Poradna zubního lékaře

5628
21.12.14 08:40

Poradna zubniho lekare

Pozastavuji se nad poradnou zubniho lekare, vadi mi pomerne arogantni a ironicke odpovedi lekaru v teto poradne. Lekari jiste maji pravdu, ze problemy se zuby jsou zpusobene nedokonalou hygienou, ale to jde napsat i jinak - slusne a profesionalne. Projdete si odpovedi a uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
21.12.14 08:44

@Veveří reaguji jen na příspěvek - to, že je někdo lékař ještě neznamená, že je komunikačně zdatný a že je to slušný člověk.
Téměř vše se dá řešit přátelsky - když jsou tomu nakloněny obě strany.
Ber to tak, že si vybrali tento způsob komunikace a asi jim to vyhovuje ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.12.14 08:50

Jo taky jsem si toho všimla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
21.12.14 08:56

Osobně mám bezvadnou zubařku takže se nemůžu stěžovat, ale pravdou je že dříve jsem se setkala i s arogantním přístupem zubaře (ortodontisty), no, byla jsem tam jednou, poprvé a naposled.

• Citovat
  • Upravit
26574
21.12.14 09:18

Hm, zdá se, že páni doktoři si měli k zahraničním stážím přidat nějaké kurzy komunikace (a taky porozumění psanému textu, protože si myslím, že je jasné, kdo má v dotazu kašel). A možná se vykašlat na porodnu na emiminu, protože to vypadá, že jim to leze na nervy.

Hned vrchní dotaz.

Mám problém,

našla jsem 4leté mezi 4–5 kaz. Stěžuje si na bolest při jídle i při čištění zoubků. Volala jsem zubařovi, ale vzhledem k tomu, že má kašel(vlhce odkašlává), ji neošetří. Mám přijít, až nebude kašlat – to může být třeba po Novém roce, neboť jsou obě na hromadě stále. Ale rozumím tomu a důvod, že ošetření s kašláním neudýchá a budou se trápit oba, chápu.

Nějak jsem se ale u sestry nedopídila, jak jí můžu pomoct já kromě podávání brufenu, což z dlouhodobého hlediska není fajn. A co když se bolest zhorší a bude plakat i během dne? Pořád mi do telefonu tvrdila, ať přijdu, až bude bez kašle, třeba i 23.12. Co se zatím dá dělat?

Děkuji.

Adam Šíma odpovídá 15.12.14
Dobrý den.
Ošetřování dětí je za trest a čím je dítě menší, tím hůř. Kašle zubař, nebo dítě? Z Vašeho dotazu to není poznat… Předpokládám, že u dítěte. Kašel, zejména intenzivnější, sanaci kazu samozřejmě nepomáhá. O pětku by bylo vhodné zabojovat, čtyřka se dá přinejhorším beztrestně extrahovat. A co dělat? Čistit zuby po každém jídle a doufat, že to „nebouchne“. Když bouchne a začne pořádně bolet, tak rychle extrahovat. Tam kašel moc nevadí.
S pozdravem
Adam Šíma

P. S. Když má 4leté dítě kaz mezi dočasnými moláry, je ústní hygiena asi dost špatná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
21.12.14 09:43

@Veveří

Dobrý den,

v pondělí informuji o Vašem názoru kolegyně. Po pečlivém uvážení Vám sem napíšeme naše stanovisko. Prozatím Vás tedy poprosím o trpělivost.

Děkuji a přeji krásný zbytek víkendu ;)

adminka Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
21.12.14 09:51

No, ty odpovědi jsou leckdy vážně trochu divně napsané, myslím, že není nutné používat výrazy jako „za trest“. Sama jsem zubařka a kdybych takhle mluvila s pacienty, tak jich asi moc mít nebudu…a to dětí ošetřuji hodně. Je to s nimi náročnější, ale za trest jsou mnohem častěji spíš někteří dospělí. Se mnou mluvit někdo tímhle stylem, tak u něj dlouho nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
21.12.14 10:39

Taky ne vždy za ty kazy člověk může. Dcera si opravdu poctivě čistí zuby, používá mezizubní kartáčky, drahé pasty a ještě nějaký gel a stejně bylo období, kdy měla samý kaz. Pak se zjistila celiakie a na dietě už je to mnohem lepší. Takže taková arogance od zubaře je opravdu zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
22.12.14 15:17

Dotaz jsem zadávala já, hodně mě to mrzelo, jakým způsobem jsem se dozvěděla, že dceři „blbě čistím zuby“ Mám druhou 8 letou, nemá jediný kaz, tato má. Zakládala jsem i diskuzi, zuby čistím 2× denně, oběma stejně, přidala jsem solo kartáček u zubní nit a to je teprve terno. Jsem mile překvapena, že se někdo takto zastal tázajících se, od toho tu poradny jsou, i když nějak pozbývám odvahy další někdy využít. Mě to teda nenapadlo bránit se, vzala jsem to, v hlavě jsem to přelouskalak obrazu svému a beru to, že jsem prostě neschpná 40letá matka, co jednomu děcku zuby čistí dobře, na druhé kašle. Takto se to dá vyložit. Co už s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.12.14 17:28

@jana32 Kašli na to :hug:
Namachrovaní chlapi no.
Admin psal, že se o tom pobaví.
Těžko říci, jak to funguje, jestli ji za to něco platí nebo to odborníci dělají zdarma a berou spíš jako reklamu, což určitě může fungovat u ochotných lidí jako je Štěpán od autosedaček, ale k takovému zubaři bych nešla ani zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
22.12.14 22:37

@jenny.fields díky za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
23.12.14 12:30
@admin píše:
@Veveří

Dobrý den,

v pondělí informuji o Vašem názoru kolegyně. Po pečlivém uvážení Vám sem napíšeme naše stanovisko. Prozatím Vás tedy poprosím o trpělivost.

Děkuji a přeji krásný zbytek víkendu ;)

adminka Martina

Děkuji, je mi jasné, že budete postupovat opatrně, protože lékaři ve zdejších poradnách jsou v podstatě dobrovolníci a já si jejich rad moc vážím, tak jako i dalších odborníků ve Vaší poradně. Bohužel pan doktor z dentální poradny se ve spoustě odpovědí vyjadřuje urážlivě, naprosto zbytečně. Je to jako by gynekolog napsal ženě s prekarcinomem děložního čípku, že kdyby nebyla promiskuitní, byla by zdravá, což je stejně zavádějící odpověď jakože zuby se vám kazí jen proto, že vaše zubní hygiena je na dosti špatné úrovni. Určitě bych nechtěla zbytečně rýpat a odradit pana doktora od spolupráce s Emiminem, jen jestli by nebylo možné ho citlivě upozornit ať volí jiná slova. Vložila jsem do toho proto, že je mi tazatelek líto, i já jsem byla jednou z nich… Děkuji a přeji všem hezké Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
23.12.14 22:07

@Veveří

Dobrý večer,

jak jsem slíbila - v pondělí jsme o tom hovořily s kolegyněmi, nicméně kolegyňka, která se o poradny stará je na dovolené. Z toho důvodu jsme vám ještě neodpověděly. Předpokládám, že nejdéle po svátcích vám však napíšeme :)

Děkuji za pochopení a přeji krásné svátky,

adminka Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
7.1.15 19:51
@admin píše:
@Veveří

Dobrý večer,

jak jsem slíbila - v pondělí jsme o tom hovořily s kolegyněmi, nicméně kolegyňka, která se o poradny stará je na dovolené. Z toho důvodu jsme vám ještě neodpověděly. Předpokládám, že nejdéle po svátcích vám však napíšeme :)

Děkuji za pochopení a přeji krásné svátky,

adminka Martina

Možná je to jenom můj pocit, ale úroveň odpovědí se od začátku roku zlepšila, jako byste se už do toho vložili.
Pokud ano, díky za všechny tázající se ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová