Polštář z ovčí vlny - zapáchající

5.4.26 20:22

Polštář z ovčí vlny

Ahoj,
koupila jsem pro dceru polštář ze 100% merino ovčí vlny. Ale teda strašně smrdí 8o. Dcera se ráno vzbudí a smrdí ji vlásky i pyžamo chlívem. Nevím jestli je to normální pach, :roll:, zkoušela jsem ho vyvětrat celý den byl venku, ale nepomohlo. :roll:
Kupovala jsem na webu jakovpeřince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5245
5.4.26 21:23

Mne to treba voni, mam tu vuni ovcich veci desne rada :nevim: Casem by to melo vycichnout, pripadne se podivej, jestli se da vyprat - ale jenom ve specialnim pripravku s lanolinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.4.26 21:57

Jo, někomu to smrdí, někomu voní, mně to třeba hodně voní. Ale strašně mě to kouše a je to pro mě nesnesitelné, abych to měla na pokožce, uškrábala bych se. Zkuste vyprat a dát na to potah z látky s vyšší gramáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
5.4.26 23:01
@Catalina123 píše: Více

přesně, chudák dítě, hrozně to kouše,
moje matka to pořídila v době, kdy jsem měla jeden rok, deky, polštáře, i prostěradla z merino vlny, dávno je to všechno na skládce, nedalo se to používat, ale kočky na tom spaly rády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
5.4.26 23:14

To asi cítíš lanolin. To nevyvětráš, to maximálně časem trochu vyčichne. Nikdy jsem teda nezažila, že by mi od něčeho z merino vlny cokoliv načichlo, nebo že bych to cítila na větší vzdálenost než pár cm. Zkusila bych to vrátit nebo reklamovat, možná je chyba někde u výrobce, ale zas tak tomu nerozumím.

Jestli to vypereš jako normální peřinu, tak to zničíš. Nevím, jak peřina nebo polštář, ale merino oblečení se pere ručně speciálním prostředkem na vlnu a pak se to stejně ještě máčí v lanolinové kúře. A kdo ví, jak je to se sušením, jestli to smí na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.4.26 23:17
@stinga píše: Více

Já měla jen deku, ale stejně skončila u psa v boudě, ten za to byl rád, nikdo to nakonec nechtěl, nás to kousalo všechny. Ale jsou i lidi, kteří to snesou. Osobně znám teda jen jednoho, ten merino snese, ale jen na trupu, ne na nohách, kupuje si trika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
5.4.26 23:23
@Catalina123 píše: Více

tak aspoň že ta zvířata to ocenila :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
6.4.26 01:21

Ono hodne zalezi na tom, jak je ta merino vlna zpracovana. Bezne nosim merino trika, merino ponozky, mam i merino leginy a mikiny a je to v pohode, ale pak mam jednu obri deku a hrube pleteny svetr, a oboji kouse. Pokud je ten merino polstar treba vlnou jenom vycpany, nebo ma potah z jemne tkaneho merina, tak kousat vubec nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.26 07:43

@Catalina123 potah tam samozřejmě mám bavlněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.26 07:44

@stinga proč chudák dítě? :mrgreen: má tam povlak z bavlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.4.26 12:17

Mne to bohuzial smrdi, pride mi ze ta vlna kouse a strasne saje vodu/pot, zle schne… Za mna to teda nieje dobry material, ale kazdy si vybera podla seba…

Ja mam vankus aj perinu plnenu perim ktore driapala moja babka a plne chapem ze vela ludi na perie strasne nadava, ale mne to tak vyhovuje, aj spacak mam paperovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
8.4.26 17:35
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

tak když smrdí, tak je to chudák dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...