Poplatek za výpověď smlouvy u UPC

2812
17.6.14 09:17

Poplatek za výpověď smlouvy u UPC

Mám dotaz, nevypovídal jste někdo v blízké době smlouvu u UPC? Přecházíme k jinému poskytovateli. Jde o to, že si UPC účtuje nějaký divný poplatek. V únoru nám dali na rok nějakou zvýhodněnou cenu (jsme u nich už hodně let). Jenže teď po nás chtějí vrátit od toho března do července (k 31.7. výpovědní lhůta) 5×300 Kč (což je rozdíl té zvýhodněné ceny). Jenže dle zákona o elektr. komunikacích § 63 odst. 1 písm. p) si mají účtovat 20 % z toho kolik bysme měli doplatit do konce té lhůty což by bylo samozřejmě výhodnější. Ten nový poskytovatel nám právě říkal, že se tímto zákonem musí řídit. Je to i divné, že čím míň by nám zbývalo do konce té roční smlouvy, tak bysme platili víc.
Neorientujete se v tom někdo? Psali jsme UPC a oni okecávají furt to samé, psali jsme jim vyloženě proč se neřídí zákonem a oni mluví úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
17.6.14 09:32

Vím, že už se to řešilo, že právě UPC nechtějí doplatit zbytek závazku (z něho 20%), ale právě rozdíl ceny mezi „normální“ a zvýhodněnou cenou… Osobně bych jim řekla, že se na to budeš informovat na ČOI, to by jim mohlo stačit, přípdně se opravdu na ně obrátit, ale hlavně by se chtělo podívat do smlouvy, co tam máte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
17.6.14 09:39

UPC jsou pěkný vychcanci, taky s nima budeme ukoncovat smlouvu, tak čekám co bude. Jestli jste si jisti, ze jste v právu, tak bych to řešila po telefonů, nechala se přepojit na někoho vyššího než jsou operátoři a taky bych hrozila COI. A vlastně klidne i televizi.. :D Hlavně jim pak nezapomeňte vrátit router, jestli ho máte pronajmuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
17.6.14 09:45

Pohrozit a klidně vzít i právníka. Než se nechat oškubat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.6.14 09:46

S tím poplatkem neporadím. Ale dej si pozor, ať se ti něco nepřiplete do balíčku s routerem. Mamka tam omylem zabalila nabíječku na mobil. Uvědomila si to večer po odeslání balíčku, ráno jim volala číslo zásilky a aby je na to upozornila. Tak jí poslali kamsi, že to vrátit nemůžou, že nejsou schopni dohledat. Tak jak ty balíčky kontrolují? Pak si kolem toho ještě psali. Nakonec po víc jak měsíci napsali, že teda za 500 na hodinu se po ní podívají. Mezitím ještě po ní chtěli vrátit telefon, který nikdy neměla. Takže si nechte zaslat potvrzeni, že jste jim vrátili vše a že u nich nemáte žádný nedoplatek.

• Citovat
  • Upravit
82
17.6.14 10:11

Na výpovědi u UPC velký pozor, nejlíp si i vyfotit, co vše odesíláš do toho Nymburka nebo kam. Jsou s nimi hrozné problémy, googluj diskuse na toto téma. KOlikrát třeba po nějaké době obviní dotyčného, že nevrátil vše, apod. Je to s nimi fakt špatné, já se té výpovědi děsím, protože i když už se to o nich ví, byly negativní reportáže i v TV, tak si stejně dělaj co chtěj. Fakt - mrkni na ty diskuse, jaké problémy lidem nachystali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
17.6.14 20:44

Moc vám děkuji za rady. Dnes mi paní volala a tvrdila mi, že se neřídí zákonem, ale jejich podmínkama a ceníkem služeb :cert: taková pitomost. No trošku u toho mluvila nejistě, ještě asi zkusím tu ČOI. Jedná se asi jen o 600 Kč, ale kde je člověk najde na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
17.6.14 21:03

@Janča333 no jistě, všichni se musí řídit zákonem, jenom UPC ne.. :roll: ale teda abych jim nekrivdila, opravdu to tak v obchodních podmínkách máte? A nepodepisovali jste to dřív, než vešel v platnost ten zákon? Zkusila bych se zeptat ve spotřebitelské pořádně, myslím ze ji provozuje dtest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
17.6.14 21:10

Na Coi kaslete. podejte stiznost nebo dotaz na cesky telekomunikacni urad na odbor ochrana spotrebitele. tam presne tyto problemy resi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.14 17:25

Holky, my taky budeme vypovídat smlouvu u UPC. Máme s nimi jenom samé špatné zkušenosti. Zajímalo by mě jak ty vaše výpovědi dopadly a kolik jste vlastně dopláceli? Chceme smlouvu vypovědět během listopadu a máme ji do konce května 2015.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.14 17:27

Dále jsem hledala kde to mají popsané ve smlouvě, ale nenašla jsem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
28.9.14 18:12

My jsme vypovedeli pred koncem mesice, tak jsem na to zvedava, co z nich vypadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.14 18:21

Jednání se společností UPC jedním slovem katastrofa! Máme u nich smlouvu 2,5 roku. Asi tak rok a půl byl klid a pohoda. Najednou nám přišlo domů navýšené vyúčtovaní, kulili jsem oči co to je a za co to je :-O A ty mrchy si zdražili služby, aníž by respektovali podmínky podepsané smlouvy, ani se neobtěžovali s tím že by nás informovali písemně nebo telefonicky 8o. Hádali jsme se s nimi po telefonu jako psi, jak je takové jednání možné??? U nich je to normální, dělají si co chtějí, což nám předvedli.

Dále je tam smlouva na rok. A pokaždé když končí smlouva tak nám UPC zdražuje a zdražuje. Tak se s nimi musíme opět dohadovat na rozumné částce a pohrozit jim že odejdeme jinam. Nebaví nás to, takže až se přestěhujeme, rádi bychom měli internet od jiné férovější společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.14 18:26
@Radka84 píše:
My jsme vypovedeli pred koncem mesice, tak jsem na to zvedava, co z nich vypadne :roll:

A neřekli vám kolik si budou účtovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
28.9.14 19:25

@chipsa Až budu mít čas, dnes či zítra, popíšu jak jsme s nima dopadli. Je to na dlouhé povídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák