Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jinak UPC máme tři roky a spokojenost ani omylem. Bohužel žijeme v místě, kde nic jiného než UPC nelze zavést ![]()
UPC s Vámi uzavře smlouvu na na tarif např. INTERNET 100+ s TV START K INTERNETU za 429 Kč/měs. + 70 Kč pronájem modemu = celkem tedy platíte měsíčně 499 Kč. Toto je již ale cena věrnostní (429 Kč/měs.)!!!
Základní cena tohoto tarifu je 629 Kč/měs. - tarif se jmenuje INTERNET 100 s TV START K INTERNETU (bez znaménka „+“). Tzn. že již od počátku máte vlastně slevu 200 Kč měsíčně na poskytovanou službu internetu.
Jakmile tedy ukončíte výpovědí smlouvu dříve než je délka věrnostního období, býva zpravidla 12 měsíců, doúčtují Vám 200 Kč x každý měsíc využívání služby Inernet 100+.
Smlouvu s Vámi UPC uzavírá na dobu neurčitou (VOP) s 1 měsíční výpovědní lhůtou.
Vše je v souladu se zákonem. Pozorně si přečtěte VOP spol. UPC a také ceník služeb za Internet. Zde je odkaz na ceník: http://www.upc.cz/pdf/Cenik.pdf
Přijde mi tedy dost drahé dávat 629 Kč + 70 Kč za pronájem modemu (routeru) = „sedmstovek“ měsíčně dost drahé!!! Hezký den, Míša. ![]()
Ahoj, chci se zeptat, jak vůbec jako postupovat, když se budu stěhovat a chci vypovědět smlouvu? Jsem v tomhle fakt tele a nedaří se mi nic najít. Budu se stěhovat v prosince, do té doby musí internet fungovat. Vůbec nevím, jestli existuje nějaká výpovědní lhůta nebo prostě vypovím ze dne na den. Hlavně se děsím toho doplácení. A to jim stačí pouze zaslat nějaký vyplněný formulář o odstoupení o smlouvy a poslat poštou router a to je vše nebo co? Nějak to vůbec nepobírám
![]()
@Martina747 píše:
@Quinn7 https://www.upc.cz/…-sluzby-upc/
no to jsem našla taky
Ale já nechci aby mi volali, nerada něco domlouvám po telefonu, zvlášt, když o tom vůbec nic nevím. Aspon si to chci nastudovat dopředu.
Zdravím, trochu to tu oživím, kdo vypovídal v nedávné době služby UPC, je nutné, aby technik přišel fyzicky na adresu něco „odpojit“? Využívali jsme UPC v nájmu, pak jsme šli do vlastního a v tom frmolu jsme se dostali k výpovědi až teď, s vrácením pronajatého zařízení samozřejmě počítám, ale řešit ještě s majitelem bytu, aby tam pustil technika, když my už tam fyzicky nejsme, se mně moc nechce před Vánocema řešit. ![]()
@ZelenaHlava Technik při rušení služby do bytu vůbec nemusí. Stačí, když vrátíte zařízení.
@renduli No vy jste ale zlatá duše. Díky za info, potěšilo, už jsem si představovala to složité řešení a domlouvání, hlava sice říkala proč by tam chodil, ale ráda jsem se nechala ujistit.
@ZelenaHlava Není zač.
Technik chodí akorát při zprovoznění nové smlouvy - zkontrolovat zásuvku, případně ji zřídit. Odpojení se provádí naštěstí na dálku.
Vratit zarizeni a vypovedet smlouvu pisemne. Maji formular na netu
holky jaké máte zkušenosti s vrácením modemu osobně ? Je to lepší, než posílat poštou? Já se prostě bojím, že mi řeknou, že jim poštou nic nepřišlo a budu v háji a ještě zaplatím majland za tu poštu. Dneska jsem posílala výpověď a jsem z toho celá div živa.
@Quinn7 No tak když to pošleš, tak máš přece v ruce lístek, že jsi to odeslala a můžeš na sledování zásilek vidět, že si to přebrali. Navíc bude mít pošta podepsaný papír o převzetí,ne?
Tak u UPC je problém cokoliv vyřídit osobně, na adrese kde mají sídlo to chodí tak, že přijdeš, je tam někdo na recepci a ten tě usadí k telefonu a vyřizujes to telefonicky. Já byla takto zrušit smlouvu. Je to sice už pár let, ale pochybuji, že se něco změnilo. Jiná věc je samozřejmě, pokud od nich chceš něco zřídit, to ti dojdou až domů a věnují se ti maximálně. Takže asi nezbývá nic jiného než modem poslat…
@Monchichik Můžeš vrátit poštou nebo osobně - viz záložka „vrácení osobně“, kde je seznam míst dle krajů.
https://www.upc.cz/…ni-zarizeni/
Kdysi jsem vracela poštou a proběhlo to bez problémů. Doporučila bych ale k zásilce přiložit protokol o vrácení zařízení.
@renduli jo jo to vím o protokolu. A můžu se zeptat cenově kolik to vychází? Nějak si neumím představit cenu toho balíku poštou.