Pohádkový kamínek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
515
9.10.12 10:43

Líbí se mi pohádkový kamínek a chtěla bych ho dát malému na narozeniny. Bude mít dva roky. Můj muž není proti kvůli ceně, ale prý proto, že se děti moc rychle učí být závislé na technice. Že si myslí, že to naopak brzdí normální vývoj. Myslí si, že bez hračky bude mít lepší představivost při hře s autíčkama atd. Takhle si jen sede a bude hledět na malý displej, poslouchat říkanky, které by mu měli číst rodiče atd.. Že je to to samé, jako když starší dítě sedí jen u počítače a nejde si hrát ani ven. Co si o tom myslíte?? Dá se to samozřejmě eliminovat tím, že mu hračku prostě nebudu nechávat celý den a dám ji z dosahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.10.12 11:09

@Avatar Manžel má možná trošku pravdu.Ale zase když to vezmu podle své dcery tak když ji někdo čte básničky, říkanky atd. tak ji to tak nebaví jak z kamínku. Naučila se do 2 týdnu 3 písničky a doplňuje nějaký básničky. Kamínek ji dávám jen občas takže ho nemá k dispozici celý den. Dávám ho hlavně když někam jedeme a na kočárku je neklidná tak si kamínek vezme. Jinak si myslím, že je kamínek udělaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
9.10.12 11:49

@Agi20 : To je přesně i u nás. Básničky skousne jen když mu je říkám při nějaké činnosti, ale sednout si a říkat je přímo z knížky, tak prostě odejde. Syn vůbec teda nemluví, tak pochybuji, že by ho to rozmluvilo, ale třeba do sporťáku nebo auta to bude asi fakt dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.10.12 14:01

U nás to bylo to samé nechtěla poslouchat pohádky, ani písničky neopakovala po nás. Koupila jsem jí pohádkový kamínek sama jsi sedne a kouká a opakuje a už s tím hezky umí sama je to dobr věc jsem ráda že jsem ho koupila a není to tak že by ho měla každý den celý den je třeba i den že jsi ho ani nevšimne a závisla určitě na něm není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.10.12 15:02

Já chodím s dcerou do cvičení od 1,5 roku. A básničky, říkanky atd.ji hrozně baví když se u toho něco ukazuje nebo dělá. Jakmile ji to čtu z knížky zavírá mi to a říká neci a nebo sama číst. Takže je to na nic.Ale teda můžu říct že má 2roky a 2 měsíce a je teda pěkně ukecáná. Hodně rozvázala tak před tím druhým rokem ale v těch 18 měsících taky celkem dost opakovala takže u nás je jedině dobře, že ji baví takhle opakovat aspoň po kamínku. Díky němu se toho celkem dost už naučila. Jo a počítáme od 1 do 10 teda přeskočí při počítání 9 ale to doladíme. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
9.10.12 19:31

@Agi20: tak to je šikulka :). Náš brouček si dává s mluvením na čas. On se teda rozčiluje i když se u toho něco dělá :D. Co ho baví, tak písničky, u kterých se točí, běhá atd.. Prostě nějaký větší pohyb. Dělat něco jen rukama to ne. On je hodně šikovný na pohyb, hodně ho využívá a tak ho nemůžu udržet chvíli v klidu. Třeba mu kamínek ukáže nový směr :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.10.12 21:09

@Avatar Já myslím, že jestli kamínek koupíte budete nakonec spokojení. :palec: A zkoušeli jste taky třeba nějaký cvičení pro děti? Třeba by to prcka taky bavilo tam je dost pohybu. :) Všimla jsem si, že jste taky z Brna a tady je toho všude plno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5126
9.10.12 22:46

My dali kamínek až ke třetím narozeninám, dřív jsme o něm nevěděli, ale do té doby uměl trošku jednu písničku. Co má kamínek, tak umí všechny ty písničky i básničky a rozhodně ho nemá celé dny. Taky většinou vozíme s sebou autem nebo někam, kde ho potřebujeme zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.10.12 10:34
@julima píše:
My dali kamínek až ke třetím narozeninám, dřív jsme o něm nevěděli, ale do té doby uměl trošku jednu písničku. Co má kamínek, tak umí všechny ty písničky i básničky a rozhodně ho nemá celé dny. Taky většinou vozíme s sebou autem nebo někam, kde ho potřebujeme zabavit.

Souhlasím..Taky máme kamínek vyloženě do auta nebo když jdeme k doktorovi a vyloženě tam kde vím, že budeme dýl čekat..V tom autě je k nezaplacení..Pustí si pohádku a je klid..Vymysleli jsme to tak, že jak mám vepředu v autě opěrátko, tak do toho kamínek strčím a malý se dívá a nemusí ho držet v ruce.. :palec:
Je to super věc..Jsem ráda, že ho máme.. :D

• Citovat
  • Upravit
515
10.10.12 12:08

@Agi20 : My už v Brně nebydlíme :). A cvičení jsme zkoušeli, ale on je prostě svéhlavička. Ve cvičení si vysloužil přezdávku torpédo a prý je to nádherný čertík. Čertoviny mu koukají z očí :mrgreen:. On se krásně usměje, podívá se a hned jde poznat, že zas vymyslel nějakou úžasnou věc.. Ve cičení si dělal co chtěl a to na mé nervy nebylo :). Řekne jen co se mu opravdu líbí. Napodobovat zvuky zvířat ani omylem. Ale zas poví tam je letadlo - když letí. Kde je dudu, tam je - prostě něco málo poví, ale žádná sláva.

@Silwinka87 : V autě zabavit nepotřebujem, tam máme dvd, takže pouštím pohádky. Ale do sporťáku to asi bude fajn, to fakt potřebuji nakoupit a hlídat batole kam zas zdrhá mě nebaví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
27.10.12 11:36

Ahoj. Nasi male bude na vanoce teprve 15m, ale pomalu uvazuji, jestli bychom ji kaminek k vanocum neporidili :think:. Je jasne, ze ho bude objevovat postupne ;), takze nejvetsi uzitek z nej bude mit treba za par mesicu, ale spis jsem se chtela zeptat vas, ktere uz nejakou dobu kaminek mate-nemely jste treba problem, ze by se dite diky kaminku prestalo zajimat o dalsi hracky? Nerada bych dcerku brzdila ve vyvoji diky jedne technicke hracce :think:. Ale hrani s mobilem ji samozrejme bavi :D. Jsem rada, ze si vyhraje s knizkami, puzzle, atd atd a bojim se, abych ji prilis brzy „nezasekla“ na „zavisle hracce“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
27.10.12 11:50

My ho máme teď nově a má úspěch. Snažila jsem se malé číst, zpívat, ukazovat barvy, tvary a ona na mě kašle, přivírá mi prsty do knížky a vůbec mě nevnímá. Tady se na to alespoň soustředí. Je to super do autosedačky a do kočárku. Nenechávám jí to celý den, nemám zájem, aby mi dítě sedělo nehnutě na zemi a čumělo do toho pořád. Problém je, že jak si tu hračku drží tak jí prsty vychází přímo na jedno tlačítko, kterým si to neustále vypíná, ale myslím, že to za chvilku pochopí, že to nemá mačkat. Za mě je to dobrá hračka a chytlavá. Když si s ní ale hraje dlouho tak jí seberu a dám úplně z očí a za chvilku si už hraje s něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.10.12 14:24

@Jaja157 Ahoj,malá má kamínek od července. Ostatní hračky dceru baví pořád stejně. Nelinka má kamínek k dispozici jen, když někam jedeme a nebo čekáme u doktora takže kamínek ji je vzácný a ostatní hračky jsou hraný pořád stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
27.10.12 19:39
@Agi20 píše:
@Jaja157 Ahoj,malá má kamínek od července. Ostatní hračky dceru baví pořád stejně. Nelinka má kamínek k dispozici jen, když někam jedeme a nebo čekáme u doktora takže kamínek ji je vzácný a ostatní hračky jsou hraný pořád stejně :)

Aa, koukam, taky Nelinka :D. No, ted jsme o tom mluvili jeste s pritelem, a mozna pockame do pristich vanoc. Ted preci jen bude lepsi koupit neco vic edukativniho a priti rok z kaminku bude mit vetsi radost, myslim. Jestli tedy nevymeknu jeste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
28.10.12 07:38

No hračka je od 18m ale myslím, že od toho druhýho roku je to značka ideál. :) A všechny nápady na edukativní hračky prosím sem. Mám dvouletou holčičku, která je šikovná a baví ju spoustu věcí. Jen nevím na co se přesně zaměřit. Na Vánoce dostane panenku a na 100% lego Duplo velkou sadu a ještě jednu stavebnici, tak dál přemýšlím co pořídit. Nějaký další návrh se mi hodí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí