jsem se s mámou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
17.12.11 10:04
Svatá pravda!
pampalini81 píše:
nečetla jsem názory ostatních,ale takto.tvoje chyba byla,že si to předem mamince slíbila a manželovi o tom neřekla.mamka už si myslela že to bude mít vyřešené a ty si jí nakonec řekla,že to neuděláš.na druhou stranu,myslím,že v tomto by si měla stát při manželovi a neobcházet ho,jak píšeš ani to nejde,když by peníze šli z jeho účtu.a nedalo by se mamince pomoct jinak než půjčkou?chápu že toho máte dost na placení,ale určo by to měl vědět tatínek,aby to mohli vyřešit spolu.....
  • Citovat
  • Upravit
2803
17.12.11 10:24
piskotek11 píše:
právě s tím odvozem se můžu domluvit s tátou ale kašlu na to protože už když jsem chtěla by nás odvezl na tu pohotovost když se to stalo tak se mu nechtělo a musela ho mamina přemlouvat takže musím davat sakra pozor aby se nepokadila přez den se to dá zvládnout protože autobusy jezdí ale v noci by to byl mazec
  1. je děsný, že má tolik půjček 8o . To je šílený nerozum.
  2. příšerný, že tví rodiče nechají spálit tvé dítě o kamna ! :cert:
  3. neskutečný, že ihned automaticky s vámi nejedou na pohotovost
  4. udělala jsi chybu, že jsi to matce odsouhlasila, aniž by jsi to neprobrala s manželem
  5. tvá matka i tak by měla chápat, že jsi tu půjčku slíbila a pak odřekla
  6. neskutečný, že tvá matka na tebe takhle řve a ty jsi 37tt
  1. tvá matka musí otce přemlouvat, aby vás odvezl k doktorovi :-O

V normální rodině si lidi pomáhají, nevydírají se…

Zakladatelko, posílám ti hodně sil, nemáš to jednoduchý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.12.11 10:43

holky díky za podporu chápu že se to mohlo stát i mě stěma kamnama ono asi spíš bych řekla že se nikdo z nich nezvedl protože sem tam v podstate byla taky, jen jsem nesla v ruce vařící kafe z kuchyně, a tím padem mě napdlo že to asi brali tak že mám oči i v pr… a co se té půjčky týče tak jsem to sice odsouhlasila ale je moje chyba ze jsem si myslela že to stejně neprojde protože mi není 25 let ale ono to prošlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.12.11 10:53

navíc s manželem jsem to neprobrala dříve protože mi to úplně vypadlo v momentě kdy se malá spálila takže jsem měla plnou hlavu toho aby se jí to co nejdříve zahojilo nebo abych neporodila v době kdy je nutné s ní jezdit na převazy protože to by byl teprve průser s dcerou by tím padem neměl kdo jezdit.Manžel jen tak volno v práci nedostane nemají za něj náhradu i proto jsem na nervy protože nevím kam malou dám až to příde pokud mu nedají volno teď do té práce nastoupil. Dělá tam teprve druhý měsíc proto z toho mam obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
17.12.11 10:58

Rodiči potřebují pomoc - sloučit půjčky, dohodnout rozumný splátkový kalendář, jinak se takto dalšími půjčkami přivedou na mizinu.
Provident apod. :roll: ,no, nezačínala bych s tím.
A je naprosto správné, že ses do toho nezapletla, jen by bylo lepší to neslibovat. To, že se dítě spálilo a s tou pohotovostí - to je nepříjemné, taky bych se zlobila. Tak snad se to dobře hojí, chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.12.11 11:04

no naštěstí se jí to hojí pěkně naposledy jsme byli na převaze v pátek a další máme zítra tak uvidíme pokud si to nijak neponičí jina budem muset sednout na bus ještě dneska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.12.11 11:09

Tvůj manžel je chytrý za vás za všechny..Chceš mít výčitky, že máma není zodpovědná? že se bojí manžela? Tak at se bojí, když mají takové manželství - do toho ti nic není, takhle si to nastavili oni..

Nenech se citově vydeptat, máš svých starostí až na hlavu..Tvá mamka se chová dětinsky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
17.12.11 11:11

Souhlasím s holkama, manžel je rozumný a má pravdu! Jsi hodná že chceš pomoct, ale tohle už není sranda, to není úklid domáctnosti nebo vožení nákupu, to je o průser a ona na to 100% nebude mít a stejně to bude muset tátovi říct, je to její hloupost, takhle si napůjčovat od pochybných institucí. Kdyby to řekla tatkovi, byl by klid ned. A kdybys jí pomohla, nepoučila by se nikdy. Je to dobře, neměj výčitky, udělala bys zle akorát Vám, máte skoro 2 děti, peněz asi taky ne na rozdávání…nepujčuj si na ní peníze. Je to cesta do pekla. Znám holky, které kvůli tomu skončily moc špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
17.12.11 11:35

Tak to,ze se mala spálila,to bych na vase vinu nehazela,proste si tam uz byla a mela sis dite hlidat,bohuzel idkyz neses kafe,u maleho ditete kord nahateho sediciho u kamen musis mit oci az na ritce.To ze mamka chtela pomoci,a ty si ji pomoc slibila,a potom zase zrusila,to uz je jina,ja ti nevim,ja s necim pocitat,tak se asi taky paekne certim.Kazdopadne tvuj chlap ma pravdu,a pro mamku bude stejne nejlepsi kdyz vse praskne a nakonec se nejak domluvi s otcem.Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
184
17.12.11 11:45

vsak ja se na ně nezlobím jen mě naštvalo to že ji viděli jak tam leze a nic nikdo nedelal vim že si ji mám hlídat sama mohlo se to stat i me akorat se spalila ve chvili když sem to kafe pokládala na stul ale cas se vratit neda, nastesti to neni tak vazne krasne se to hojí vim od doktorky ze jeste tak 1 nebo dva prevazy a bude to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.11 12:17

Piskotku
Raději anonymně.
NEPUJČUJ!!! Budete to splácet vy a stejně nakonec budete ti špatní.
Moje matka se brutálně přeúvěrovala. Dostala do dluhů i svého manžela, protože mu říkala, že všechno splácí a ať se nestará. Jeho chyba, že se nestaral, ale své ženě věřil. Nakonec se nesplácením BANKOVNÍCH půjček plus trochou i nebankovních (ty kupodivu se splácet snažila a jak jsme zjistili, je tam větší šance o domluvu) dostala na dluhy kolem půl miliónu. Příbuzní si pro ni brali půjčky a ona jim to splácela. Ale tím, že ukecávala jiné, aby si brali půjčky a tak měla na splátky. A pořád dokola.
Když jsme to zjistili, tak jsme se ji snažili pomoct. My s amnželem i náš bratr jsme si vzali půjčky a zaplatili dluhy na bytě (je bratrův),bratrovy nebankovní půjčky pro matku, dluhy, kde byla poslední šance něco udělat před soudem…
Takže jsme se vlastně zadlužili. Jim zachránili prdel. A jak to dopadlo? Už 5 měsíců spolu vůbec nekomunikujeme. Zjistili jsme další dluh (v porovnání s ostatními malinký), který nám zapřela. Tak jsme pomáhat přestali. A stačila by omluva. Ale ona se ještě urazila.A jsme ti nejhorší, protože za ní nezajdeme. Aby děti nestrádali, tak makáme přesčasy. Brácha mi taky vyčítá, že ji nelezu do pr.ele. Byla jsem ochotná jim zanést aspoň občas nějaké jídlo, prášek na praní apod. Ale když je ji jedno, že jsme se zadlužili, aby jsme je dostali z problémů a ještě se urazí…Kašlu na to.Syn měl narozeniny a co myslíš?......Ani SMS.

Moje rada je.....NEPŮJČUJ!!!! A rozhodně to řekněte tátovi. A nebo pošlete anonym. On nějaký příjem jistě má, tak ať si to spolu nějak vyřeší.
A nestresuj se. Miminku ani tobě to nepomůže. Třeba to mámu přejde, až ta tíha z ní spadne.

• Citovat
  • Upravit
3140
17.12.11 12:29
lumáťa píše:
  1. je děsný, že má tolik půjček 8o . To je šílený nerozum.
  2. příšerný, že tví rodiče nechají spálit tvé dítě o kamna ! :cert:
  3. neskutečný, že ihned automaticky s vámi nejedou na pohotovost
  4. udělala jsi chybu, že jsi to matce odsouhlasila, aniž by jsi to neprobrala s manželem
  5. tvá matka i tak by měla chápat, že jsi tu půjčku slíbila a pak odřekla
  6. neskutečný, že tvá matka na tebe takhle řve a ty jsi 37tt
  1. tvá matka musí otce přemlouvat, aby vás odvezl k doktorovi :-O

V normální rodině si lidi pomáhají, nevydírají se…

Zakladatelko, posílám ti hodně sil, nemáš to jednoduchý :hug:

tak něco takového jsem chtěla napsat taky, koukám, že lumáťa byla rychlejší…Také se mi popálilo dítě o kamna, zatímco ho hlídal děda, takže vím, co to je. Ale také si pamatuji, jak z toho byl naprosto v prdeli a snažil se to odčínit, jak mohl…ne aby špekuloval, jestli je nutné malého do nemocnice odvézt, když zrovna v bedně dávaj něco zajímavého. To je snad to nejmenší a mělo by to být samozřejmé, ne?
K té půjčce- pokud bys měla mít napsanou půjčku na sebe, musíš mít jistotu, že ji zvládneš splatit, pokud ji máma splácet nebude. Co jsem tak pochopila, tak asi ne, když máš skoro dvě děti a vlastní dluhy. Pokud bych nedokázala splácet, rozhodně si kvůli nikomu nepůjčím, ani nebudu nikomu ručit, i kdybych ho milovala sebevíc, protože ten průser pak bude můj…a co potom, že? Ve vašem případě by ten průšvih přišel brzy, protože máma by nezvládla splatit hned ten další měsíc. Nebude na tom o nic lépe, než teď, naopak, bude muset splácet ještě o půjčku navíc, takže první, co ji napadne je, že by sis půjčku, která je na tebe, mohla zaplatit sama (a že ti to vrátí, až na tom bude lépe) a bude tě vydírat úplně stejně, jako teď.
To prostě nejde, tvoje máma s tátou evidentně příliš zodpovědnosti nepobrali, což je vidět jak z přístupu k dluhům, tak z přístupu k úrazu (může se stát každému, že dítě neuhlídá, ale ta jejich následná reakce je podivná) ale ty nemůžeš hasit jejich problémy na úkor svojí vlastní rodiny.
Jestli můžeš mamce půjčit alespoň něco, aby si nemusela půjčovat u lichvářů, tak jí založ, ale jinak pro ni asi víc udělat nemůžeš. Pokud to znamená, že tě kvůli tomu rodiče neodvezou do porodnice, tak tedy potěš! V tom případě si zavoláš sanitku…ale o nich to bude dost vypovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
17.12.11 12:48

Rekni to otci..chudak o tom nevi a jeste ho mama stahne do pekla exekuci.Jako nejde mi do hlavy,jak ve zdravem vztahu si jeden muze tolik napujcovat a druhy nic nevi..nevsimne si nakoupenych veci,necha si neco nalhat?Neni tatovi divny,ze asi veskere matciny prijmy se straceji neznamo kam?Nema prehled o jejim prijmu?

OT,pro me uplne nepochopitelne.

Zakladatelko,jak uz bylo receno,nepujcuj,manza ma pravdu a je dobre,ze jsi mu to rekla.Nechapu tvou mamu,ze po tobe pujcku chtela,kdyz ji sakra MUSI byt jasne,ze nebude mit na to,ji a spoustu jinych splacet.NECHAPU tyhle lidi :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.12.11 12:48

rada bych ji založila ale sami mame co delat abychom tento mesic vse utahli nakupy do porodnice ted dojiždení do špitálu s malou, a ještě k tomu vánoce + samozdřejme zaplacení porodnice je toho moc..Tata je zodpovědný co se týká půjček atd. Ale je problém ten že vůbec o ničem neví, neví že má matka 4 providenty ani o tom že si pujčila těch 20 000 od kamaradčina přítele,a je fakt že teď má strach že ten známý přijde a řekne to tátovi. Taťka jí nechá celou výplatu na stole a ona hospodaří s penězi on sice má 14000 ale mamka má jenom 3800 důchod má cukrovku a vysoký tlak takže minimálně 3000 ji stojí léky měsičně do toho inkaso bydlí s nimi ještě brácha a ten chodí na střední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.12.11 12:57
Eemii píše:
Rekni to otci..chudak o tom nevi a jeste ho mama stahne do pekla exekuci.Jako nejde mi do hlavy,jak ve zdravem vztahu si jeden muze tolik napujcovat a druhy nic nevi..nevsimne si nakoupenych veci,necha si neco nalhat?Neni tatovi divny,ze asi veskere matciny prijmy se straceji neznamo kam?Nema prehled o jejim prijmu?

OT,pro me uplne nepochopitelne.

Zakladatelko,jak uz bylo receno,nepujcuj,manza ma pravdu a je dobre,ze jsi mu to rekla.Nechapu tvou mamu,ze po tobe pujcku chtela,kdyz ji sakra MUSI byt jasne,ze nebude mit na to,ji a spoustu jinych splacet.NECHAPU tyhle lidi :zed: :zed:

no pravě že ona si myslí že na to bude mít ja jí to nepodepsala takže jsem si nic nepůjčila.. a když sem se jí zeptala na co si brala ty půjčky protože jsem neviděla nic že by něco koupila nového atd tak mi řekla že kvuli nám jako 11 000? ta první?vždyť mi nic nekupovala tak draheho ani mi nedávala peníze akorat mi pucila 2000 abych male koupila novy kocar protoze stary se nam rozpadl ale to jsem jí hned vratila z vyplaty protoze jsme akorat cekali nez nam pride…jo pomohli nám když jsme na tom nebyli dobře když manžel prišel o praci tak třeba s jidlem nebo malé koupila pliny nebo třeba sunar ale na to si nemusela brat půjčky neřeknu kdyby si na nas prala půjčku aby ná platila učty atd ale ja jinak vážně taky netuším k čemu potřebovala tolik pujček, až se to tata dozví tak netuším co udělá raději u toho nechci být protože není nic co by tata nesnasel vic nez pujcky a dluhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová