Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aaalenkaaa Aha, tak to jsem nevěděla, už ho máme doma, tak jsem po tom nepátrala, ale před tím půl rokem myslím nikde jinde nebyl.
Holky, prosím Vás, chci se zeptat, marně pátrám, co dcerce koupit k Vánocům. Máme zatím jen knížku se zvuky zvířátek, flétničku, bubínek, harmoniku a noční světýlko a chtěla bych něco trochu většího, jeden dárek. Jaké máte zkušenosti s tím kamínkem? Nepřestal po chvilce bavit? Máme ještě 14ti měsíčního prcka a ten je teda ne mobily, videoovladače a podobné uplně vysazený. Tak by to pak zdědil nebo měl na střídačku, kupovat dva se mi nechce. Ale co ostatní hračky? A nekoukají pořád do kamínku? Děkuju moc za zkušenosti.
@Caty U nás přestal bavit poměrně rychle, dostala ve dvou a půl letech. Zkusím ho znovu vytáhnout a uvidíme. Takže za mne je to blbost za hodně peněz.
No já nad tím právě váhám. Říkanky máme různé v knížkách, co mluví, písničky máme na CD a pohádky eventuelně na TV, nebo čteme atd, tak právě nevím no.
@Caty Ahoj,naše malá má kamínek cca půl roku a naprostá spokojenost. Kamínek rozhodně neomrzel. Pořád ho v ruce nemá ale je fakt, že baví pořád a naučila se spoustu věcí. Když zazpívám písničku nebo básničku malá hned ví, že je to z kamínku. Většinou ho tak obden na hoďku, dvě má. Nebo při cestovaní. Za sebe můžu jen doporučit. Super věcička. ![]()
My jsme teda s kamínkem spokojení nebyli a vraceli jsme ho. Dceru totiž bavily ty čudlíky a pořád něco mačkala, takže nic pořádně nedohrálo… navíc teda ta struktura toho ovládání byla dost nepraktická a kapacita malá - vlastních pohádek jsme tam mohli dát tak tři cédéčka a šlus.
Teď budeme dceři k Vánocům kupovat tablet (samozřejmě ne iPad, levný model). Stojí jen o málo víc než kamínek, a umí toho spousty: kromě písniček a videí se tam dají stáhnout i různé hry z Android Marketu - jako praskání bublin a tak, prostě už pro prťouse.
Hm, tak to nebude asi nic pro nás neb my zpíváme s malou hodně samy a písničky umí dobře. Takže je to asi tak maximálně do auta pro nás. Youtube nám jde na televizi, kde je tancujeme s míšou, takže asi pro nás zbytečná věc bych řekla když to ak čtu. ![]()
@Caty Jako my jsme to chtěli hlavně na cesty, a některý maminky si to pochvalujou na usnutí - je pustí v postýlce jednu pohádku jako večerníček a pak se rovnou spí. A pokud jde o hraní, já když vidím dceru, jak chce všechno nejradši sama - jíst, otáčet listy v knize atd. - tak myslím, že se jí bude líbit, když si ty slova a písničky bude moct sama ovládat. Ale tak ona je spíš ve věku vašeho malýho, takže tam je ta fascinace tou věcí…
No to ona si taky ráda ovládá sama. Zapne si můj stroj na cvičení, pc a tak, ale prostě furt nevím, zda ta cena za to je opravdu adekvátní, zda je to něco takového super? Zpívá to písnička, hraje pohádky že?
A tak mě napadá, to už se dneska dětem pohádky na dobrou noc nečtou, ale jen pouští z tv a podobně? ![]()
@Caty A říká to barvy a tak. Za mě to adekvátní není, radši za tři tisíce koupíme tablet.
@Caty No já plánuju že číst budu, ale dcera to zatím má tak, že ukládáme do tmy, zazpíváme a jdeme - když jsem zkusila vyndat knížku, tak se mi po ní sápala, chtěla ji rozškubat a jen se rozjařila, a světlo ji taky probuudilo a pak bylo peklo ji uklidnit. Líp nám funguje pustit jí po koupání video Baby Einstein, tím se zklidní, pak dáme do postýlky a spí dobře. Počítám, že až bude trochu míň hr, tak za půl roku, tak najedeme na čtení - knížky už máme ![]()
Jo děkuju no. Asi to nezvolíme jako dárek. Přijde mi to pro dítko hrozně pasivní. na barvy a čísla mají stoleček, na říkanky knížečky, písničky zpíváme a obávám se, že by se o to jednak děti rvaly a jednak by to chtěly mít furt ![]()
Myslíte si že pokud je mému synovi 3,5 roku, že má cenu mu tuto hračku ještě kupovat? dekuji
@ukr píše:
Myslíte si že pokud je mému synovi 3,5 roku, že má cenu mu tuto hračku ještě kupovat? dekuji
Nemá.