Pokus o znásilnění

Anonymní
8.10.22 15:57

Pokus o znásilnění

Omlouvám se za anonym. Stalo se to sicd už v červnu, ale furt to nějak v sobě dusím a nemůžu se přes to přenést.

Pracovali jsme na projektu do školy - já, jedna spolužačka a jeden spolužák. Několikrát jsme se sešli u sebe doma a pracovali na věcech společně, takže vůbec nic špatného. Jenže jednou jsme se dohodli, že budeme pracovat na projektu u toho spolužáka a nakonec to skončilo tak, že jsem tam byla jen já a on. No a nejdříve jsme fakt na tom projektu dělali a pak to začalo být takové jiné - respektive jsme se začali bavit o jiných věcech a pak to spadlo - z ničeho nic mě povalil na postel a začal mě líbat a osahavat a ja nevím co. Rychle jsem ho odkopla a povalila pryč a začala se sbírat a odcházet. On ještě vyskočil a běžel za mnou, že se omlouvá, ale já jsem co nejrychleji šla pryč.

Obrovský šok. Chci se zeptat - jak zkusit na toto zapomenout? :( Naštěstí ho už vídat nebudu, jelikož v posledním ročníku už skoro žádné předměty nemáme a máme jen diplomku, ale stejně se bojím, když ho třeba uvidím, jaké to bude nebo zda to mám někam nahlásit nebo co s tím - ano, šla jsem k nemu dobrovolně domu, ale fakt jsem nečekala toto :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65313
8.10.22 16:00
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Stalo se to sicd už v červnu, ale furt to nějak v sobě dusím a nemůžu se přes to přenést.

Pracovali jsme na projektu do školy - já, jedna spolužačka a jeden spolužák. Několikrát jsme se sešli u sebe doma a pracovali na věcech společně, takže vůbec nic špatného. Jenže jednou jsme se dohodli, že budeme pracovat na projektu u toho spolužáka a nakonec to skončilo tak, že jsem tam byla jen já a on. No a nejdříve jsme fakt na tom projektu dělali a pak to začalo být takové jiné - respektive jsme se začali bavit o jiných věcech a pak to spadlo - z ničeho nic mě povalil na postel a začal mě líbat a osahavat a ja nevím co. Rychle jsem ho odkopla a povalila pryč a začala se sbírat a odcházet. On ještě vyskočil a běžel za mnou, že se omlouvá, ale já jsem co nejrychleji šla pryč.

Obrovský šok. Chci se zeptat - jak zkusit na toto zapomenout? :( Naštěstí ho už vídat nebudu, jelikož v posledním ročníku už skoro žádné předměty nemáme a máme jen diplomku, ale stejně se bojím, když ho třeba uvidím, jaké to bude nebo zda to mám někam nahlásit nebo co s tím - ano, šla jsem k nemu dobrovolně domu, ale fakt jsem nečekala toto :(

tak ohlásit asi není to, když přestal poté, co jsi jasně vyjádřila ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
8.10.22 16:02

Tohle za mě teda znásilnění není. Prostě neodhadl dobře, jestli k němu máš nějaké sympatie, a dost nešikovně po tobě vyjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65313
8.10.22 16:05
@Nicole 1234 píše:
Tohle za mě teda znásilnění není. Prostě neodhadl dobře, jestli k němu máš nějaké sympatie, a dost nešikovně po tobě vyjel.

taky bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.10.22 16:06

Asi takhle, vim, ze je to blby a ze z toho jsi podle toho co pises trochu v soku, ale treba si to jen spatne vylozil a citil nejake oboustranne jiskreni mezi vami a chtel jen vyuzit sance.Ty jsi se mu vzeprela a dala najevo, ze nemas zajem a on za tebou sel a omluvil se. Pokud by jsi ho jeste potkala a doslo i na spolecnou rec, jasne bych mu dala najevo, ze nemas zajem a slo pouze o ciste studijni schuzku. Pokus o znasilneni si predstavuji jinak a bohuzel moc dobre vim o cem mluvim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
8.10.22 16:07

Oprava nadpisu: Pokusil se mne přefiknout

Znásilnění znamená že tě prostě popadne na nic se tě neptá a pokračuje to i při styku. Pokud tě líbal tak jsi asi líbala taky ne? Tak z toho tolik nedělej, ještě se ti omluvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.10.22 16:10

Obávám se, že jít na policii ti přivodí jen sekundární traumatizaci, tím že je to situace tvoje tvrzení proti jeho tvrzení, tak tam ničeho moc nedosáhneš.

Takže se potřebuješ srovnat s tím, že tě tedy napadl a ty ses ubránila.

Nejjednoduší forma je mluvit o tom s někým, kdo ti dá prostor mluvit, nebude tě odsuzovat a nebo nutit něco dělat. Postupně se s tím, srovnáš, emoce se usadí a holt to bude nepříjemná zkušenost z minulosti.

Jestli nemáš okolo sebe nikoho, s kým bys o tom chtěla mluvit - tak zkus třeba zavolat na linku důvěry probrat to tam. Nebudeš obtěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.10.22 16:12

Tady je zase ukázka bagatelizace a sekundární viktimizace.

Ne - to že někoho povalím a začnu bez souhlasu osahávat a líbat opravdu není v pohodě, je to ukázková sexuální násilí.

To že se někdo musí bránit a utíkat je celkem jasný signál. To že se pachatel omlouvá je sice pěkné, ale nic to nemění na tom, že prostě zakladatelka byla napadené.

Pro ty opravdu hloupé, kteří netuší že sex bez souhlasu je násilí je zde názorné video.

https://www.youtube.com/watch?…

Zakladatelka má velké štěstí, že jí genetika nadělila přirozenou reakci při ohrožení bojovat a tedy se mohla ubránit.

Spoustu lidí má instiktnivní reakci zmrznout a pak by ten spolužák znásilnění dokončil, protože by to bral tak, že když se nebrání a prostě ztuhlá drží, tak je všechno v pořádku.

A pak byste ji vyčítala že tam neměla chodit a měla se bránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
8.10.22 16:17

@Ou Takže, když chce chlap políbit ženskou, tak může, až po vyslovení jejího souhlasu? Jak romantické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
8.10.22 16:34
@Nicole 1234 píše:
@Ou Takže, když chce chlap políbit ženskou, tak může, až po vyslovení jejího souhlasu? Jak romantické.

ano, když chce chlap políbit ženskou, rozhodně na to nejde tak, že jí povalí na zem a u toho jí líbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
8.10.22 16:34

@Nicole 1234 ale houby jezis, je prece rozdil, kdyz te nekdo zkusi polibit a prubezne ocima overuje reakci, nez kdyz te ve vterine povali, da ti jednu ruku pod tricko a druhou do rozkroku a strci jazyk do pusy.

Mam bohuzel zkusenost s obojim a ver, ze kdyz je v druhem pripade nadrzenec opravdu odpudivy (pro tebe), navic to naprosto necekas (znas ho roky a nikdy ses ho nedotkla, ani se na nej dele nezadivala) - ver, ze to s tebou muze nepekne zamavat.

Neda se to bagatelizovat a shazovat zakladatelciny pocity. Priklanim se k tomu s nekym to probrat, sedne si to pak driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
8.10.22 16:40

Přestal, když jste vyjádřila nesouhlas, omluvil se. Tohle mi jako pokus o znásilnění nepřipadá. Ale dneska se to asi bere jinak než za mých mladých let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 16:49

Jen to chci ještě ujasnit a asi více dopodrobna popsat - on nepřestával, ani když jsem mu říkala ne a snažila se ho odstrčit, respektive mě i začal svlékat a tak a snažil se mě i umlčet (zacpat mi pusu rukou a tak), když jsem křičela, že nechci a ať toho nechá - jako pak se mi naštěstí povedlo mu dá kolenem nějak do břicha a odkopnout ho, s tím, že on se po mně pak ještě sápal, ale pak přišel jeho spolubydlící a tak se uklidnil a já jsem vyběhla ven a on jen za mnou zavolal “tak sorry, no”

Takže jen chci říct, že jsem nikoho nelíbala zpátky a snažila jsem se ho zastavit a říkala jasně, že ne, ale na to vůbec nereagoval a dokud jsem ho nekopla a nějak neshodila z postele, tak by asi nepřestal - a kdyby nepřišel jeho spolubydlící, tak asi taky nevím, ale snad by se mi podařilo utéct

• Citovat
  • Upravit
77042
8.10.22 16:54
@Anonymní píše:
Jen to chci ještě ujasnit a asi více dopodrobna popsat - on nepřestával, ani když jsem mu říkala ne a snažila se ho odstrčit, respektive mě i začal svlékat a tak a snažil se mě i umlčet (zacpat mi pusu rukou a tak), když jsem křičela, že nechci a ať toho nechá - jako pak se mi naštěstí povedlo mu dá kolenem nějak do břicha a odkopnout ho, s tím, že on se po mně pak ještě sápal, ale pak přišel jeho spolubydlící a tak se uklidnil a já jsem vyběhla ven a on jen za mnou zavolal “tak sorry, no”Takže jen chci říct, že jsem nikoho nelíbala zpátky a snažila jsem se ho zastavit a říkala jasně, že ne, ale na to vůbec nereagoval a dokud jsem ho nekopla a nějak neshodila z postele, tak by asi nepřestal - a kdyby nepřišel jeho spolubydlící, tak asi taky nevím, ale snad by se mi podařilo utéct

aha, takže když ti nikdo nepřitakal, že to bylo znásilnění, tak dáváš druhou, úplně jinou verzi případu - aha, hodně věrohodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
8.10.22 16:56
@Anonymní píše:
Jen to chci ještě ujasnit a asi více dopodrobna popsat - on nepřestával, ani když jsem mu říkala ne a snažila se ho odstrčit, respektive mě i začal svlékat a tak a snažil se mě i umlčet (zacpat mi pusu rukou a tak), když jsem křičela, že nechci a ať toho nechá - jako pak se mi naštěstí povedlo mu dá kolenem nějak do břicha a odkopnout ho, s tím, že on se po mně pak ještě sápal, ale pak přišel jeho spolubydlící a tak se uklidnil a já jsem vyběhla ven a on jen za mnou zavolal “tak sorry, no”Takže jen chci říct, že jsem nikoho nelíbala zpátky a snažila jsem se ho zastavit a říkala jasně, že ne, ale na to vůbec nereagoval a dokud jsem ho nekopla a nějak neshodila z postele, tak by asi nepřestal - a kdyby nepřišel jeho spolubydlící, tak asi taky nevím, ale snad by se mi podařilo utéct

No ale když to takto nenapíšete hned, co chcete slyšet za rady. Teď to vypadá, že si vymýšlíte, to je těžké no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová