Pomáhá vám někdo s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
22.12.16 10:32
@vonajebohyne píše:
Hlidat nekomu deti neni povinnost, to za prve.
A za druhe, tohle je prave ten duvod, proc mam deti s velkym vekovym rozdilem a pohoda.
Uprimne, tri deti rok po sobe, co jsi cekala? Lazne?
Ty to nezvladas a byla to tva volba, ne tvych tchanovcu nebo svagrovych.Příspěvek upraven 22.12.16 v 10:20

Tak jsi @Therushka poučila ale jak to máš ty nenapsala (a na to se zakl. ptala). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.16 10:33
@Kriss Tina píše:
@Moise no dobře, ale stejně, to jako po císaři nemůže ani vstát v noci na kojení? a Kterej další chlap bude doma 6 tejdnů kůli tomu že má ženská císaře? většina to musí zvládnout sama :nevim:

Ano většina musí. A pak jsou tady ti, kteří prostě nemusí a kde manžel chce pomoct. Copak ženská musí být nutně sedřená, ale hrdá, že to zvládla sama? 8o
Mě to naopak teda od toho manžela přijde hezké, že se stará a ženu v tom nenechá :nevim: Když to takhle mají, oběma to vyhovuje, tak kde je problém. V tom, že jiné tuhle možnost nemají? :nevim:
Bylas někdy na velké břišní operaci? Hrozná sranda třeba týden po zvládnout dvouleťáka a čerstvé mimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
22.12.16 10:33

@Therushka

ano, to máš pravdu - my jsme s manželem taky byli bezva dvojka, když děti byli malé nebo když jsem byla na mateřských…to ano. Druhý kluk se narodil k 10. výročí svatby. Ale bohužel - teď s odstupem času vidím - že tím, jak jsme na všechno byli stále JENOM dva a v podstatě nikdo jiný a na sebe navzájem čas žádný, tak teď po těch letech nějak nemůžeme najít něco, na co bychom mohli navázat…a je to prostě těžký, no…to, co ty píšeš, že jsem si myslela taky. Po xy-letech píšu zkušenost jinou. Nikdy nevíš, co bude za rok, natož za 10 let…

Taky jsem se z ničeho nehroutila, udělala jsem si vše, jak jsem chtěla nebo potřebovala a nikdo mi do toho nekecal - to byla výhoda, že jsme žádné hlídání neměli (myslím přes noc, na víkendy, na prázdniny „k babičce“ apod.)..nevýhody to mělo zase svoje a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.16 10:34
@Mango_Lassi píše:
Proč pořád koukáte, jak to má sousedka nebo kamarádka? Jsou lidé, kteří si pořídí několik chův pro jedno dítě. No a co jako? Každý si to zařídí, jak umí. Když to nezvládáte, neznamená to chybu jiných

taky nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
22.12.16 10:34
@Kriss Tina píše:
@Moise no dobře, ale stejně, to jako po císaři nemůže ani vstát v noci na kojení? a Kterej další chlap bude doma 6 tejdnů kůli tomu že má ženská císaře? většina to musí zvládnout sama :nevim:

A co to má dokazovat? Já třeba taky vždy chodím k dětskému s partnerem. Prostě si zařídí Home office, protože může. Taky se hodně stará a pomáhá.
Císaře jsem neměla, ale dost možná by byl taky doma dlouho. No a? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6388
22.12.16 10:35

Já mám 1 a většinou mi někdo pomůže, když potřebuji..nevím jak to bude s miminkem :think: Já bych tři mrnouse nedala a proto je nemám :mrgreen: Klobouk dolů..Je normální, že jsi k. o.Každý nemá štěstí jako kamarádka a taky je to o tom, jak si to umíš zařídit. Manžela si naučila dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
@Ronja píše:
Manžel už je prý na OČR 6 týdnů. To tedy skutečně není třeba, mám za sebou 3 sekce, první dvě po dvojčatech, to byl manžel doma vždy 2 týdny, potřetí byl doma jen těch 5 dní, co jsem byla v porodnici. Pokud kamarádka nemá pooperační komplikace (např. špatné hojení jizvy, kvůli kterému se nesmí fyzicky namáhat), tak je těch 6 týdnů na OČR fakt luxus. Pokud ale vím, tak OČR se platí 9 dní, takže manžel je doma zadarmo. Tak mě spíš překvapuje, že si to můžou dovolit finančně.

Ale to je jejich věc, ne? :nevim: Tak zřejmě si to dovolit můžou, tak to takhle mají. Zakladatelka ani nemusí znát skutečný důvod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
@Fofrník píše:
Tak jsi @Therushka poučila ale jak to máš ty nenapsala (a na to se zakl. ptala). ;)

Nemam hlidani a deti mam od sebe v takovem vekovem rozdilu, abych na diskuzich nemusela brecet, ze padam na usta a resit, ze kamaradka je lina, kdyz je s ni manzel doma cele sestinedeli.
Znam sve sily a ridim se dle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.12.16 10:39

Jaké sis to udělala, takové to máš, někomu to takhle vyhovuje, někomu ne. Já hlídám synovce každou chvíli a jsme za to s manželem rádi, brácha se ženou si odpočinou, zařídí, co potřebují, někam si vyrazí. Stejně tak si hlídají přátelé v mém okolí děti, já vodila kamarádce dítě do školky a ze školky každý den :nevim: Rodiče se o hlídání vnoučat přetahují, i když ještě všichni pracují, jsou s nimi ale rádi, na druhou stranu je tady všichni mají blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
22.12.16 10:40

@Therushka Nečetla jsem celou diskuzi… Ale toho dvouleťáka taky můžeš dávat do soukromé školky na nějaké dny v týdnu. Máš to hodně náročné :hug: ale hlídání ostatních dětí nikomu nezávidím…nám hlídá občas tchýně a i přes noc taky cca od 2.let, ale malá už je ve školce, tak už tak často nehlídá. Už má 3,5roku. V únoru se mi narodí dvojčátka, tak to pak bude taky šrumec :dance: Tobě se má miminko narodit kdy? a ještě dost hraje roli i věk maminky… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy

Nikdo nehlida a netankuje me to, na hubu uz nepadam…a uprimne jsem na ne tak fixovana, ze bych byla hodne nesva kdyby je mel nekdo hlidat. prcky mam s dvouletym rozdilem a to kafickovani a tlachani mi vubec nechybi. spis na co se tesim, tak na dovolenou jen s manzelem. to jo, to dam vyjimecne hlidat a rada :mrgreen: ale to az budou o dost samostatnejsi a vetsi :think:

• Citovat
  • Upravit
4263
@Moise píše:
nerada rýpu,,ale s tímhle musím nic jiného než souhlasit. Když si pořizuju děti, tak koukám na to, abych se o ně dokázala postarat sama… to že mi někdo pohlídá, to je jen hezký bonus navíc, ale nemůžu s tím počítat.

Máš sice pravdu ale… Nejde o to, že bychom to nezvládli (nikdo nám nikdy nehlídal) ale spíš o to, že moje děti nikdy nezažijou to, na co rád (moc rád) vzpomínám. Procházky s babi, prázdniny u dědy atd. To je to co mě mrzí - nezájem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.12.16 10:42
@Ronja píše:
Manžel už je prý na OČR 6 týdnů. To tedy skutečně není třeba, mám za sebou 3 sekce, první dvě po dvojčatech, to byl manžel doma vždy 2 týdny, potřetí byl doma jen těch 5 dní, co jsem byla v porodnici. Pokud kamarádka nemá pooperační komplikace (např. špatné hojení jizvy, kvůli kterému se nesmí fyzicky namáhat), tak je těch 6 týdnů na OČR fakt luxus. Pokud ale vím, tak OČR se platí 9 dní, takže manžel je doma zadarmo. Tak mě spíš překvapuje, že si to můžou dovolit finančně.

A není to jejich věc? Odstavec o ničem, to ti tak leží v žaludku, že nějaký chlap je ochotný být doma 6 týdnů, aby své ženě pomohl a to klidně zadarmo? :roll: Uklidním tě, že můj muž už má po mém porodu v diáři skoro dva měsíce volna, u nás je to teda kvůli dost specifické situaci, ale do toho nikomu nic není, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
22.12.16 10:42

Tak jako já to nikomu neberu, když tu možnost má a vyhovujej jí nic nedělat tak prosim, já řikam svuj pohled na věc, osobně bych radši poslala chlapa do práce at vydělává, a s dětma se poprala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
22.12.16 10:43

Mam 3 deti (4,5roku, 2toky, 7mesicu) a nikdy mi nepomahal nikdo (ani manzel ). Rodina daleko, vsude jezdim s detmi sama, i vlakem. Na starost velky byt a zahrada a po Vanocich jeste pribyde dalsi ctyrnohy clen ;)
Trochu mi to i vyhovuje, zvykla jsem si delat kolem deti vsechno sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí