Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Walerka Jo, znám a moc dobře. Včera jsem po práci jela s manželem a dcerou na nákup. Celou noc jsem nespala a fakt mi kolem té 3tí odpoledne už třeštěla hlava. Dcera „jela“ fakt slušně, do toho jak začala chodit do školky, tak taky mluví hrozně nahlas a když nepovídala tak si zpívala Kakalin od Alexandrovců (vůbec nevím, kde k tomu přišla, sama to neznám, poznal to manžel s paní v obchodě u kasy). Po cestě domů jsem to už nezvládla a dala do placu bobříka mlčení s tím, že výtěz má bonbóny. ![]()
No, někdy to je fakt těžký. Neporadím, ale ujistím tě, že nejsi sama ![]()
Mame jeste 8mi měsíční na tu už se většinu času jen usmívám místo mluvení, snad ji stačí mluva ostatních ![]()
@Magnificata u nas to bohuzel nefunguje. Ja ji reknu: ticho uz a ona; maminko, nech mne domluvit a jede si dal svou
@Walerka Ta nase kecka dloooouho nemluvila a pak zacalo peklo. Mluvi, zpiva, recituje, brouka, pisti…a do toho u nas jeci mimino. Jak u blbecku na dvorecku, toto
![]()
U nás nefunguje nic. Když řeknu ať je chvíli ticho, tak zaječí ANOOO TICHOOO ![]()
Dcera mele prostě pořád. Ani u jídla není zticha. A to jsem si ještě nedávno stěžovala, že zatím nemluví ![]()
@Knihomyš píše:
Znám, doufám že pomůže, až se naučí číst.
Nepomůže, páč to bude samé - musím ti něco přečíst ![]()
@Walerka píše:
No to bych mu je musela davat denne
Já to mám doma třikrát a každý mluví něco jiného. Časem se naučíš nevnímat. Ale má to i své nevýhody, oni mi pak vyčítají, že je neposlouchám, takže si musím dávat pozor, abych poctivě přikyvovala a dělala hm ![]()
Teda dámy, super diskuze, opravdu jsem se nasmála.
Já takové ukecané děti nemám. Ale stejně se jdu zeptat, syn mluví docela dost, ale hlavně, strašně nahlas. Mám vlastně dojem, že pořád křičí. Slyším ho i přes zavřené dveře.. slyším ho, když vlezu do baráku a přicházím po schodech.. Už nám z něj taky jde hlava kolem, a nepomáhá nic. Sedím vedle něj, zařve mi do ucha „maminkooo, viděla jsi tooo?!!!“ Už ani nenadskočím úlekem, protože to je furt. Pokaždé odvětím něco ve smyslu „ty si myslíš, že jsem hluchá“, nebo „ty jsi hluchej, to se neslyšíš“. Ale pořád stejný. Max. se omluví, že už to nikdy neudělá, a za minutu znova „maminkoooo“.
O tom, že nám skáče do řeči, když přijde manžel z práce, a nemůžeme si normálně promluvit, ani nemluvím. To je vyloženě jeho parketa, kde si myslí, že nás přeřve všechny.
Taky miluju to noční ticho, když všichni spí, jak tu už někdo psal. ![]()
Myslíte, že to někdy přejde? Já už tomu sama ani nevěřím. ![]()
@Amys píše:
Nepomůže, páč to bude samé - musím ti něco přečíst
@Walerka píše:
Ahoj holky, jdu si „postěžovat“ a snad najít i společnou řeč. Náš tříleták pořád mluví a mluví a to takovým způsobem, že po celém dni mám pocit že jsem totálně vyštavěná a nejradší bych nekam zalezla nebo vyskočila z okna
. Jestě pořád chce at když něco dělá tak at se dívám takže to je pořád blabalabaaablabala a divej a zas blababalalbab a divej divej mamiiii diveeeej
. Znáte někdo a co s tím
Nečetla jsem příspěvky, jen ti chci zdělit, že synátor má skoro třináct let a je to úplně stejné
Jak se říká „na mašli“. Včera jsem potřebovala odpočinout a on měl přečíst kapitolu a vlastními slovy ji napsat. Samostatný úkol. „Mami já ti to přečtu jo?“ „Potřebuju si zdřímnout“ „Tak já to budu šeptat“
A bylo po odpočinku. Každou větu komentoval a rozebíral proč co a jak. Prostě mele pantem imr
Já už popravdě ani nevnímám co mele ![]()
@Knihomyš píše:
Znám, doufám že pomůže, až se naučí číst.
Přečti si můj příspěvek výše ![]()
Mám doma osmi měsíční berušku a je jí taky celý byt.
Zatím teda jen žvatlá, ale zato skoro pořád. Kombinuje bábá mámá tátá dědě hamama aaaaaaaaááá a kolikrát neslyším ani telefon
Ale miluju ji poslouchat, musím se jí pořád smát ![]()
@majki.r jj to je roztomilé dokud ti nechodí pořád za zadkem a to i na wc, to je pak mamiii už jsiii, čuraš nebo kakaš? a už si utiráš dupu? mamiiiii
@Walerka píše:
Mame jeste 8mi měsíční na tu už se většinu času jen usmívám místo mluvení, snad ji stačí mluva ostatních
Bože můj, jak já ti rozumím. Já když jsem měla čas si s tou mladší sednout, už jsem jí jenom podávala hračky a u toho mlčela. I tak jsme si moc hezky pohrály ![]()
No je to šilene jak takove obyčejne mluveni je pro člověka naročnějši než fyzicka zatěž
, kolikrat radši jdu kopat na zahradu ![]()