Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já měla v 35letech AMH 0,9. IVF se zadařilo napoprvé. V 38 jsem se skoro nulovým AMH otěhotněla přirozeně a mám zdravé dítě.
@Janli píše:
Já měla v 35letech AMH 0,9. IVF se zadařilo napoprvé. V 38 jsem se skoro nulovým AMH otěhotněla přirozeně a mám zdravé dítě.
@Anonymní píše:![]()
![]()
děkuji za naděj, ale těch 38 je ještě pořád luxus, nicméně v kombinaci s Tvým AMH je to tedy fakt pecka
U mě v těch téměř 43 už je to asi průser
Proč by to měl být průser? Ukazuje to stav tvých vaječníků. Já jsem v přechodu o 10let dříve než běžná populace a stejně jsem otěhotněla, ty jsi na tom líp než ženy ve tvém věku. Spousta žen otěhotní po čtyřicítce přirozeně, takže to jde.
Neboj, ve 40-ti jsem měla AHM 1,2. Mám pouze jeden vaječník a vejcovod a jsem po 1. IVF ve 26 tt. Vše je tak jak má být
Neplaš, důvěřuj doktorům. jsi na tom dobře. Držím palce ![]()
Co jsem kdysi četla, tak AMH nemá až tak velkou vypovídající hodnotu - právě důkazem jsou ty přirozené otěhotnění u žen s mizivými hodnotami. Spíš bych se v tomto věku více bála vzniku vady na plodu či potratu než nějaké hodnoty AMH. Vajíčka jsou více „chybová“, a proto i otěhotnění trvá déle, než se vyprodukuje takové, které je schopné oplodnění. Takže určitě nelamte hlavu přes kolenu jen proto, že nějaké AMH vyšlo mimo tabulky. U někoho stačí mini hodnoty a v pohodě otěhotní, u někoho ani vysoká hodnota nepomáhá. Každá máme tu svoji hladinu jinak danou.
Par mesicu pred 40 mi vyslo AMH 0,1, pri druhem naberu 0,42. Ve 36 jsem otehotnela temer na prvni dobrou, ted to zatim nejde. Jeste jsme to uplne nevzdali. Vajicek mate dost, snazila bych se zlepsit jejich kvalitu- inositol, koenzym q10..
@adelka543 píše:
Par mesicu pred 40 mi vyslo AMH 0,1, pri druhem naberu 0,42. Ve 36 jsem otehotnela temer na prvni dobrou, ted to zatim nejde. Jeste jsme to uplne nevzdali. Vajicek mate dost, snazila bych se zlepsit jejich kvalitu- inositol, koenzym q10..
Ano, beru myo inositol už rok, koenzym q10 taky nějakou dobu, k tomu delší dobu vitamín D. Dopuju se vitamíny na podporu otěhotnění kontinuálně delší dobu, včetně listovky, tak tohle jsem nezanedbala
Brala jsem i Gynex a ty hodnoty HP mám opravdu jak dvacítka. V šoku jsem jen z propadu AMH, ale stačilo by mi stejně jen jedno zdravé vajíčko
![]()
@PETRAKIM píše:
Co jsem kdysi četla, tak AMH nemá až tak velkou vypovídající hodnotu - právě důkazem jsou ty přirozené otěhotnění u žen s mizivými hodnotami. Spíš bych se v tomto věku více bála vzniku vady na plodu či potratu než nějaké hodnoty AMH. Vajíčka jsou více „chybová“, a proto i otěhotnění trvá déle, než se vyprodukuje takové, které je schopné oplodnění. Takže určitě nelamte hlavu přes kolenu jen proto, že nějaké AMH vyšlo mimo tabulky. U někoho stačí mini hodnoty a v pohodě otěhotní, u někoho ani vysoká hodnota nepomáhá. Každá máme tu svoji hladinu jinak danou.
Ano, máte pravdu, proto si embryjka necháváme vyšetřit a vkládáme jen a pouze geneticky zdravé. První dítě je taky z vyšetřeného zdravého embryjka. Takže odpadá vada. Uvádí se, že transferem zdravého embrya se srovnává ten věkový rozdíl s mladými ženami.
Já mám ve 37 letech AMH 9. Je to vůbec normální? Dítě mám jedno ve 31 letech naprosto v pohodě. Další bych chtěla, ale manžel ne ![]()
@Anonymní píše:
Ano, beru myo inositol už rok, koenzym q10 taky nějakou dobu, k tomu delší dobu vitamín D. Dopuju se vitamíny na podporu otěhotnění kontinuálně delší dobu, včetně listovky, tak tohle jsem nezanedbalaBrala jsem i Gynex a ty hodnoty HP mám opravdu jak dvacítka. V šoku jsem jen z propadu AMH, ale stačilo by mi stejně jen jedno zdravé vajíčko
![]()
Tak to sypem podobne
. Pro me bylo zjisteni amh velky sok, ale holt v tomhle veku uz to tak byva. Starnuti je neuprosne a je to jedna z mala spravedlnosti na svete, nakonec to clovek prijme jako fakt ![]()
@Lerista píše:
Já mám ve 37 letech AMH 9. Je to vůbec normální? Dítě mám jedno ve 31 letech naprosto v pohodě. Další bych chtěla, ale manžel ne
Jak už bylo řečeno, ověřila bych si, zda nejde o PCO, vypadá to tak.. ![]()
@adelka543 No doktor se nikdy nezmínil, že bych něco takového mohla mít. I při kontrolách občas dělá UTZ. Dítě jsem počala v pohodě, nepozoruju na sobě nějaký problém. Projevuje se to vůbec nějak? ![]()
@Lerista predevsim absenci ovu a prblmy s cyklem. Ale pokud to mate v pohode, pak by napadl jen mozna jiny prepocet hodnot .. ![]()
Ahoj holky, ve 40 letech jsem měla AMH přes 3, teď o skoro 3 roky později už jen 1,7
Vím, že v tomto věku to klesá rychleji, ale stejně mě ten sešup zaskočil. Máme malé dítě a snažíme se o druhé. Jsem teď v procesu IVF, tak se bojím, zda s takovým propadem dolu se druhé dítě podaří, zda bude nějaké embryo vůbec zdravé (necháme je vyšetřit)
Hormonální profil mám úplně v pořádku, lékařka byla velmi spokojená a zdůrazňovala, že takové hodnoty se v mém věku málo vidí. Měla jste to některá taky tak a zadařilo se?