Pomáhá vám manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.5.14 08:29
@Anonymní píše:
@tiffany Chodí jsem známí a rodina a nemusí vědět co se u nás před oslavou děje.
Asi jsem se na to malování měla vykašlat to máte pravdu půjdu víc do sebe-no chtěla jsem to mít pěkný a mám.Tenhle příspěvěk ode mě není někdo tu chce asi rozpoutat válku tak píše za mě.
@tiffany myslím že do toho ti nic není.

mám dojem, že Tiffany reagovala na druhou anonymní, nikoliv na Tebe ;)
a s tim malováním, příště prostě počkej. Klukovi je šumák, jestli bude vymalováno - můj by to nejspíš ani nepoznal :lol: ten se těší na oslavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 08:31

@martina.se když máme něco společně dělat tak ne, snad má mít každý nějakou zodpovědnost a soudnost.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.5.14 08:32
@Anonymní píše:
@martina.se když máme něco společně dělat tak ne, snad má mít každý nějakou zodpovědnost a soudnost.

a každý se taky může seknout. Netřeba hned hysterčit. Dá se to vyřešit i jinak :nevim: na malování se svět nezboří - asi jsem jiná, ovšem mám zcela jiné priority..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.5.14 08:33
@Anonymní píše:
Nejde o to že jsem si to vymalovala sama, bydlíme na vesnici a jsem zvyklá dělat spoustu věcí jde o to že slíbyl že mi pomůže a pak se zdekuje, říct rovnou že to dělat nebude tak to vezmu a je klid ale šel raději za kámošem a dal mu jasně přednost, mohl si vzít aspoň děti a večer nebyl byli 3 odpoledne když jsem začínala.

To si právě nejsem jistá, jestli by byl klid, kdyby ti řekl, že malovat nechce. Nějaký důvod k tomu asi musí mít, když místo toho, aby ti na rovinu řekl, že si myslí, že malovat těsně před oslavou je kravina, ti to raději slíbí a pak uteče. To ale musíš vědět ty, jak to u vás doma funguje. Může se obávat tvé reakce, nebo prostě jen není schopný říct tvůj názor. Je to všechno o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 08:34

@martina.se nedělala jsem to kvůli synovi ale pro svůj pocit že mám v baráku čisto a uklizeno a bylo to už potřeba-fakt to nemá syn jako dárek k narozkám.

• Citovat
  • Upravit
13073
22.5.14 08:34
@Anonymní píše:

to záleží jak to máte doma. My si taky plánujeme úkoly, které se musí provést. Ale když se objeví zábavnější program, tak to přeložíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
22.5.14 08:35

A on byl včera i v práci? Nebo měl den volna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.14 08:35
@Anonymní píše:
@martina.se nedělala jsem to kvůli synovi ale pro svůj pocit že mám v baráku čisto a uklizeno a bylo to už potřeba-fakt to nemá syn jako dárek k narozkám.

však právě - dělalas to kvůli svému pocitu. Muselo to být tak narychlo před oslavou? odpověz si sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 08:38

@tiffany On malování krajně nesnáší to vím dobře proto jsem se ho na účast jasně ptala s tím že mu pomůžu, jen se mi s pupkem nechtělo líčkovat po židli nahoru a dolu-no to je už jedno koukám že většina je pro manžela takže jsem husička a je to-nějak to skousnu už jsem přežila horší věci-hlavně aby si to kluk užil to je pro mě důležitý.

• Citovat
  • Upravit
3372
22.5.14 08:41

Ahojky děvčata :) Já s přítelem jsme spolu 9 let a máme spolu jednu 7-letou slečnu a sourozence na cestě :srdce:
Přítel pracuje a já jsem z důvodu rizikového pracoviště na neschopence.
Předtím, než jsme byli v druhém očekávání jsem chodila do práce i já, přítel má denní pracovní směnu jenom přes týden 8 hod. a já měla krátký a dlouhý týden 12 hodin. Měli jsme mezi sebou dohodu, pokud budu mít volno já, budu mít na starosti dceru a domácnost, ale pokud budu v práci, tak bude mít na starosti dceru a domácnost zase přítel. (samozřejmě žehlení, praní, bylo vždy na mě).
Jednou měsíčně jsem chodila do práce o víkendu vypomáhat i na noční (firemní akce). Takže jsem doma byla třeba ve 4hod. ráno a vstávala kolem oběda.
Ale s partnerem jsme tak byli také vždy dohodnuti, že mě s malou nechají spát a když jsem vstala, tak oběd byl již uvařený (kolikrát jsem se ale probudila třeba v 9hod. a šla příteli s obědem pomoct).
Prostě chci jen říci, že se vždycky s partnerem dohodneme, jsme přece na jedné lodi a když jeden přestane fungovat, tak se můžeme začít potápět (tak to vždycky partnerovi vysvětlím a funguje to) :lol:
Samozřejmě taky to není u nás vždycky jen růžové a i my jsme lidi a i my máme své chyby, v podobě, že partner si občas také sedne k počítači a hraje si hry, ale já ho nechám, protože já také si sednu k počítači a jsem třeba tady.
Nechám ho také občas hrát, protože vím, že měl náročný den v práci, kdy po něm spousta lidí něco potřebovala a jednou mi vysvětloval, že se u tohohle odreaguje a nemám proti tomu také nic, protože když vidí, že začnu létat s večerním koupáním, s úkoly malé do školy, tak automaticky vyskočí a začne mi pomáhat.

A s tím malováním, já vím, přesně, že bych svého také násilím do toho nenatlačila. Vím, že by mi to slíbil, ale také bych chápala, že by se nechtěl stresovat, teď hned do dvou hodin to chci mít hotové.
S tím bych u svého přítele nepochodila, přítel, slíbí, chvíli mu to trvá, ale nakonec to udělá. On by mi řekl, však přece nehoří a pokud to není nutné dnes, tak to můžu udělat i zítra.
V tomhle přístupu mě trochu zklidnil, protože já jsem také taková, že co si usmyslím, tak chci mít hned a nezajímá mě co ten druhý.
Vše má svůj čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.5.14 08:45
@Anonymní píše:
@tiffany On malování krajně nesnáší to vím dobře proto jsem se ho na účast jasně ptala s tím že mu pomůžu, jen se mi s pupkem nechtělo líčkovat po židli nahoru a dolu-no to je už jedno koukám že většina je pro manžela takže jsem husička a je to-nějak to skousnu už jsem přežila horší věci-hlavně aby si to kluk užil to je pro mě důležitý.

No tak nemusíš se hned urážet. Aby bylo jasné, tak já tedy nejsem „pro manžela“. Podle mě na tom máte svůj podíl viny oba. Ty proto, že si vymýšlíš takové úkoly před oslavou a on proto, že ti není schopný říct „ne“ a pak uteče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
22.5.14 08:47

Mě by se také nelíbilo, kdyby mě partner do něčeho tlačil, i když bych mu to slíbila, prostě všechno to musí do sebe pasovat a vzájemným stresem bychom si moc nepomáhali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
22.5.14 08:48
@tiffany píše:
No tak nemusíš se hned urážet. Aby bylo jasné, tak já tedy nejsem „pro manžela“. Podle mě na tom máte svůj podíl viny oba. Ty proto, že si vymýšlíš takové úkoly před oslavou a on proto, že ti není schopný říct „ne“ a pak uteče. :think:

tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.5.14 08:48

Vlastně jsi to tu už taky předvedla… Já píšu jiné anonymní a ty mě hned „seřveš“, že mi do toho nic není, takže bys se měla zamyslet nad tím, jak jsi schopná respektovat a přijímat názory, které se ti „nehodí“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 08:55

@tiffany to že ti do toho nic není jsem psala, já druhá anonymní.
Ovšem že to někdo nazve že chce rozpoutat válku, tak to je trošku moc. :D omlouvám se že jsem nehodila dolů aspoň iniciálu, abych se odlišila od zakladatelky. zapomněla jsem.
An. B.
Nicméně si fakt myslím že tyhle věci by se měly řešit mezi nimi dvěma, roli v tom hrají hormony..cokoliv dělat večer je blbost..a chápu že chlap aby měl pokoj ženě odsouhlasí co si vymyslí, ale pokud se pak na to vrhne v blbou dobu, tak se radši zdekuje. Měl to říct dřív, nebo prostě to probrat předtím než se začalo. Jistě by se našla lepší doba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky