Pomáhá vám někdo s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
22.12.16 11:02

Naštěstí mám obě babičky i dědy hlídací, když má moje teta volno, tak také ráda pohlídá, nebo moje skoro švagrová. děti většinou o víkendu nebo i přes týden přespávají u babiček. Takže já si nemůžu absolutně stěžovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.16 11:03
@vonajebohyne píše:
To nerozporuji, kontakt s prarodici je dulezity a prinosny.
Myslim, ze zde spis popudila poznamka o bezdetnych svagrovych, ktere nepomohou. Ona je to totiz opravdu jen dobra vule, ne narokova pomoc. Stejne jako neodsuzuji nekoho, kdo ma deti vice, nez je prumer jako socku, tak neodsuzuji zenu jako lemru linou, kdyz si jeji muz zaridi volno na cele sestinedeli.Příspěvek upraven 22.12.16 v 10:59

Tak to jsme na stejné lodi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.16 11:03
@Ronja píše:
Hele to každopádně, ono to vyznělo, jako že to odsuzuju stylem „já jsem to neměla, tak nevím, proč by to měl mít někdo jiný“, ale tak to není myšlený. Je to luxus, ale když si to můžou dovolit, tak je to super - obecně mi spíš přijde, že spousta chlapů je s dětma hodně málo, tak je prima každý den, kdy táta do práce nemusí a je s dítětem.

JJ, taky mi to tak přijde. Co tu hodně čtu, otec pracovně zaneprázdněn, aby uživil rodinu a chodí domů z práce večer, s dítětem se sotva pozdraví mezi dveřma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
22.12.16 11:05

@Fofrník a to já zas teda jo. Když mám kámošku, které 100% věřím, chová se k dětem stejně, jako se k nim chováme my, a bere si dvouletý dvojčata jednou za týden na 2 hodiny k sobě domů, kde se jim věnuje, hraje si s nimi a vyrábí s nimi nevím co, tak za to ráda ty dvě stovky vysolím. Ona si přilepší finančně, což potřebuje, my si doma s menším počtem dětí trochu oddechnem, případně vyřídíme nákup nebo úřady, a holky mají individuální péči, které se jim doma tak často nedostává. Já tomu říkám win-win, ale je to holka, kterou dobře znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.16 11:07
@Kriss Tina píše:
@Fofrník no to jedině :) muj chlap by si teda noční vstávání a podobně moc neužil, ale on neni na ty malý děti stavěný, to až ted když sou malýmu skoro 2 si s nim dokáže pohrát a trochu obstarat :D

No po pár probdělích nocích jsem bral obývák s povděkem. Ale zase jsem se druhý den statečně vrátil. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
22.12.16 11:11

Necetla jsem vsechny prispevky. Ja tu moznost hlidani mam, ale nevyuzivam. Porizovali jsme si deti abychom se postarali my, ne ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
22.12.16 11:12

@Kassy Ahoj, děkuju, je to tak, máš samozřejmě pravdu, pamatuji si, jak babička (byla z deseti dětí) vždycky vypravovala, jak se každá den sešly všechny tety, sestřenky, všechny děti si hrály spolu a ony (dospělé) dělaly domácí práce.

K tomu zbytku musím říct, že je mi blbé „vnucovat“ naše děti příbuzným a přímo si o hlídání říkat. Přeci jen, oni mají svůj život, není to jejich povinnost… Několikrát jsme je o hlídání požádali, někdy to klaplo, někdy ne, říkali jsme, že bychom to ocenili, ale mrzí mě, že z toho nebylo něco dalšího - třeba, že by zavolali, zeptali se, jak se máme, nějaká aktivita i z druhé strany, něco, na čem bych mohla stavět. Asi je to taková moje hrdost, nebo co, ale prostě je mi trapné chtít po někom pořád pomoc, když se sám NIKDY nenabídne. Příjde mi škoda, když jsou rodiny takhle nesoudržné, nevnímají problémy svých členů. Budu se snažit vychovat naše děti tak, aby se k sobě chovali lépe a pokud by se chovali stejně, jako manželova rodina, tak bych to považovala za svoje výchovné selhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.12.16 11:12
@Ronja píše:
@Therushka koukám na tu diskuzi a musím se smát, prostě ženy, které mají více dětí, se nesmí postesknout ani otevřeně říct, že jsou unavené, protože jim hned někdo předhodí že SI TEDA TY DĚTI NEMĚLY POŘIZOVAT!!! :lol: :lol: Klid! Tři děti po sobě jsou náročný, ale je to jen pár let, kdy trvá největší zápřah.

:palec:
Fakt není nutné se do autorky tak obouvat. Nějak jsem si nevšimla v jejím úvodním příspěvku, že by pukala závistí nebo zlostí kvůli tomu, že jí nikdo nechce nebo nemůže pomoct.
Holka si prostě posteskla a já nevidím důvod, proč by si neměla ulevit. Navíc jsou Vánoce na krku, možná toho má dost i tak. Asi jako většina ženských v republice.

Já osobně jsem taky hlídání neměla žádné, děti jsem teda neměla tak blízko, ale i tak život na malé vesničce bez auta a neustálé absence manželovy pomoci - taky jsem byla někdy „na mašli“. Všude s dětma, všude busem nebo vlakem. Někdy se třeba „zadařilo“ a ujel nám autobus domů a s malýma dětma čekat na další autobus třeba hodinu a půl bylo fakt super :roll:.
Zvládla jsem to, musela jsem. A ano, i já si občas posteskla, že toho mám plné kecky a že toužím po jednom dni bez dětí.
Do toho barák, zvířata. Takže denně lítání kolem zvířat. Ano, jsem někdy unavená. Ano a dovolím si občas postesknout, že už nemám sílu.

Navíc třeba teď, i když jsou děti větší, tak nemám dovolenou. Nevím už pět let, co to je mít dovolenou v tom pravém slova smyslu. Nebo vlastně nechodit do práce by stačilo. Tu vybírám pouze na nemoci dětí anebo na obcházení lékařů s nimi (alergo, oční, zubní, praktický) - no, nasbírá se to a autem bych to měla všechno rychleji a pohodlněji. Takhle třeba procestujeme půl dne. Ano, dovolím si občas postesknout, že bych chtěla auto. No, nemáme na dvě auta. Musím to zvládat autobusy.
A co? Neměla jsem si děti taky pořizovat když mě občas ubíjí únava z toho všeho?

Holky, nebuďte tak jedovaté některé, nesluší vám to :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
22.12.16 11:16
@Fofrník píše:
Tak jsi @Therushka poučila ale jak to máš ty nenapsala (a na to se zakl. ptala). ;)

Děkuju, ale neřeš to, taky neřeším, rypny se najdou všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
22.12.16 11:19

Mám deti rok od sebe, mladší ma 7 měsíců, starší 19 měsíců a taky se staráme sami. Často jsem s dětmi doma sama i přes noc, chlap dělá 24 hodinové směny, a nemám s tim problém. Ikdyž je pravda, ze skoro každý víkend nam moje mamka jednoho hlídá přes odpoledne, párkrát i starsiho přes noc. Tchanovci bydlí 300 km od nás, ale když přijedeme nemají problém si oba vzít na hlídání, klidně je i uspat. K doktorum ale taky jezdim s obouma, po úřadech to same. V těhotenství jsem také pomoc nemela. Je to náročné, ale starám se rada a pomoc nepotřebuju. Je to muj boj, doslova :lol: nedokážu si vůbec představit, zavolat si kdykoliv se mi nechce hlídat vlastní deti kvůli únavě, odložit je a v klidu se válet. Uz z tech par hodin o vikendu mám špatné svědomí, ze naše otravuju a to hlídat vazne chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.16 11:20
@Ronja píše:
@Fofrník a to já zas teda jo. Když mám kámošku, které 100% věřím, chová se k dětem stejně, jako se k nim chováme my, a bere si dvouletý dvojčata jednou za týden na 2 hodiny k sobě domů, kde se jim věnuje, hraje si s nimi a vyrábí s nimi nevím co, tak za to ráda ty dvě stovky vysolím. Ona si přilepší finančně, což potřebuje, my si doma s menším počtem dětí trochu oddechnem, případně vyřídíme nákup nebo úřady, a holky mají individuální péči, které se jim doma tak často nedostává. Já tomu říkám win-win, ale je to holka, kterou dobře znám.

Tak jestli nám zůstanou doma dvoje nebo troje dvojčata v tom už moc velký rozdíl nevidím. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
22.12.16 11:21

Já mám jen jedno dítě, když jsem byla na mateřské, pohlídali občas moji rodiče, abych si mohla nakoupit, dojít k lékaři, jinak se střídáme s manželem, na mateřské jsem stíhala chodit i na angličtinu, na kafe s kámoškou, ke kadeřnici, na kosmetiku… I teď občas mám nebo tchyně hlídá, třeba o prázdninách, když je nemocná, ale dceru tam k nim musíme odvézt.
Ostatní příbuzní, natož sousedé nehlídají, nikdy nikdo mi dceru nevyzvedl ani ze školy, ani neodvedl na kroužek, ale nevadí mi to, stíháme to krásně, je to jen jedno dítě.
Tobě bych radila, abys nečekala, že ti někdo zavolá a nabídne pomoc. Prostě si o ní řekni, když jí potřebuješ. Třeba příbuzní ani nevědí, že bys jí potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
22.12.16 11:22
@Kassy píše:
Podle mě špatně a naše kultura na to dojede, pokud si to včas neuvědomí a nezmění směr. Kultury, které ještě umí táhnout za jeden provaz, nás převálcují. Ale to by bylo na jinou diskusi.

No ale v těch jiných kulturách a dřívějších dobách to bylo jinak nastavené-zenske az na výjimky napracovaly, byly v domácnosti. Dnes se tezko sejde pul příbuzenstva, kdyz tety, babicky chodi do prace atd.To nejde porovnávat. A vubec, ja bych moc nadsena nebyla mit doma denne za zadkem segru, mamku, tchýni. Mam rada svůj klid, režim, pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
22.12.16 11:23
@xjuklickova píše:
Necetla jsem vsechny prispevky. Ja tu moznost hlidani mam, ale nevyuzivam. Porizovali jsme si deti abychom se postarali my, ne ostatní

Jenže tady nejde o to že by si pořizovali děti s úmyslem že se jim o ně bude někdo starat ne? Co je špatného na tom že babička, kamarádka atd občas pohlídá? Oni děti potřebují kontakt i s jinými lidmi než jen s rodiči. Takže ty děti nikomu nedáš ani na chvilku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.16 11:23
@Taao píše:
@Moise Jsem se špatně vyjádřila. Lidé tak žijí stále. Myslela jsem primitivní kmeny v Africe, Asii, ale i v Laponsku, na Sibiri u Evenku, Něncu. Žiji tak proto, protože by jinak neprezili. A jak uz zminovala dama prede mnou, tak se u nas zilo do druhe svetove valky. Jen my na západě zavádíme různé novoty a myslíme si, jak děláme dobre. Ne, je to špatně. Každý si hraje na vlastním písku a místo aby ženy byly solidární, tak se ještě osocuji. A kdyby byla třetí světová válka, už vidím, jak by ženy, které jsou odkázany pouze na sebe prezili. Ne, přežili by ty ženy s dětmi, které by měli pomoc širokého okolí. U druhé a první světové valky se dělo to samé.

No však jo, jasně že žijou.
To že na západě se zavádějí novoty neznamená, že je musíš přijmout i ty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí