Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Agi20 Ahoj Agi, my ho klukovi pořídili na konci dubna k jeho druhým narozeninám a teď si budu připadat trochu jako nějaký dealer
ale dneska si to už bez něj vůbec neumím představit. Dost mu to inovujeme, nahráváme mu do toho večerníčky, který střídáme a různý písničky, třeba ze Včelích medvídků…paměť není tak velká, ale aby ho to zabavilo, když je třeba, to bohatě stačí. Používáme ho do auta, k doktorce do čekárny nebo do obchodu - to mu kamínek připevním za šňůrku na madlo kočárku, aby ho nikde nevyhodil (případně mu ho nikdo nenápadně nevzal), zapnu a jedu a můžu v klidu nakupovat
. Takže za nás jednoznačně doporučuju, fakt je to perfektní věc, která je - alespoň u nás - v každodenním provozu!
@lucciasek super
přesně tohle jsem potřebovala
aspoň mám čím argumentovat doma
Včera jsem to přítelovi ukázala a několikrát mi zopakoval jak je to podle něho zbytečný.
Já si svůj názor vzít ale nenechám a ještě ke všemu, když čtu jen samou chválu
Ale sleduju, že tady většina má problém s těma pohádkama. Abych nedopadla nakonec stejně. Dcera má za 15 dní narozky, dárky už mám sice koupený ale za půl roku budou Vánoce tak dostane na Vánoce kolo který, měla původně dostat k narozkám
Sice dostane dárek trošku později než k narozkám, protože to objednám až po tom co mi dojde mateřská na příští měsíc ale hlavní je, že bude
teda doufám. A jak je to tedy s těma pohádkama mám se toho stahování bát? Nebo se do toho časem dostanu?
@Agi20 U nás to do kamínku nahrává manžel a vím, že prvně s tím trochu bojoval, než na to přišel, jak to je, ale teď už je to úplně v pohodě. Co se týče interní paměti, kromě toho základu, co tam je při zakoupení, tam teď kluk má pět dílů Bořka Stavitele, pět Ovečky Timmyho, pak tuším že po pěti Maxipsa Fíka a několik dalších dílů Boba a Bobka (pár dílů tam je sice v základu, ale ty už zná nazpaměť). Pak tam má pár fotek a pár písniček a místo tam ještě je
. Jinak jak už jsem tu psala dřív, tak manžel to náročností přirovnal k prvnímu vypalování cd, což není zas tak hrozný
. Každopáně nějaký pohádky jsou stažený z internetu a něco je z originál dvd. Co se týče toho ovládání, tak jsem se bála, že je takový zmatečný, ale kluk to naštěstí pochopil celkem brzy. Jo a fakt musím říct, že od té doby, co má kamínek, nám nebere naše mobily - což jsem fakt ocenila
. Pokud by tě ještě něco zajímalo, tak se klidně ptej ![]()
Ha
tak zrovna to braní telefonu je u nás na denním pořádku. Teda aspoň můj telefon dceru teda velice zajímá a je pořád v kurzu. Zadní kryt na dotykáči už mi nedrží a kdykoliv ho vezmu já nebo dcera do ruky zadní kryt upadne. Občas i s baterkou. Opravdu bych ocenila kdyby dceru přestal můj telefon zajímat ![]()
@Agi20 Moje řeč, nám se kluk taky po mobilech pořád sápal. V kamínku je ale jedna z možností telefonování, což spočívá v tom, že když se zmáčkne ten jeden čudlík, tak kamínek zvoní jako mobil
takže si to malej mačká a pak jako telefonuje ![]()
Teď jsem si důkladně pročetla celou stránku Pohádkového kamínku. Celkem mě tam znepokojuje to sekání hračky o kterým se tam celkem často píše. Máte všichni dobrý kus nebo jste museli někdo reklamovat? Pokud ano, opravdu s tím nebyl žádný problém? Vím, že možná řeším blbosti ale přeci jen se chci ujistit než ty peníze za to dám.
My máme kamínek už od před Vánoc a malého baví čím dál víc..Už si nedokážu představit, že bysme ho neměli..Zabaví ho dokonale všude, teďka jsme třeba byli na chatě, kde nebyla žádná TV a nic podobného, takže když si malý odpočíval v posteli, tak si přehrával své oblíbené pohádky a byl v klidu…Byli tam s námi známí s dcerkou, která bude mít teďka 2 roky a ta si ho strašně oblíbila, takže jí ho hnedka objednávali, za tři dny ho měli doma…
Co se týče toho stahování, tak přímo na stránkách kamínku se dá stáhnout program, přes který si můžeš stahovat pohádky přes YouTube, je to jednoduché, za chvilku se do toho dostaneš…
Jinak, s reklamací žádné zkušenosti nemám, kamínek nám jede bez problémů..Ale co vím, od jiných maminek, tak to probíhalo bez problémů a do týdne přišel zcela nový kamínek..
Za mě ti řeknu, že můj byl taky trochu proti, cena se mu zdála vysoká, ale nakonec jsem ho ukecala a teďka si ho nemůžeme vynachválit a všude ho oba doporučujeme..
