Pomáhá vám někdo s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
22.12.16 12:16

Já mám zatím jenom devítiměsíční holčičku. S manželem si navzájem pomáháme, pokud potřebuju něco zařídit, jdu běhat, nebo tak, je s ní on. To nepovažuji za „pomoc“ s dítětem, ale za samozřejmost, přece jde i o jeho dítě. Manžel se do péče zapojuje hodně, protože chce, ne že bych ho nutila, zkrátka chce trávit čas se svojí dcerou. Když jsem rodila, byl první cca dva měsíce z 80% doma, protože prostě chtěl být s námi, dítě se člověku nenarodí každý den. Samozřejmě ne každý má tu možnost, ale každopádně mi to nepřipadá jako něco kvůli čemu zakládat udivenou diskuzi. :mrgreen:
Jinak máme chůvu. Nemáme k dispozici ani jednu babičku (tedy manželovi rodiče jsou naživu, ale bydlí dost daleko a upřímně ani muž by jim malinké dítě nesvěřil), a někdy prostě hlídání potřebujeme. Hledali jsme dlouho a byl to docela boj, ale konečně jsme našli paní, která je fakt skvělá. A ne, nevyužívám ji na to, abych chodila po kafíčkách, nebo proto, že bych nebyla schopná zvládnout jedno dítě. :) Ale občas musím do práce (většinou může malá se mnou, ale na schůzky ji brát nebudu), a někdy jdeme večer s manželem ven, tak je s malou tři čtyři hodinky ona. Upřímně si nemyslím, že by jí pár hodin za měsíc nějak ublížilo, z chůvou je ráda, pohrají si, a pro náš vztah s mužem to dělá fakt hodně. Kdybych viděla, že při tom malá nějak strádá, zařídila bych se jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.12.16 12:42

@Therushka Mě třeba připadá tvoje kamarádka divná, nechápu tu potřebu dávat dvouleté dítě skoro každý den do jeslí, odpoledne o víkendech k babičkám nebo kamarádům, jako proč? Takový rodiče mě udivují, jedno dítě věčně někdo hlídá, tak na co si pořizují další, aby se jejich okolí nenudilo a měli koho hlídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.12.16 12:47
@Therushka píše:
Děkuju za konstruktivní odpověď všem, které toho byly schopny :srdce: Nemám bohužel čas na další debatu, i když by to bylo určitě zajímavé. Krásné Vánoce všem :andel:

I Tobě a vlastně celé rodině krásné Vánoce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
22.12.16 13:05

Mam dvou a pul letou dcerku a hlidani minimalne jednou do tydne urcite, rodice jsou rozvedeni takze si ji bere bud moje mamka nebo tata s pritelkyni, od mala na odpoledne, od roka i na celou noc pripadne vikend. Vetsinou si o hlidani rikaji, obcas, kdyz musim neco zaridit, volam ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
22.12.16 13:06

@Alušáček ta kamarádka je extrém, ale bůhví jak to ve skutečnosti je :think:
Já sama mám známou, co dítě od cca roka a půl dávala do firemní školky na dopoledne, dělala 4 dny v týdnu, sama byla o patro výš.. po obědě vyzvedla dítě a měla s ním celé odpoledne. Obě byly spokojené a dalo se to.
Víš co, já zas nechápu takové to, že od sebe nepustím dítě ani na krok. Možná tak miminko, malé batole, ale jinak :nevim: Nechápu proč by dítko nemohlo strávit víkend s babičkou, s kamarády :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
22.12.16 13:43
@Annapavelkovaml píše:
Tak jako pokud snad potřebuju hlídání tak o tom musím dotycnou osobu snad informovat a poprosit, jak mají asi švagrové a ja nevim kdo všechno čuchat ze ty potrebujes hlídat??? :roll: Ja mam teda hlidacich možnosti dost, ale dávám jwn v nutnosti a nebo když si starší řekne že chce k babi nebo k tetě, nevím proč bych ji tam nedala když tam chce, ale prte 1/2 roku bylo jednou a kraval jak na lesy takže ho beru s sebou, ale většinou se stridame s manželem…a k tvoji kamaradce-je pěkně líná a podle me neschopná a me by hanba fackovala delat to jak ona a aby byl manžel na OCR tak dlouho? Buď to jsou teda hodně moviti lide nebo teda nevím z čeho žijou…

Mě náhodou přijde hrozně fajn že s ní manžel byl celé šestinedělí doma a pomáhal s miminkem. Já mám jen jedno dítě ale pro mě bylo šestinedělí nejhorší a manžel si v tu dobu bral dovolenou tři týdny a moc mi pomáhal a já pořád jen spala a spala…Není nutné se při dítěti strhat a chlap aby nepomáhal vůbec. Pokud je možnost že může být chlap dva měsíce doma a pomáhat s dítětem tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
22.12.16 13:49

Mam tříletou dceru a tříměsíčního chlapečka. Hlídání mam tak 1× za měsíc přes den u tchýně a moje mamka hlídá, když potřebuji s jedním k doktoru. Dcera chodí od září do školky na dopoledne a je to teda sakra pomoc, stihnu udělat co je potřeba v domácnosti a užiju si trochu malého. Menší věkový rozdíl bych nechtěla a teda zakladatelko tebe obdivuji, že máš děti takhle brzo po sobě, mě by brzo odvezli do blázince mít celý den doma tři prcky. Zase na druhou stranu, až trochu povyrostou, tak to bude určitě fajn, až si spolu začnou hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
22.12.16 13:53

@Annapavelkovaml bacha na lynčování, tady se to nenosí. Jsem ráda, že to má někdo stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
22.12.16 14:03
@Taao píše:
@Rakosnicek1983 A to je právě ta chyba, ze nesneseme tchyni, svagrovou a buhvi koho jeste. Moje mamka ma stejne nazory. Přežijí jen ti nejsilnější, ti, kteří jsou nejvíce stmeleni. Například Židé. Od nich bysme meli ucit. Tady tato diskuse dokládá, že západ to určitě nebude.

Tak kazdy ma jinou povahu.Ja vycházím dobre s mamkou i tchýni, přesto mam pocit, ze ve svých letech nepotebuju zit s rodici a zbytkem rodiny.To je normalni ne? Zvlast v bytě. Kdybych mela dum s deseti pokoji, tak mozna, tahle to fakt nepotrebuju. Staci mi ji mit tyden na návštěvě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42858
22.12.16 14:12

Promiňte, ale 6 týdnů po císaři má manžel OČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.12.16 14:53
@Moise píše:
@Alušáček ta kamarádka je extrém, ale bůhví jak to ve skutečnosti je :think:
Já sama mám známou, co dítě od cca roka a půl dávala do firemní školky na dopoledne, dělala 4 dny v týdnu, sama byla o patro výš.. po obědě vyzvedla dítě a měla s ním celé odpoledne. Obě byly spokojené a dalo se to.
Víš co, já zas nechápu takové to, že od sebe nepustím dítě ani na krok. Možná tak miminko, malé batole, ale jinak :nevim: Nechápu proč by dítko nemohlo strávit víkend s babičkou, s kamarády :nevim:

Ano proč ne, klidně své mamince a dvouleté dceři někdy dopřeju společný víkend, ale ne každý. Mě baví být se svým dítětem, hlídání mi stačí na pár hodin. Hlavně dost času trávíme společně, takže babička a přítomnost vnučky není ošizená. Jak tu někdo výše psal: dítě ze školy vyzvedne babička a přivede ho večer, každý víkend má dítě babička… To je pro mě nepochopitelné, já jsem svoje děti neporodila pro babičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
22.12.16 18:04

@Annapavelkovaml jo jo pochopila jsi to správně, kdekoliv napisu, ze deti si hlidame sami s manželem, tak se vzdy najde nekdo, kdo me upozorňuje na to, ze deti nejsou muj majetek, a ze je normalni, ze deti hlidaji babicky, teticky, sousedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.12.16 21:56

Mi chodí děcka do školky a školy denně, do odpoledne, vyzvedávám si je cestou z prace. Děcka jezdí během skol.roku na víkendy někdy, ale nejezdili pravidelne, o velký prázdninách to prázdninuji často, mám rodinu 100 km, tak to nejde aby se viděli každý tyden nebo ob tyden během roku i když by chteli.
Ale vzhledem k tomu, že až jako starší matka od decek jsem přišla na potřebu vrátit se do školy, doplnit si vzdělání a posunout se dal, tak hlídání plánované už o víkendu i u nás někdy třeba, celý tento semestr to vycházelo krom 1× že muž byl v zahraničí v práci, takže děcka jeli k našim a já se ucit.
Ale to moje rodina ocenila oni by je klidně furt. Nový rozvrh zatím nemáme, takže zatím překvapení co bude příští půl rok.
Dokud jsem byla na rodicaku děcka chodili všude s náma a i teď když to jde.
Ani muj muž nemá problém sám vzít všechny tři děcka a jet do obchodu nebo na úřady, ci posledni dobou s nima on chodí na kontroly po dr. než dojdu z práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.12.16 22:00

Mámm dvě děti.. Hlídání od babiček mám pokud jdu k lékaři- což je třeba jednou za rok a nebo k zubaři, což je dvakrát za rok a nebo, když potřebuji jít se starším, tak jsem jednu využila babičku, aby pohlídala mlašího, kvůli organizaci..
Jinak samotné hlídání jen tak nemáte pravidelné, ale třea se naskytne příležitost jednou za dva až tři měsíce na den..
Teď se už ale babičky nebojí hlídání, kluk bude mít 8 let, tak to je pohoda, a mladší 3, tak už minulý týden popré spali oba dva..
Takže po třech letech sami s mužem na víkend :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
22.12.16 22:15

Pomáhala mi babička. Dvouletý a mimino mi dávalo zabrat dost a byla jsem vděčná že jsem mohla jít s kočárkem ven a malý se vyspal v klidu, a se starším šla babička domů a dala mu oběd a uložila po obědě. K doktorům buď jen já s jedním nebo s ní a oběma. Nervy jsem měla jen jedny. V noci jsem na ně byla ale sama, nakrmit nikdo jiný nemohl, a oba se v noci budili, starší běžně v 5h vstával. Vím že mi mohli ostatní závidět, ale každý má jiné možnosti a situaci, já zas něco záviděla jim. Třeba že jim děti v noci spí nebo že se otec víc zapojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí