Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
koupila jsem pro dceru polštář ze 100% merino ovčí vlny. Ale teda strašně smrdí
. Dcera se ráno vzbudí a smrdí ji vlásky i pyžamo chlívem. Nevím jestli je to normální pach,
, zkoušela jsem ho vyvětrat celý den byl venku, ale nepomohlo. ![]()
Kupovala jsem na webu jakovpeřince.
Mne to treba voni, mam tu vuni ovcich veci desne rada
Casem by to melo vycichnout, pripadne se podivej, jestli se da vyprat - ale jenom ve specialnim pripravku s lanolinem.
Jo, někomu to smrdí, někomu voní, mně to třeba hodně voní. Ale strašně mě to kouše a je to pro mě nesnesitelné, abych to měla na pokožce, uškrábala bych se. Zkuste vyprat a dát na to potah z látky s vyšší gramáží.
@Catalina123 píše: Více
přesně, chudák dítě, hrozně to kouše,
moje matka to pořídila v době, kdy jsem měla jeden rok, deky, polštáře, i prostěradla z merino vlny, dávno je to všechno na skládce, nedalo se to používat, ale kočky na tom spaly rády
To asi cítíš lanolin. To nevyvětráš, to maximálně časem trochu vyčichne. Nikdy jsem teda nezažila, že by mi od něčeho z merino vlny cokoliv načichlo, nebo že bych to cítila na větší vzdálenost než pár cm. Zkusila bych to vrátit nebo reklamovat, možná je chyba někde u výrobce, ale zas tak tomu nerozumím.
Jestli to vypereš jako normální peřinu, tak to zničíš. Nevím, jak peřina nebo polštář, ale merino oblečení se pere ručně speciálním prostředkem na vlnu a pak se to stejně ještě máčí v lanolinové kúře. A kdo ví, jak je to se sušením, jestli to smí na sluníčko.
@stinga píše: Více
Já měla jen deku, ale stejně skončila u psa v boudě, ten za to byl rád, nikdo to nakonec nechtěl, nás to kousalo všechny. Ale jsou i lidi, kteří to snesou. Osobně znám teda jen jednoho, ten merino snese, ale jen na trupu, ne na nohách, kupuje si trika.
Ono hodne zalezi na tom, jak je ta merino vlna zpracovana. Bezne nosim merino trika, merino ponozky, mam i merino leginy a mikiny a je to v pohode, ale pak mam jednu obri deku a hrube pleteny svetr, a oboji kouse. Pokud je ten merino polstar treba vlnou jenom vycpany, nebo ma potah z jemne tkaneho merina, tak kousat vubec nemusi.
Mne to bohuzial smrdi, pride mi ze ta vlna kouse a strasne saje vodu/pot, zle schne… Za mna to teda nieje dobry material, ale kazdy si vybera podla seba…
Ja mam vankus aj perinu plnenu perim ktore driapala moja babka a plne chapem ze vela ludi na perie strasne nadava, ale mne to tak vyhovuje, aj spacak mam paperovy.
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více
tak když smrdí, tak je to chudák dítě