Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Cibule, hermelín, vajicko na tvrdo, sunkovy salám, majonéza, pepř
Na másle nechám zesklovatět cibulku, rozdrobím kostku kvasnic a umicham kašičku. Přiliju mléko a a necham rozpustit nastrouhaný tvrdý sýr. Zahustím strouhankou. Nakonec přimíchám jedno vejce. (Na ochucení sul, pepř, kmín)
@Saintpaulia na plechovku tak 1/4 masla a pokud trojuhelnicek, tak 3-4 ks. A nejlepsi je tunak. v.oleji, tedy olej vylit ![]()
Ja delam tunakovou takhle:
Vezmu neochucene pomazankove maslo a s nim mixnu tunaka, pridam lzici horcice.
mazu bud na bagetu, to pridavam na platky nakrajene rajce a nebo na chleba to si zase sypu cibuli ![]()
Holky, nemate nekteraa vyzkousenou pomazanku z uheraku? Dostali jsme stangli a nevim, co s ni
@LindaPraha vzdyt to je nejkvalitnejsi salam…proc pomazanku?
vydrzi dlouho poveseny ve spizi…
sla by krenova:
Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
Krenex 1/2 sklenice
Salám 100 g
Měkký tvaroh 1 balení
Majonéza
3-4 4 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
@KackaDoup píše:
CELEROVÁ POMAZÁNKA
Tuhle pomazánku jedí dokonce i nepřátelé zeleniny a rozmazlený děti, a to je co říct.
1 celer, 2 velké mrkve a 200 g eidamu nastrouháme, přidáme nasekanou cibuli a 1 skleničku light majonézy a osolíme. Hotovo.
Dnes jsem jí dělala, moc dobrá ![]()
@LindaPraha píše:
@Saintpaulia na plechovku tak 1/4 masla a pokud trojuhelnicek, tak 3-4 ks. A nejlepsi je tunak. v.oleji, tedy olej vylit
Dáváš tedy máslo a sýr nebo jen jedno z toho podle chuti? Nějak jsem se v tom ztratila ![]()
@KackaDoup píše:to jsem rada
Je jí pekná hromada
A ještě mi mistička zbyla na zítra ![]()
@Saintpaulia v jednoduchosti je krasa..a bonus vse je velice zdrave
dobrou
Pridam jednu nezdravou a nedietni, ale velmi jednoduchou a chutnou, kazdy se oblizoval. Vyborna na bagete nebo na tmavem pecivu.
VAJICKOVA pomazanka: 6 vajec natvrdo nastrouhat na jemnem struhadle, mensi lzice horcice, majoneza (idealne domaci), sul (pokud je majoneza kupovana, sul uz nedavam), pepr.
@tulipán nevidim nic tak zasadne nezdraveho ![]()
pridam jinou vajickovu
10 vajec uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno, v misce je promícháme s jedním malým syrovým celerem a jednou velkou mrkví postrouhanými na jemném struhadle, dvěma jarními cibulkami a domácí majonézou. Osolíte a mažete na domácí chleba
@KackaDoup No, tucne je to dost. Muj exzlucnik, ktery tuto pomazanku testoval, zasadne protestoval.
10 vajec uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno, v misce je promícháme s jedním malým syrovým celerem a jednou velkou mrkví postrouhanými na jemném struhadle, dvěma jarními cibulkami a domácí majonézou. Osolíte a mažete na domácí chleba čerstvě upečený