Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nooo, já jsem taky po porodu žíraviny, už mám 5 kg navíc, a to jsem měla radost, že jsem na své váze po porodu.
tak já taky takhle žeru. je mi uplně trapně, schovávám sladkosti před synátorem
, abych je mohla zkrkat já. v těhotenství se mi dělalo zle z čokolády a ze všeho sladkýho. ted se bez sladkýho neobejdu. tatranky, čokolády, polomáčený sušenky, ty piškoty s tim želé
,gumový bonbony, prostě všechno a futruju, jak bych jedla naposledy v životě. mám 6 ti týdenní miminko, kojím přes den po dvou hodinách a myslim si, že mám místo mlíka kakao
. zatim jsem nepřibrala nic, všechno vycucne miminko
To je ta lepší varianta, když nenabíráš
. Já sice taky ne, ale nehubnu a ještě by to trošičku bylo třeba :-/. Se děsím toho, až přestanu kojit úplně.
Zakladatelko, já to máí stejně, ale bohužel váhu nedržím
po prvním porodu jsem to měla také, skoro rok, pak semipodařiloshodit 20 kilo, to jsem stále kojila, ale pak jsem podruhé otěhotněla, a po druhém porodu jsem opět ve fázi žravosti..tak doufám, že v zimě přijde zase fáze hubnutí
![]()
Ahoj,
ráda bych obnovila toto téma a doufám, že nejsem jediná..
V těhotenství jsem jedla skoro stejně jako před ním, akorát myslím poslední měsíc a půl jsem začala mít hroznou chuť na sušenky a sladké všeobecně. Bylo to asi tím, že mne to velké břicho čím dál víc zmáhalo a tak jsem potřebovala energii. Bohužel se to nezměnilo ani po porodu. Prvních pár týdnů jsme měli trošku zdravotní problémy, takže jsem díky nervům zhubla hned 11kg, ale v momentě, kdy se vše uklidnilo jsem se vrátila ke svému „sladkému hobby“ a jedu sušenky a čokolády na tuny. Vím, že jsem zase něco nabrala zpátky, ale nechci se vážit a nervovat se. Dokud plně kojím, nebudu to vůbec řešit. Manžel mi řekl, že mne miluje a že je šťastný, že jsme v pořádku a v pohodě a takové prkotiny a banality jako jsou nějaké špeky vůbec řešit nebude. Je to zlatíčko. Nejvíc si to užíváme večer u tv, když už to naše malé mímo chrní v ložnici
Pěkná poctivá dobrá večeře a pak si samozřejmě slupneme něco sladkého.. Vždycky to mám jako „odměnu“ za celý den, kdy se nezastavím. A jak to holky máte vy? ![]()
Ahoj,
já mám teda zkušenost, že při kojení jesem ujetá na sladký úplně extrémě, když skončim, tak se to trochu zlepší. Ale musela jsem si v tom udělat taky jasno, přesně jako ty jsem měla sladké, za odměnu večer a to je strašně špatně…Zkus si dát sladkou odměnu po obědě ke kafi a večer si udělej odměnu jinou, třeba nakrájený banán s jablkem, na noc se toho ukládá nejvíce. A taky si odbourej to, že jíš sladký za odměnu..s tím mám totiž také problém a musela jsem to utnout, protože jsem začínala dost kynout. Prostě si dám ke kafi čokošku ale néé večer!
To ja taky se zivim jen sladkým ale mela jsem to tak i u prvniho verim v to ze to shodim az prestanu kojit to co mi zbylo po porodu ![]()