![]()
@Agi20 Já jsem reklamovala, nám se kamínek vypínal zničeho nic a nabitý byl. Problém s reklamací jsem neměla, měnili mi baterii. Výrobce je velmi ochotný pán, snad ho takové potíže neodradí od výroby, je to moc pěkná hračka a dobrý nápad
Moc ho zatím nepoužíváme, mé téměř dvouleté dítě na něj ještě nemá inteligenci
Pořád mačká jen posouvací tlačítko, tak mu u toho musím asistovat.
@Silwinka87 No u nás se taky řešila ta cena.Ale pro mě je hlavní, když vím, že ta investice do toho je fakt dobrá. Asi by mě naštvalo, kdybych za něco vyhodila 2.000 a později bych zjistila, že to byla ta největší blbost. Tohle bych měla na talíři potom pořád. Já jsem z něj taky nadšená jen mě to sekání zaskočilo ale tak budu doufat, že budeme mít hračku v pohodě. Dcera bude mít teď 26.7.narozeniny tak ho dostane k narozeninám ale asi s menším zpožděním, protože budu čekat na mateřskou. Jinak všimla jsem si, že teď na stránkách mají nějakou akci že je o něco málo levnější a ještě ke všemu k tomu bude pohádka krteček. V případě zaplacení předem nebudu muset platit dopravu.Jen nemám důvěru v placení předem na internetu.Ale vypadá to všechno věrohodně. Navíc zákazníci si taky na nic nestěžují tak dám na to co jsem se dočetla a budu věřit, že to všechno dobře dopadne. Už se nemůžu dočkat až kamínek budeme objednávat ![]()
@Crispina Tak já si myslím, že u nás to snad nebude s ovládáním problém. Dcera je velice učenlivá a vždycky si vezme můj dotykáč odemčeho ho a pak mě ho podá řekne, že chce pustit kostičky nebo auto a pak hraje. Nakonec to vypne zamkne telefon a řekne hotovo ![]()
My jsme první kamínek reklamovali, ale nikoliv z důvodu sekání, ale proto, že měl přímo uprostřed displeje takový (asi centimetrový) flíček. Výrobce, pan Císař, byl velmi ochotný a ve všem nám vyšel vstříc - nový kamínek jsme obdrželi dva dny po odeslání toho předchozího. Ten, který nám pak přišel, měl už displej v pořádku a za tu dobu, co ho máme, si nevzpomínám, že by se jedinkrát seknul
a že je zapnutý opravdu často!
@Agi20 píše:
@Silwinka87 No u nás se taky řešila ta cena.Ale pro mě je hlavní, když vím, že ta investice do toho je fakt dobrá. Asi by mě naštvalo, kdybych za něco vyhodila 2.000 a později bych zjistila, že to byla ta největší blbost. Tohle bych měla na talíři potom pořád. Já jsem z něj taky nadšená jen mě to sekání zaskočilo ale tak budu doufat, že budeme mít hračku v pohodě. Dcera bude mít teď 26.7.narozeniny tak ho dostane k narozeninám ale asi s menším zpožděním, protože budu čekat na mateřskou. Jinak všimla jsem si, že teď na stránkách mají nějakou akci že je o něco málo levnější a ještě ke všemu k tomu bude pohádka krteček. V případě zaplacení předem nebudu muset platit dopravu.Jen nemám důvěru v placení předem na internetu.Ale vypadá to všechno věrohodně. Navíc zákazníci si taky na nic nestěžují tak dám na to co jsem se dočetla a budu věřit, že to všechno dobře dopadne. Už se nemůžu dočkat až kamínek budeme objednávat
Ti známí, co s náma byli na té chatě právě využili tu akci s krtečkem a dopravou zdarma a říkali, že úplně v pohodě..V neděli večer ho objednali a ve středu dopoledne už ho měli doma…Takže žádný strach..Nemusíš se bát, že bys třeba došla o peníze..
Jestli máš ještě nějaké dotazy, tak se ptej..
Holky já jsem nadšená čím dál tím víc. Pořád sedím na jejich stránkách a něco si tam pročítám, už se nemůžu dočkat až ho budeme mít doma. Vždycky mě tady s něčím potěšíte. Ale obávám se že až nám kamínek dojde domů, budu se Vás na něco vyptávat pořád
Děkuji Vám ![]()
@Agi20 píše:
Holky já jsem nadšená čím dál tím víc. Pořád sedím na jejich stránkách a něco si tam pročítám, už se nemůžu dočkat až ho budeme mít doma. Vždycky mě tady s něčím potěšíte. Ale obávám se že až nám kamínek dojde domů, budu se Vás na něco vyptávat pořádDěkuji Vám
To nevadí..
Já jsem to měla s kamínkem podobně, já jsem na něj narazila v časopise Maminka a byl tam jenom malý článek, tak jsem šla na stránky a hned se mi zalíbil..Nic podobného pro tak malé děti není..Byla jsem nadšená a pořád jsem s tím mojého otravovala.
Nakonec podlehl.. ![]()
Malý s ním teďka pořád fotí a už mu to začíná jít..Udělal už celkem pár pěkných fotek..Nehledě na to, jak na něj kolikrát lidi hledí, že umí abecedu.. ![]()
@Silwinka87 Tak doufám, že dceru to taky zabaví a hodně naučí ![]()