Pokažené zásnuby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
505
12.3.26 13:19
@Anonymní píše: Více

Jo, je to šílené, ale pravdivé. Rozmnožovat se jde samo, však žena to všechno obstará. Ale říct veřejně, toto je má manželka, já jsem její manžel, teď jsme rodina a budeme tak až do smrti, v dobrém i ve zlém…toho se někteří bojí jak čert kříže. A tohle mi fakt trochu smrdí přechozeným vztahem. Bydlíte aspoň spolu? Dělíte se o domácí práci? Nebo je to jen o randěni a dovolených? Jako jste spolu fakt dlouho…a v letech, kdy se člověk hodně vyvíjí a mění se jeho názory a priroty. A zatím to vypadá, že on má priority jinde než v budování rodiny s tebou. Jinak by si tě už dávno vzal. I v těch 26 letech. Ne proto, že to chceš ty, ale proto, abys mu nefrnkla za lepším. Možná je to jen jeho chlapská lenost a pohodlnost. Ty mu tak nějak vyhovuješ, je na tebe už zvyklý. Proč to měnit. Ale zas si nechává otevřená zadní vrátka, kdyby potkal lepší kus. Proč se vázat. Ale možná se mýlím. Rozhodně si s ním nedělej dítě před svatbou! Jasně, spousta manželství se rozpadá, spoustu lidí je šťastných na psí knížku. Ale já osobně věřím, že určitě rituály k životu patří, že ten symbol, životní krok se člověku nějak vypíše do duše (nevím, jak to jinak formulovat). A svatba jako veřejné prohlášení, my jsme teď rodina a chceme být spolu a budovat náš vztah až do smrti, je prostě důležitým prechodovym rituálem do (za mě) opravdové dospělosti. Protože tak člověk na sebe bere ten závazek, zodpovědnost atd. A manželství i z hlediska ekonomického a právního je prostě pro ženu výhodnější, když je pak v zranitelné pozici jako těhotná a pak s malým miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 13:21
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Že se začneme snažit za rok, dva. Ví že chci dítě do 30 a ví, že se bojím, že se ne vždy hned zadaří. Taky jsem psala, že mě mrzí, že v hádce řekl místo i kdy to chtel udelat (leto tento rok) takze by byla pristi rok svatba. Budu cekat, jeste jednou a definitivne si s nim o tom promluvim, klidne budu tento rok jeste cekat, ale citim, ze je to posledni rok, kdy muzu a chci cekat
  • Citovat
  • Upravit
626
12.3.26 13:23

Tak po přečtení celého tvého příběhu od začátku do konce (uff :D ) to na mě spíš působí, že tu chceš slyšet hlavně uklidnění, že všechno bude dobré a zalité sluncem. Jenže realita vztahů někdy není tak jednoduchá. :nevim:

Ty sama píšeš, že všechno ostatní funguje, že se umíte domluvit na dětech, na bydlení, na životě, že komunikace je jinak dobrá, v pořádku. Ale pak mi nedává smysl, proč tedy řešíš tak zásadní téma s cizími lidmi na fóru? :roll:

Pokud je opravdu problém „jen“ svatba (respektive zásnuby v tvém podání), tak by přece bylo úplně nejjednodušší si spolu sednout a na rovinu to vyřešit. Ne romantické náznaky, ne čekání na prstýnek, ne scénáře kde a kdy. Prostě normální dospělý rozhovor. Chceme se vzít? Pokud ano, tak kdy, klidně už letos v září, neměli bychom moc lidí.
:nevim:

Protože ve chvíli, kdy dva lidé plánují vše, co jsi vyjmenovala a dokonce dítě, tak je trochu zvláštní, že datum svatby není něco, co by si nedokázali normálně vykomunikovat. :nevim:

A právě proto to celé působí tak, že se spíš snažíš sama sebe přesvědčit, že je všechno v pořádku. Že je to vlastně jen malý detail. Jenže pokud nedokážeš vykomunikovat ani zásnuby nebo spíš tedy rovnou svatbu se svou životní polovičkou, tak to úplně nevypadá, že je to mezi vámi tak bezproblémové a zalité sluncem, jak se snažíš sama sobě namluvit. :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.26 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 13:27
@Yasmen píše: Více

Nepíšu nesmysly… píšu to samé co ty s tím rozdílem, že pokud on bude platit hypotéku na jejich společný byt jako nesezdaný za oba tak po ni může chtít všechny vklady za ni jim uhrazené zaplatit… zatímco když by to platil jako sezdany tak by to platil společnými penězi a neměl by na to nárok :nevim:. Obojí muže byt v pohodě, pokud by se na tom domluvili… ale on k ni neni upřímný… a to je podle mne problém

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 13:28

Tohle je rozumné :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 13:30

Noo, dopadlo / nedopadlo.. Jak se to vezme.. Nevím, jestli z toho bylo zřejmé, že s tím původním z mládí nejsem. Napřed se mi musel rozpadnout celý svět, znovu hledat a pak jsem taky udělala chybu s „vycitanim“.

A jak čtu poslední příspěvek, tak i s dětmi čeká do poslední chvíle. Můj raky dobře věděl co chci a kdy a prd platný. Opravdu si v hlavě srovnej, do kdy jsi ochotná čekat. Protože dokud jim projde chlácholení, budou toho využívat. Vždyť je mu dobře…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 13:33
:hug:

Příspěvek upraven 12.03.26 v 16:59

• Citovat
  • Upravit
2828
12.3.26 13:35

Mas nejaky zdroj k tomu proplaceni? O nicem takovem jsem nikdy neslysela a nemyslim, ze je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
12.3.26 13:37

Sama píšeš, že chceš brzy děti, což je velká zodpovědnost a velký závazek. Tak proč se vlastně hroutíš z toho, že tě nepožádal u moře? Když víš, co chceš, tak jsi doteď nesebrala odvahu zeptat se úplně konkrétně na datum svatby a pořád čekáš na nějaké jednou? Proč se tedy úplně cizích lidí ptát, co teď, když bys mohla za ním jednoduše přijít rovnou s datumem? Dávno bys věděla, na čem jsi a nejsi, žádné chození kolem horké kaše, žádné čekání jak princezna na hrášku, postavte se hezky problémům čelem :nevim:

Když je mezi vámi všechno tak super a komunikace funguje, jak píšeš, tak by přece tohle mělo jít úplně hladce. Pokud je pro vás takhle složité vyřešit svatbu, což je vlastně jedna z nejjednodušších věcí ve vztahu dvou dospělých lidí, tak jak chcete jednou řešit mnohem složitější věci? Třeba právě společnou výchovu dětí a finanční stránku kolem atd.? :nevim:

Mě tohle trochu zaráží, má to být tvůj životní partner a ty, místo toho, abys to s ním na rovinu vyřešila, tak jdeš na veřejné fórum a zbytečně se v tom babráš, což nikam samozřejmě nevede a pak se zbytečně čílíš :nevim:

Možná právě proto ostatní uživatelky píší to, co píší. :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.26 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34071
12.3.26 13:38

On sám má partnerku, se kterou ani nebydlí, ale financuje jí. Ona to prý nevyžaduje, ale očekává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
12.3.26 13:39

No to je proste emimino, smršť teorií, projekcí vlastních zkušeností, cizích zkušeností, výsledky investigativního pátrání ve tvých příspěvcích, trochu hádek a obviňování, trochu věštění z kávové sedliny…a ty si z toho vyzobej co nejvíc užitečného pro sebe a zároveň buď nad věcí, ať z toho tu nemáš hlavu jak pátrací balón :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 13:40
@Yasmen píše: Více

Je to tak… řešila jsem to s notářem a právníkem… potvrdí ti to :nevim: nebo to hoď do AI pokud ji věříš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 13:43

@Fitsun asi ji v tom není dobře a komunikace s ním ohledně svatby nikam nevedla zatím… taky bych se klidně zeptala na názory lidi ať si rozšířím obzory

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 14:00

Neviděla bych tocjako radikální kompromis.. Ale teď ví, že tenhle je jinak super, jak sama říká.. Ano, může potkat takovyho, co je takhle super a bude chtít svatbu, a nebo taky ne.. A pak si bude jednou vyčítat, že udělala chybu.. Třeba zůstane kvůli tomu bez dětí a on bude mít děti s jinou bez svatby.. Nebo bude mít blbce co sedí denně v hospodě, ale vude vdaná :nevim: to teď nikdo neví, samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 14:02

Tvý názory mu trochu zavání tim, ze kdbyy teď neřešila zásnuby, ale to dítě, tak ji poradíš vysadit prášky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky