Pomlouvání macechy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
3.12.22 13:06
@Anonymní píše:
V první řadě bych poprosila o anonym.

Ahoj všichni. Nemůžu spát, protože mě něco trápí. Můj manžel má 13ti letou dceru z předchozího vztahu. Máme spolu moc hezký vztah, hodně jsme si sedli. Bohužel, její matka mě neustále před holkou pomlouvá. Zakazuje ji se mnou komunikovat, dává ji tresty, když o mě holka promluví. Já jsem se snažila se s manželovou bývalou i sblížit, ale nic… Nechápu, co ji vadí, dítě ji přece ukrást nechci. Nemrzí mě, co o mě říká. Mrzí mě, že dcerka už je velká, má na to svůj názor a jenom ji těmi hloupými řečmi stresuje. Ona dobře ví, že to tak není a nelíbí se jí, že o mě mamka takhle mluví. Kolikrát si říkám, aby těmi pomluvami tu holku neztratila… Dokonce jsem se i snažila na čas s holkou omezit kontakt, aby se obnovil vztah mezi ní a vlastní matkou (vztah není zrovna nejlepší). A ona? Místo toho je vše stále stejné a ještě cpe do holky nesmysly.

Nemáte nějakou radu? Asi ani ne, jak na matku, ona už jiná nebude… Spíš jak pomoct dcerce? Už tak na tom není psychicky dobře, dochází k dětskému psychologovi.

Jinak, kdyby se někdo ptal, do výhradní péče jsme se dcerku snažili získat, bohužel to nevyšlo. A ještě něco, nejsem důvod jejich rozchodu. Děkuji za rady.

Tohle nemá řešení, ty to rozhodně nevyřešíš. Ty můžeš akorát zajistit, aby se dcera partnera u vás cítila v bezpečí, v pohodě, nic víc dělat nemůžeš. Prostě má takovou matku, je to sice smutný, těžký ( pro děti obzvlášť), ale nic s tím neuděláš, matku nezměníš. Hlavně na ní nenasazuj, ber to jak to je, je zkrátka taková, změnit se může jen pokud sama bude chtít. Tak to ber a tím to usnadníš dítěti, které to už takto má těžké, když bude u vás, tak pokud projeví zájem, tak se jí věnuj, něco spolu podnikejte, ale tématu o matce se snaž vyhýbat, pokud s tím přijde sama, tak ji pochop, vyslechni, vyjádři podporu, ale v žádném případě na matku nenasazuj, nepomlouvej ji před dítětem…, pamatuj, že tím nejvíc ublížíš samotné slečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.12.22 13:22
@Lucie_Sx píše:
Proc jste ji proboha chteli do vyhradni pece?Jak dlouho jste spolu s manzelem?
Jak dlouho je to od jejich rozchodu?

Proboha a proč ty jsi chtěla děti do své péče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.12.22 13:23
@Tomtom148 píše:
Tohle nemá řešení, ty to rozhodně nevyřešíš. Ty můžeš akorát zajistit, aby se dcera partnera u vás cítila v bezpečí, v pohodě, nic víc dělat nemůžeš. Prostě má takovou matku, je to sice smutný, těžký ( pro děti obzvlášť), ale nic s tím neuděláš, matku nezměníš. Hlavně na ní nenasazuj, ber to jak to je, je zkrátka taková, změnit se může jen pokud sama bude chtít. Tak to ber a tím to usnadníš dítěti, které to už takto má těžké, když bude u vás, tak pokud projeví zájem, tak se jí věnuj, něco spolu podnikejte, ale tématu o matce se snaž vyhýbat, pokud s tím přijde sama, tak ji pochop, vyslechni, vyjádři podporu, ale v žádném případě na matku nenasazuj, nepomlouvej ji před dítětem…, pamatuj, že tím nejvíc ublížíš samotné slečně.

Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.12.22 13:25
@Stará známá píše:
Prvni, co me prastilo do oci je
  • dítě ji přece ukrást nechci
  • do výhradní péče jsme se dcerku snažili získat

Dcerka sama chtela zmenit vychovne prostredi nebo proc?

Souhlasíš tedy i s tvrzením, že matka, která chce dítě do své péče, chce dítě ukrást otci? Já jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
3.12.22 13:55
@Lama Lama píše:
Souhlasíš tedy i s tvrzením, že matka, která chce dítě do své péče, chce dítě ukrást otci? Já jo.

Takže, určitě by jsi byla tak chapava, kdyby se tvuj ex rozhodl vzit si deti do sve pece a staral se o ne, se svoji zenou? Vy mate spolecnou peci, ze? Je to fajn, ze jste se tak dohodli, ale, nekdy to proste nejde, ti dva se proste nedohodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.12.22 14:13
@karinka píše:
Takže, určitě by jsi byla tak chapava, kdyby se tvuj ex rozhodl vzit si deti do sve pece a staral se o ne, se svoji zenou? Vy mate spolecnou peci, ze? Je to fajn, ze jste se tak dohodli, ale, nekdy to proste nejde, ti dva se proste nedohodnou.

Ne, nebyla, rozhodne ne. Proto bych ale nechtela ani vyhradni peci svou.. Jen mi to přijde srandovní prohlášení od zastánkyn výhradní péče matky. Teda ne srandovní, ale pokrytectví. Ale tak oni si nějaké zdůvodnění najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 15:48
@Anonymní píše:
Takže jste se snažili matce sebrat její dítě? Získat ji do výhradní péče? No tak to pak chápu matku, že se tak chová. Mě chtít někdo sebrat moje dítě, tak to neskončí dobre. A ještě do výhradní péče? Jak vás mohla napadnout taková šílenost? K výhradní péči musí být sakra vážný důvod.

No on ten důvod byl. Alkohol.

• Citovat
  • Upravit
34322
3.12.22 16:01
@Lama Lama píše:

Ja? Protoze otec chodi do prace a starat se nemuze?

Ted vazne - chapala bych, kdyby chtel stridavku. Ale vyhradni peci?

Stejne o ni zazadal az na popud nove zeny. Samotny by do toho nesel.
Ze je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 16:03
@Lama Lama píše:

Díky za zastání. Tady jsou zas samé super ženy, které si myslí, že každá matka je svatá. Ne není. Tady tahle se o holku nestarala od mala nějak zvlášť. Radši chodila do hospody. Po rozchodu naháněla chlapy, holka byla věčně u nás. Já na ni ten čas měla. Já se s ní učila. Já ji učila pomáhat v domácnosti, péct, vařit… Hrála se s ní. V jednu dobu to bylo s matkou hrozné, proto jsme usilovali o svěření do péče. Ale ne, doopravdy bych ji dítě nikdy nesebrala, proč? Já vím, že má matku a chci aby měli hezký vztah… No po naší žádosti o svěření do péče se aspoň bývalá vzpamatovala a funguje líp… Bohužel, dva roky, kdy holku v podstatě ignorovala se nevymažou… Holka si to pamatuje. A během té doby se mezi námi utvořilo pouto. Mou vinou? No asi ne… Mohla si za to matka sama. Co jsem měla dělat, když za mnou chodila šestiletá holčička a hledala u mě tu ženskou oporu, kterou v matce neměla? A jinak, bývalá má novou rodinu. Nemá proč žárlit…

• Citovat
  • Upravit
34322
3.12.22 16:04
@Lama Lama píše:
Ne, nebyla, rozhodne ne. Proto bych ale nechtela ani vyhradni peci svou.. Jen mi to přijde srandovní prohlášení od zastánkyn výhradní péče matky. Teda ne srandovní, ale pokrytectví. Ale tak oni si nějaké zdůvodnění najdou.

Hele, ja jsem zastance vyhradni pece matky u malych deti, nedejboze kojencu. Jednoznacne.
Jak deti rostou, muzou si ten kontakt uz ridit samy.
Docela prirozene pak maji obdobi, kdy naopak tihnou k otci, zvlast kluci.

Vlastne je to vuci matkam sakra nefer, deticky odkoji a vypiplaji a ty pak frr vic k tatinkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.22 16:06
@Anonymní píše:
Díky za zastání. Tady jsou zas samé super ženy, které si myslí, že každá matka je svatá. Ne není. Tady tahle se o holku nestarala od mala nějak zvlášť. Radši chodila do hospody. Po rozchodu naháněla chlapy, holka byla věčně u nás. Já na ni ten čas měla. Já se s ní učila. Já ji učila pomáhat v domácnosti, péct, vařit… Hrála se s ní. V jednu dobu to bylo s matkou hrozné, proto jsme usilovali o svěření do péče. Ale ne, doopravdy bych ji dítě nikdy nesebrala, proč? Já vím, že má matku a chci aby měli hezký vztah… No po naší žádosti o svěření do péče se aspoň bývalá vzpamatovala a funguje líp… Bohužel, dva roky, kdy holku v podstatě ignorovala se nevymažou… Holka si to pamatuje. A během té doby se mezi námi utvořilo pouto. Mou vinou? No asi ne… Mohla si za to matka sama. Co jsem měla dělat, když za mnou chodila šestiletá holčička a hledala u mě tu ženskou oporu, kterou v matce neměla? A jinak, bývalá má novou rodinu. Nemá proč žárlit…

A byl nejaky extra problem se proste starat a papirove to neresit???
Byl, ze jo, prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.12.22 16:08
@Lucie_Sx píše:
Ja? Protoze otec chodi do prace a starat se nemuze?
Ted vazne - chapala bych, kdyby chtel stridavku. Ale vyhradni peci?Stejne o ni zazadal az na popud nove zeny. Samotny by do toho nesel.
Ze je to tak?

A dal?
Vím já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.22 16:12
@Lama Lama píše:
A dal?
Vím já?

Ten konec byl na zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
3.12.22 16:14
@Anonymní píše:

Jásně. Matka „honila chlapy“, taticek si vzorně nasel jinou jak? Ty jsi holku naučila všechno, jsi světice krizena s ombudsmanem. :roll:

• Citovat
  • Upravit
81480
3.12.22 16:16
@Lucie_Sx píše:
A byl nejaky extra problem se proste starat a papirove to neresit???
Byl, ze jo, prachy.

Proč ty jsi chtěla děti papírové do své péče a nemáte je ve společné? Prachy že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová