Poraďte jak by jste to řešili

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101959
12.1.19 14:00

@lilithlilith Aha, takže až ti přijde tvoje dítě nemocné, tak ho taky vypakujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.1.19 14:04

krom toho, skutecne ucine leky na bezne nachlazeni nejsou

• bylinne sirupy, to je pro srandu
  • sirupy na odkaslavani neucinkuji (ani ty opravdu lecive)
  • vitaminy normalne zivene dite nepotrebuje a nijak mu nepomohou pri nemoci

Z toho, co ucinkuje je doma mozno podat jedine

• dekongestiva do nosu - rymu neleci, ale uvolnenim sliznice zlepsi komfort a umozni treba zabrat soucasne podanemu antibiotiku (pamycon)
  • sirupy na tlumení kašle (nemoc krku neleci, ale ulevi diteti)

***oba tyto leky zaroven nemoc maskuji, takze se pak zda zdravejsi a okoli tolik nestve, ze je v kontaktu s nemoci. Co oko nevidi, to srdce neboli.

dalsi uz je stejne jen z ruky lekare (antibiotiky, kortikoidy, bronchodilatancia…)

tedy u bezneho nachlazeni je fakt skoro jedno, jestli mu rodic doma sam od sebe neco dava a co, nebo nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
12.1.19 14:12

@Pudloslava Souhlas, ale některé hysterka by volali sociálku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
12.1.19 14:19
@j.a.n.i1 píše:
@lilithlilith Aha, takže až ti přijde tvoje dítě nemocné, tak ho taky vypakujes?

Já si svoje dítě vyléčím a mám tolik ohleduplnosti a slušnosti, že ho k jiným dětem nemocné neposílam. Tvůj dotaz je zcela scestný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
12.1.19 14:43
@lilithlilith píše:
Já si svoje dítě vyléčím a mám tolik ohleduplnosti a slušnosti, že ho k jiným dětem nemocné neposílam. Tvůj dotaz je zcela scestný ;)

Není scestný, podle tvé logiky by nemocný sourozenec nesměl domu, děti o kterých se tu mluví totiž nejsou žádní spolužáci jdoucí na návštěvu, ale polorodní sourozenci dítěte zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.1.19 17:29
@Pudloslava píše:
Tak je vem k doktorovi, kdyz uz jsi doma.
Vis ja bych dite s rymou a kaslem do skoly a skolky taky, dala, chodime na vylety, delame jakoze nic…kazdej ma jinej pristup. Pro me je stopka teprve teplota. Fakt nevidim smysl v tom drzet decka s rymou doma (ani se zelenou). Zadny vliv to na prubeh choroby nema.
Ja ta decka nevidela, mozna jsou fak zanedbana a predsmrtna… nejlepe kdyz to posoudi lekar a osobne. Pripadne pak treba volej OSPOD.

Noooooo, nejsem si uplne jista, zda s tebou souhlasim. Nelecena nemoc se muze lehce zvrhnout v chronicke potize a podkopat imunitu celkove. Ze se ze zelene rymy nedela veda… ok, ale lecit by se to melo. A tady se to evidentne leci „homeopatiky“, cili nijak. Jako zanetbani to asi neni, jejich matka to dela v dobre vire, ze jim cini dobre a na umreni asi nejsou, ale tohle by mne osobne sejrilo teda fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24434
12.1.19 17:59

@Pudloslava já myslím, že paní nevadí obyčejné nachlazení. Ale píše , že už děti kašlou tři týdny a mají zelenou rýmu a teplotu. To už je dle mě fakt na lékaře a udělat CRP, odběry a stěry z krku. Při streptokokové infekci nasadit antibiotika. Ona neléčená streptokoková infekce může udělat škaredé autoimunitní onemocnění. Znám to moc dobře z rodiny. Můj tatínek malém na nelecenou angínu zemřel- měl zánět srdečního svalu. Naštěstí má jen poškozené levé srdce a stačí užívat léky. Pak z rodiny manžela u jednoho člena rodiny vypuklo zánětlivé onemocnění kloubů- bude na kortikoidech do konce života. Takže to není sranda. Taky nejsem proti přehnané léčbě, ale to co popisuje paní, už může hraničit se zanedbáním péče o dítě. Podle mě teda kašlat tři týdny není normální nachlazení…nakonec děti nejsou očkované , klidně mohou mít černý kašel( ano vím že mutuje s můžou ho mít i očkované děti), či jiné onemocnění. Zakladatelka má zánět plic a na to se dá taky velmi hezký umřít, když se neléčí jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
12.1.19 18:03

@anavi13 Každý rozumný doktor ti řekne, že běžná doba léčby kašle je kolem 3 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
12.1.19 18:12
@Pudloslava píše:
krom toho, skutecne ucine leky na bezne nachlazeni nejsou
  • bylinne sirupy, to je pro srandu
  • sirupy na odkaslavani neucinkuji (ani ty opravdu lecive)
  • vitaminy normalne zivene dite nepotrebuje a nijak mu nepomohou pri nemoci

Z toho, co ucinkuje je doma mozno podat jedine

• dekongestiva do nosu - rymu neleci, ale uvolnenim sliznice zlepsi komfort a umozni treba zabrat soucasne podanemu antibiotiku (pamycon)
  • sirupy na tlumení kašle (nemoc krku neleci, ale ulevi diteti)

***oba tyto leky zaroven nemoc maskuji, takze se pak zda zdravejsi a okoli tolik nestve, ze je v kontaktu s nemoci. Co oko nevidi, to srdce neboli.

dalsi uz je stejne jen z ruky lekare (antibiotiky, kortikoidy, bronchodilatancia…)

tedy u bezneho nachlazeni je fakt skoro jedno, jestli mu rodic doma sam od sebe neco dava a co, nebo nic…

Teda já mám jinou zkušenost. Všechno, co rozpouští hleny, tak průběh urychluje. Velkou nutím smrkat a malé odsávám, jak to jen jde. Sobě proplachuju konvickou. Tak jsem se zbavila i pocinajiciho zánětu dutin s teplotou a hnusnou žlutou rýmou. Co dvě hodiny jsem to proplachovala, i v noci jsem vstávala. Na bolest v krku je zase super panthenol, takže i vitaminy mají smysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24434
12.1.19 18:30

@j.a.n.i1 to by mě zajímalo který lékař vám toto řekl…ale je to jedno, každý má zodpovědnost za svoje zdraví a zdraví svých dětí. Já bych dítě kašlat tři týdny nenechala, neříkám, že je vhodné hned nasazovat léčbu ATB a pod. . S rentgenem bych taky nespěchala, ale krev, stěry z krku, poslech plic lékařem bych nechala udělat. Na tom mi nepřijde nic špatného. Ono taky záleží jak ten kašel vypadá, pokud by se mi dítě kašlem dusilo tak klidně půjdu k lékaři druhý den trvajícího kašle. A s rýmou nechám dítě doma a dopřeji mu klidový režim, to si myslím, že je základ při každém onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
13.1.19 07:46
@anavi13 píše:
@Pudloslava já myslím, že paní nevadí obyčejné nachlazení. Ale píše , že už děti kašlou tři týdny a mají zelenou rýmu a teplotu. To už je dle mě fakt na lékaře a udělat CRP, odběry a stěry z krku. Při streptokokové infekci nasadit antibiotika. Ona neléčená streptokoková infekce může udělat škaredé autoimunitní onemocnění. Znám to moc dobře z rodiny. Můj tatínek malém na nelecenou angínu zemřel- měl zánět srdečního svalu. Naštěstí má jen poškozené levé srdce a stačí užívat léky. Pak z rodiny manžela u jednoho člena rodiny vypuklo zánětlivé onemocnění kloubů- bude na kortikoidech do konce života. Takže to není sranda. Taky nejsem proti přehnané léčbě, ale to co popisuje paní, už může hraničit se zanedbáním péče o dítě. Podle mě teda kašlat tři týdny není normální nachlazení…nakonec děti nejsou očkované , klidně mohou mít černý kašel( ano vím že mutuje s můžou ho mít i očkované děti), či jiné onemocnění. Zakladatelka má zánět plic a na to se dá taky velmi hezký umřít, když se neléčí jak má.

píše teplotu? já to všechno nečetla, v úvodním příspěvku to není. Teplota je pro mě stopka.

zelená rýma přejde taky obvykle sama, protože je to zcela standarní druhá fáze onemocnění rýmou a pokud je chronická a přeléčí přeléčí ATB, tak se zase často hezky sama po týdnu zase vrátí, aniž by se dítě nějak nakazilo - chronická ráda sedává v hloubce nosních mandlí. Někomu pomůže operace, ale názory na to se různí, jiní doporučují dlouhodobou léčbu kortikoidy do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24434
13.1.19 09:19

@Pudloslava jasně obyč rýma by mi taky nevadila. Já jsem v tomto spíš pro to odstranění nosních mandlí, kor když se přidává k rýmě i zánět středního ucha. Myslím, že kortikoidy do nosu dlouhodobě nejsou vhodné. Jsem atopik, v dětství jsem si užila s kortikoidy dost a moc dobře vím, jak ničí kůži. Překvapivě odebrání mandlí (krční, nosní) pomohlo i na ekzémy. Kortikoidy za mě jen výjimečně, spíš člověk musí hledat příčinu onemocnění a ne léčit jen projev. Ale někdy to ty léky chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
14.1.19 09:23
@anavi13 píše:
@Pudloslava jasně obyč rýma by mi taky nevadila. Já jsem v tomto spíš pro to odstranění nosních mandlí, kor když se přidává k rýmě i zánět středního ucha. Myslím, že kortikoidy do nosu dlouhodobě nejsou vhodné. Jsem atopik, v dětství jsem si užila s kortikoidy dost a moc dobře vím, jak ničí kůži. Překvapivě odebrání mandlí (krční, nosní) pomohlo i na ekzémy. Kortikoidy za mě jen výjimečně, spíš člověk musí hledat příčinu onemocnění a ne léčit jen projev. Ale někdy to ty léky chce :)

Tak u nas odebrani nosnich mandli nepomohlo a rade mych znamych take ne. jedna nechala kluka operovat nekolikrat - velke zakroky v celkove anestezii - a stejne z toho nakonec musel vyrust. To s tou pricinou je ezoblabol - pricina je casto neznama nebo nepostihnutelna. Prvotni pricina zbytnele nosni mandle je, ze dite nekdy davno v minulosti chytilo rymu - to uz tezko jakkoli ovlivnis. Kortikoidy vzbuzuji v populaci zbytecnou fobii, uvazene indikovane jsou naprosto na miste. V tomto pripade zmensuji nosni mandli, tedy postihuji pricinu uplne stejne, jako pripadna operace - jen bez zatizeni organismu a bez rizik spojenych s operaci. lekari je dneska indikuji stale casteji - pohledny na nemoci se meni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42582
14.1.19 09:44

@anavi13 A k čemu je při kašli výtěr z krku. Tady je na místě spíš sputum. Léčit to co má v plicích a ne v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24434
14.1.19 10:29

@Pudloslava určitě, pokud se dají správně tak nejsou kortikoidy špatné, jenže málokterý lékař to umí. A je fakt, že operace nese svoje rizika. s tím, že se z toho musí vyrůst taky souhlasím, ono to jde v ruku v ruce.
@Havlova sputum by bylo lepší to určitě, otázka je jestli to zvládne dítě vykašlat, to mají problém i dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí