Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám manžela a dceru, nikdy bych se nerozvedla, ale s manželem jsem celkem 8 let i s chozením a před 4 roky jsem potkala někoho, s kým jsem se občas sešla a bylo to skvělý! V tu dobu jsem se s přítelem (nyní s manželem) rozešla, ale vrátili jsme se k sobě. Kdyby mě tenkrát chtěl ten druhý kluk, tak s ním zustanu, ale nechtel a od te doby na něho pořád myslím, dokonce se mi o něm často zdá… Stalo se vám to taky, že máte supr manžela, dítě a přesto myslíte na někoho jiného? Až se někdy probudím a mrzí mě, že ten sen není pravda… ![]()
Mám to stejně… bohužel můj manžel není dokonalý, spíš až se divím proč s ním pořád jsem… myslím na svého prvního kluka, se kterým sem randila zase v době když sem randila i s manželem, ten byl rychlejší a jsme spolu do teď… kdyby ten můj první projevil zájem, asi bych i od manžela odešla… ale jsme mladí je nám 23… manželovi 30… mít doma normálního muže asi bych se jen pousmála a neřešila… můj je alkoholik s gamblerem v jednom, bohužel se projevil až po svatbě
Ja myslim, ze krome cerstve zamilovanych nebo puritansky zalozenych lidi ma kazda zena svou platonickou lasku, nekdy dve, tri, ctyri… ![]()
Vubec to nesouvisi se spokojenosti ve vztahu, to casto ani samotna nevera(coz je pro spoustu lidi „tragedie“,kterou odmitaji prijmout),ale s prirozenou touhou zeny se zamilovat, prozivat romanticka anebo vasniva dobrodruzstvi a pribehy s dokonalym muzem, s idealizovanou fiktivni postavou atd atd atd ![]()
Muzi casto zase mivaji platonicke milenky
Vetsinou to dost strifdaji narozdil od zen ![]()
Skutecnost je takova, ze ten ideal-celkem casto nejaka plne nenaplnena prvni opravdova laska
je obycejny chlap, nejspis by jsme s nim nevydrzeli ani dva roky a vetsinu tech super vlastnosti vcetne obrovske vasne si domyslime ![]()
Je to krasny a zpestreni monogamie, ale clovek by nemel tyhle doslova pohadky michat s realitou. V realu kazdy vztah se zmeni ze zamilovanosti na pratelstvi, reseni slozenek, deti, stari…Ale dulezite je v nemnajit zodpovrdnost, spolehlivost, silne pratelstvi a kvalitni uspokojeni ![]()
@ulice Fakt? Tak to jsem asi divná, já žádnou platonickou lásku nemám, moje láska je můj muž.
Ale je pravda, že spolu nejsme tak dlouho.
@terezaaiuiuui
ano, taky to tak mám. Ale není to myšleno tak, že bych byla zamilovaná do jinýho chlapa to ne.. miluju toho co mám doma, ale občas se mi zdá o někom jiným toť vše
Příspěvek upraven 11.01.15 v 14:11
@Meha
tak se přidávám k těm divným
i přesto, čím jsme si s přítelem prošli, spíše čímž jsem si prošla já s chlapem, když se narodil mladší syn, tak mám stále oči jen pro něj, dokonce i pro mě, tedy po 5letech, což je můj nejdelší vztah
, tak když se pootočím po jiným, tak nikdy není ten dotyčný, tak tzv dokonalý jak ten co mám doma ![]()
@Meha píše:
@ulice Fakt? Tak to jsem asi divná, já žádnou platonickou lásku nemám, moje láska je můj muž.
Ale je pravda, že spolu nejsme tak dlouho.
Tak divna nejsi urcite
Jen bud nemas tak silne vyvinuty pud nove, romanticke lasky a pribehu - a jsi zalozenim silne monogamni,mmch.proc zeny ctou romany, hltaji 11 odstinu, cumi na romantiku-dnes Roman pro zeny-ja se teda budu divat urcite
…A nebojeste neskoncila faze zamilovanosti-hormony, s tvym muzem.
@terezaaiuiuui ano.. byla jsem s chlapem 8let, rozešli jsme se kvůli jeho lhaní, nevěrám a spoustě dalšího. Přesto jsem ho v době mého odchodu od něj hrozně moc milovala. Po čase jsem poznala nového mužského, neplánovaně, ale stalo se, že mi znovu s někým bylo krásně, těšila jsem se na něj atd. Dali jsme se dohromady, je to skvělý chlap, krásný, chytrý..
Jsme spolu tři roky, chystáme se vzít, pořídili jsme si dům a čekáme miminko…přesto neustále myslím na ex. Jak se má, co dělá, zda si někdy vzpomene. Atéž se mi o něm na mne až moc často zdá.
Ráno jsem vždy jak praštěná a nevím, co si myslet. Jsem štastně zadaná, mám skvělého chlapa a přesto pořád v hlavě bývalého ![]()
@ulice píše:
Tak divna nejsi urciteJen bud nemas tak silne vyvinuty pud nove, romanticke lasky a pribehu - a jsi zalozenim silne monogamni,mmch.proc zeny ctou romany, hltaji 11 odstinu, cumi na romantiku-dnes Roman pro zeny-ja se teda budu divat urcite
…A nebojeste neskoncila faze zamilovanosti-hormony, s tvym muzem.
Slyším to poprvé, že většina žen, na někoho platonicky myslí, nějak jsem na tím nikdy nepřemýšlela a ani jsme to neprobíraly a kamarádkami a to probíráme kdeco
.
Je pravda, že asi nejsem typická ženská, romantické, takové ty harlekýnovské filmy zrovna moc nemusím (Láskou nebeskou ale nepohrdnu
), odstíny mi přišly vyloženě směšné, nebyla jsem schopná dočíst ani ten první díl.
A je asi i pravda, že hormony ještě pracují, s mužem jsem 2,5 roku, z toho 1,5 roku manželé, takže uvidíme, co bude za pár let
.
Teď jen vím, že můj manžel je moje životní láska, nikdy jsem k nikomu necítila nic silného jako k němu, je to můj poklad
.
@ulice
to myslím není pravda, já žádnou platonickou lásku nemám a nikdy jsem neměla (přes 18 let vztahu)
@terezaaiuiuui píše: Ahoj, mám manžela a dceru, nikdy bych se nerozvedla, ale s manželem jsem celkem 8 let i s chozením a před 4 roky jsem potkala někoho, s kým jsem se občas sešla a bylo to skvělý! V tu dobu jsem se s přítelem (nyní s manželem) rozešla, ale vrátili jsme se k sobě. Kdyby mě tenkrát chtěl ten druhý kluk, tak s ním zustanu, ale nechtel a od te doby na něho pořád myslím, dokonce se mi o něm často zdá… Stalo se vám to taky, že máte supr manžela, dítě a přesto myslíte na někoho jiného? Až se někdy probudím a mrzí mě, že ten sen není pravda…
co na to rici, „lepsi vrabec v hrsti, nez holub na strese“, ale tohle dela spousta zenskych, je s nekym, s kym jsou tak nejak, protoze maji pocit, ze s nekym byt musi, nic noveho pod sluncem, neres to a zij, to co ti zivot dava, mozna hloupa rada, ale je nejaka jina, asi neni
@jajda32 píše:vsak nerikam,ze to tak maji vsechny zeny
@ulice
to myslím není pravda, já žádnou platonickou lásku nemám a nikdy jsem neměla (přes 18 let vztahu)
@Pesimista píše:ale tak to neni, spatne to chapes-teda kdyz se budeme. bavit pouze o platonicke lasce.ta znamena pouze spestreni v predstavach, stejne jako kdyz se zena diva na romantiku a ma pocit, ze ona je ta hlavni hrdinka…a neco jako kdyz chlap si obcas predstavi pri masturbaci nejakou kolegyni a pak treba sousedku
co na to rici, „lepsi vrabec v hrsti, nez holub na strese“, ale tohle dela spousta zenskych, je s nekym, s kym jsou tak nejak, protoze maji pocit, ze s nekym byt musi, nic noveho pod sluncem, neres to a zij, to co ti zivot dava, mozna hloupa rada, ale je nejaka jina, asi neni
A taky clovek.ma.slabost pro nektere osoby.Neni zamilovany, nechce s nimi realne byt,ale.ta chemie je tam silna. Problem je v tom, ze zeny si nekdy zacnou plest predstavy (=ten muj prvni je dokonaly) s realitou (=je to obyc chlap, s kterym bychom nevydrzeli).Hledaji stejne jako muzi tu vecnou vasen a romantiku a tajemstvi a lov a flirt atd atd…Ale ppkud se rozhodneme.pro.rodinu a monogamii, tak si muzeme z toho zachovat pouze platonicke lasky a obcasny flirt.
Samozrejme ze jsou take nestastna manzelstvi, ale to nesouvisi a tim zda maji dotycni platonicke lasky ci ne.
@ulice píše: A taky clovek.ma.slabost pro nektere osoby. Neni zamilovany, nechce s nimi realne byt,ale.ta chemie je tam silna.
s tim souhlasim, ale pokud je tam „slabost“, zivot je potvora a snadno to nastrazi tak, ze pak je tezke odolat a problem na svete, nesouhlasim, ze by nechtel s nimi realne byt, spise jsou prekazky, pro ktere nemuze a ktere nejak nejdou odstranit