Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Prosím o radu, už pomalu vybíráme sedačku pro syna 5měs. Teď jezdí v MC-cabriofix s isofixovou základnou. Chtěli by jsme sedačku 9-18kg. Uvažujeme o Römer nebo Cybex Juno 2-Fix, těch Römer s isofixem je hodně, nevíme kterou. Moc děkuji za odpověď.
@veru89 záleží jaké máte auto, která z ětch sedaček tam bude pasovat, ale pokud jste používali Cabriofix se základnou tak nebude problém s podpůrnou nohou, takže z těch Römerů model Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobry den Steeve, potrebovala bych poradit jakou mam koupit autosedacku malemu.ma 7 mesicu necelym 9kg, jeste nesedi a do vajicka uz se mi nevejde…je dlouhej, koukaji mu nozicky a zacina i hlavicka…moje financni situace neni nejlepsi takze bych potrebovala poradit nejakou autosedacku do 3000kc…dekuji za radu ![]()
@lenca136 no tak určitě nějakou 0-18, ale do 3000,– se s těmi kvalitními novými nevejdeme, jedna z nejlevnějších a kvalitních je Britax First class plus a ta už je přes 5t.: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Aha no tak to je hodne penez
to nevim jestli dam dohromady…a o nejake levnejsi variante by jste nevedela? Dekuji moc za radu
@steeve Dobrý den, i já mam na Vás prosbu. Dceři jsou zatím 4měsíce a je ve „vajíčku“do 9kg. V srpnu se chystáme na dovolenou do chorvatska a předpokládam, že v té době už by dcera mohla jít do větší autosedačky, i kvůli pohodlí při dlouhé cestě. V případě, že v té době již splní podmínky 9kg a pevný sed, tak jakou autosedačku zvolit? Měla jsem vybráno Cybex Pallas 2fix,9-36kg, ale opustila jsem od ní z důvodu, že to bude hlavní autosedačka a také, že máme Renault Scénic, r.v.2001 a tam ani nejde. Pomůžete mi prosím ve výběru? Chceme do ní investovat okolo 5000,–,pokud možno s isofixem, ale zároveň aby šla i do neisofixového auta a váhová kategorie 9-18kg, popř 9-25kg (abychom nemuseli kupovat každé 2roky větší). Děkuji za odpověd a Váš čas.
@steeve Několikrát jste mi dobře poradil, prosím utvrdíte mne v myšlence, že je lepší 5ti bodová sedačka 9-36 než 18-36 s pásama? Malá má sice 2 roky ale je velká a těžká a časem budu muset měnit naši 9-18 za jinou a nějak se mi jí zatím nechce dávat pod normální pás. Jak to teda prosím je? Děkuji
@Luisiana píše:
@steeve Několikrát jste mi dobře poradil, prosím utvrdíte mne v myšlence, že je lepší 5ti bodová sedačka 9-36 než 18-36 s pásama? Malá má sice 2 roky ale je velká a těžká a časem budu muset měnit naši 9-18 za jinou a nějak se mi jí zatím nechce dávat pod normální pás. Jak to teda prosím je? Děkuji
Dobrý večer, sice nejsem steeve, ale i tak odpovim i u atosedacek 9-36 kg musíte v 18ti kilech sundat pultik nebo petibodove pásy a dávat dítě jen pod tříbodový, my jsme to vyřešili beltupp pásem, syn šel do 15-36 po třetím roce
@Luisiana SOuhlas s @Verunka.T ta sedačka 9-36 má význam havně u delšího hubeného dítka, které přerůstá sedačku 9-18 na výšku, ale má třeba 13 kg. Pokud je dítko i těžké, tak si s ní moc nepomůžeš a stejně bude dost brzo jezdit jen s autopásem.
@misutka0 pokud jsou dceři 4 měsíce a na dovolenou pojedete v srpnu, tak s výběrem počkejte do léta, nevíte jak dítě poroste, jestli budete moci koupit posměrnou nebo protisměrnou sedačku, a hlavně za půl roku budou i nové modely, takže vydržte až to bude aktuální, až začne z vajíčka vyrůstat
@Luisiana pokud nenapíšete jakou má váhu, tak nemůžu určitě co je pro ni lepší, sedačky jsou rozděleny podle kil, takže údaj 2 roky a těžká je mi k ničemu, potřebuji znát váhu, a nejlépe i výšku
@steeve Momentální váha 15 kg, výška cca 92 cm. Uvažuju trochu do budoucna. Je tedy lepší pokusit se co nejdéle jí udržet v 9-18 (Romer King) a potom do 18 - 36 než kupovat poté 9-36? Děkuji
@Luisiana Ta kategorie je 15-36, ne 18-36. Takže do ní váhově může už teď. Doporučuje se ale 94 cm.
@jessikka Já právě ale nechci aby šla pod tříbodový pás. Pěti bodový je určitě lepší. Je na to ještě malá