Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Omlouvám se, nevím, kam správně zařadit téma.
A vlastně ani nevím, jak začít, ale on ten titulek je dost výstižný. Nejsem maminka, vztahů jsem v životě měla jen pár. Jediný člověk na světě, kterého mám je moje maminka a s jejím zdravím je to takové všelijaké. Už vidí na sedmdesátku, vidíte před sebou pořád stejného člověka, ale až její současná hospitalizace a nejasné vyhlídky mi dávají najevo, že roky ubíhají a nevím, kolik času jí a nám zbývá.
Odmala jsem byla při těle, terčem posměchu, šikany. Kluci z vyšších ročníků mě šikanovali nejen slovně, ale i fyzicky, doteď si pamatuji, jak bolelo, když mi dali pěstí do ramene. Ani na střední škole nebyla situace jiná, už to na mě bylo vidět, že jsem neprůbojná, asi i poznamenaná tím, co bylo. Na to se ještě nabalilo to, že jsem si vybrala obor, který mě vůbec nebavil a ty studijní výsledky tomu odpovídaly, ani nevím, jak jsem ji dodělala. Hlavně v té době jsem měla pár vztahů, kamarádku jako takovou jsem nikdy neměla, pokud nepočítám ty falešné se kterými to stejně skončilo. Je ze mě typický introvert, mám trému mluvit nebo jakkoliv vystupovat před lidmi, raději se schovávám v koutě. Uvědomuji si, jak jsem sama. Nikdy žádnou kamarádku, ani nějakou průměrnou co by se mnou občas prohodila pár slov, zeptala se, jak se mám, natož dobrou, která by se jako dobrá kamarádka i chovala. Je mi 35. Za poslední rok jsem zhubla přes 30kilo, ale na mém sebevědomí, na tom, jak se vnitřně cítím to nic nezměnilo. Už to vnímám tak, že je mi předurčeno žít sama. Bez partnera, bez přátel, bez lidí, co by mě měli rádi. Cítíte nebo cítila jste se některá někdy taky tak?
Příspěvek upraven 11.04.22 v 15:13
Zkus napsat odkud jsi. Třeba se ozve někdo ze stejného města. V práci s kolegy nikam nechodíte?
Chápu vaše vnitřní pocity, ale věřte, že být sám je v mnohém lepší, než být v nepovedených vztazích, ať už jsou přátelské, či partnerské. Navíc není všem dnům konec. Zaměřte se na sebe, mějte se ráda a rozmazlujte se, protože vy za to stojíte. Nikdo to nebude nikdy vědět tak dobře, jako vy sama. A až okolí uvidí ten váš šťastný úsměv, přijde změna i v mezilidských vztazích, to mi věřte.
Seznamky jste nezkoušela? Je tam sice dost indiviuí, ale také tam můžete natrefit na fajn člověka.. Jen to mnohdy chce větší trpělivost ![]()
Potom by asi stálo za zvážení se dostat trochu do společnosti.. Chápu Vaši introverzi, ale občas to chce se jen přinutit a nastavit pravidelný režim - např. najít si nějaký zajímavý kurz nebo zájmovou činnost, kam budete pravidelně chodit a můžete tam poznat zajímavé lidi ![]()