Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Junior krájený, nakrájet ještě na tenoučké proužky, nastrouhat sterilovanou okurku, k tomu sterilovaný hrášek (nebo já si jen uvařím ve slané vodě trochu mraženého, plechovky jsou moc velké), trošku hořčice, tatarky… pepř podle chuti… a dodělat majonézou na přijatelnou salátovou konzistenci - sice to není pomazánka, ale s čerstvým rohlíkem je to moc dobré, i když nezdravé, tak jen občas=)
Myslím, že s tou majolkou budou spíše saláty než pomazánky.
já dělám dětem ředkvičkovou…Ředkvičky nastrouhám vymačkám z nich šťávu,nasekám libeček,smíchám to s majonézou,přidám tavený sýr a osolím opepřím ![]()
Ahojky,
tak jen tipy -
ředkvičková - ředkvičky, majolka, sůl, pepř
kedlubnová - kedlubny, majolka, šunka, sůl, pepř
rajčatová - rajčata na kousky, majolka, sůl, pepř, podle chuti šunka
pórková - pórek na malé kolečka - trochu posolit a nechat cca 15 minut vypotit, pak přidat majolku, nastrouhaný tvrdý salámna drobounko, pepř, sůl,
mrkvová - uvařit do poloměka čtyři velké mrkve, nastrouhat, přidat majolku, pepř. sůl,
vaječná to je klasika - dochucuji zelenou petrželkou
rybí taky
masová tak jak už psaly holky přede mnou - zbytky masa + steril. zeleninu na kutr - přidat majolku a dochutit zelenou petrželkou, pepřem, solí česneková čočková lehce povařit čočku, přidat majolku, nastrouhanou mrkev, a dochutit..
Pak i saláty - můžeš přidat - kozí sýr - pokud ti nevadí, ovčí… z jejich mléka dělají i jogurty, tofu… prostě vyzkoušet…
my deláme i z krabích tyčinek - krabí tyčinky, vajíčko natvrdo, majolka (my teda dáváme spíš jogurt), sůl, pepř, citron a ted co máš ráda - porek, jarní cibulka, šunka, hořčice, sterilovaný celer, kapie, rajčátka… meze se nekladou, většinou zkoušet podle toho co je v lednici. Dá se to udělat jako salát nebo trochu namixovat jako pomazánka
hodně beru inspiraci tady na těchto stránkách http://www.toprecepty.cz/
např. tady je česneková z tofu
merett píše:
my deláme i z krabích tyčinek - krabí tyčinky, vajíčko natvrdo, majolka (my teda dáváme spíš jogurt), sůl, pepř, citron a ted co máš ráda - porek, jarní cibulka, šunka, hořčice, sterilovaný celer, kapie, rajčátka… meze se nekladou, většinou zkoušet podle toho co je v lednici. Dá se to udělat jako salát nebo trochu namixovat jako pomazánkahodně beru inspiraci tady na těchto stránkách http://www.toprecepty.cz/
např. tady je česneková z tofu
Já taky často dělám pomazánku z těch krabích tyčinek, akorát nevím, jestli je mám před rozmixováním přejít varem nebo ze syrových ? Jak to děláš, prosím ?
lenulik já je tepelně neupravuji, dávám tak jak jsou, kupuji většinou jen chlazené a když nejsou tak mražené. Ale už jsem slyšela že se dají bud spařit vodou a nebo opražit na másle, potom jiste chytí trošku jinou chut, ale nezkoušela jsem
merett píše:
lenulik já je tepelně neupravuji, dávám tak jak jsou, kupuji většinou jen chlazené a když nejsou tak mražené. Ale už jsem slyšela že se dají bud spařit vodou a nebo opražit na másle, potom jiste chytí trošku jinou chut, ale nezkoušela jsem
Díky, já je teda nechávám raději přejít varem, ale ta chut je pak horší, jsou takové trochu " rozblemclé ", syrových jsem se bála, ale když s tím máš zkušenost, tak příště už syrové. Díky
Ahoj, co se týče pomazánky z kabích tyčinek - já dávám najemno nakrájené krbí tyčinky, majonézu, dá se přidat jarní cibulka a výborně to vše ochutí citron - vymačkaná šťáva z něj ![]()
A dělám taky ze syrových kr. tyčinek, a nikdy nikomu nic nebylo, tak by to mělo být OK ![]()
Navli píše:
Ahojky,tak jen tipy -
ředkvičková - ředkvičky, majolka, sůl, pepř
Pak i saláty - můžeš přidat - kozí sýr - pokud ti nevadí, ovčí… z jejich mléka dělají i jogurty, tofu… prostě vyzkoušet…
kedlubnová - kedlubny, majolka, šunka, sůl, pepř
rajčatová - rajčata na kousky, majolka, sůl, pepř, podle chuti šunka
pórková - pórek na malé kolečka - trochu posolit a nechat cca 15 minut vypotit, pak přidat majolku, nastrouhaný tvrdý salámna drobounko, pepř, sůl,
mrkvová - uvařit do poloměka čtyři velké mrkve, nastrouhat, přidat majolku, pepř. sůl,
vaječná to je klasika - dochucuji zelenou petrželkou
rybí taky
masová tak jak už psaly holky přede mnou - zbytky masa + steril. zeleninu na kutr - přidat majolku a dochutit zelenou petrželkou, pepřem, solí česneková čočková lehce povařit čočku, přidat majolku, nastrouhanou mrkev, a dochutit..
http://sobibabicka.mujblog.centrum.cz/…a-19513.aspx
ale to rostlinné máslo tam být nemusí i bez másla dobrý hi hi
http://sobibabicka.mujblog.centrum.cz/…a-19513.aspx
ale to rostlinné máslo tam být nemusí i bez másla dobrý hi hi